måndag 9 september 2013

En eftermiddag i Kalmar

ingatorp-ingolf-bord-och--stolar__0161364_PE316138_S4

Vid två-tiden gav vi oss iväg till storstan. Först ut blev det tapetbeställning i Nybro. Nu förstår jag varför det är så populärt med fondväggar, det är ju ingen jävel som har råd att tapetsera ett helt rum. Vi hade hittat en svart tapet med silvriga detaljer som vi båda fastnade för och ville ha i sovrummet, men priset per rulle fick mig nästan att svimma. Och då skulle vi ha tre rullar till en vägg. Det slutade ju inte där för barnen skulle också ha varsin fondvägg så notan sprang iväg ganska bra. Först funderade jag på att skita i det och köpa en hink färg istället, men nu har vi ju varit inställda på dessa tapeter så det fick bli så. Och det blir nog bra till slut ändå!

I stan blev det storhandling på IKEA. Massa nytt som behövs till huset, bland annat köksmöbler som vi inte har några (bara matsalsset men som ska stå i matsalsrummet) samt en ny tv-möbel då den andra inte riktigt passar oss. Lite annat fick också följa med, hatthylla, lampor, kökspryttlar, skrivbordsstol med mera. Ja, en himla massa blev det och det var tur att min bror följde med som bärhjälp. Ut från varuhuset kom vi med en full kundvagn och två fulla lastvagnar.

Innan vi begav oss hemåt med släpet fullt inhandlades även ett golv på Bauhaus som vi ska ha i sovrummen. Ja, efter många om och men. Vi var ju där innan IKEA-besöket och hittade ett vitt ekgolv som vi ville ha och såg att det fanns mer paket än vi behövde på pallen. Så vi (läs; jag) tänkte kolla IKEAs golv först innan vi bestämde oss och åkte dit. Och det kunde man ju gett sig fan på, när vi kom tillbaka till Bauhaus, bestämda för att ta det golvet, så fanns det väl bara tio paket kvar när vi behövde arton. Maximal otur. Så vi fick snällt plocka på oss det lilla som fanns och beställa resten. Så typiskt!

När vi kom hem sov barnen och mormor berättade om deras dag. De hade ätit pannkakor och åkt ut till stora lekplatsen i Eriksmåla där de lekt och åkt de stora rutschkanorna. Nomi hade varit som tokig och tjöt av skratt när hon åkte. Killade nog gott i magen!

2 kommentarer:

Elin - Livat på torpet sa...

Snyggt bord!! Och vi passade på att handla billiga tapeter. Vi handlade på rea och på rusta. OCh i vardagsrummet hittade vi jätte fin grön färg billigt på jula :)

Anonym sa...

Så skoj med storhandling på IKEA :)
Hihi Skojsigt barnen haft det & kan riktigt höra lilla Nomi tjuta av skratt fniss

Fint bord & stolar du visar,Agnes/Kram på Er från Annmi

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam