onsdag 27 mars 2013

Maginfluensa…?

IMG_7956

Igår när Liam kom hem från förskolan (japp, jag försöker verkligen sluta säga dagis nu…) kom vi på att det är påsklovsvecka, vilket betyder att Liam inte får gå alls precis som vid alla andra lov. Jag blev ganska irriterad, för det kunde ju faktiskt någon sagt när vi kom på morgonen eller när jag hämtade honom. Eftersom vi inte har barn i skolan har vi nada koll på när det är lov. Det kan jag tycka förskolan ska informera om veckan innan. Men ingen sa något och när jag ringde på eftermiddagen för att fråga fick jag veta att de hade pratat om det, men det verkar inte som att de tänkt säga något. Men hallå? Får han inte gå så får han inte gå, vad är problemet? Varför inte säga det? Han får hemskt gärna vara hemma med mig när det är lov. Herregud, vad trött jag blir ibland.

Men visst, det var väl egentligen tur att jag ringde så Liam kunde vara hemma idag, för den här dagen började ju lite tokigt. Liam sov enda till klockan tio då jag gick in för att väcka honom. När han sedan skulle äta frukost kräktes han över bordet. Maginfluensa, var det första jag tänkte på. Men det behöver ju heller inte vara det. Han kräktes en gång och fick ett bad, sen åt han frukost med god aptit och han är på sitt vanliga glada humör. Allt är som det ska i “den andra änden” också, om man säger så. Jag vet inte, det var ju inte länge sedan vi hade maginfluensan här hemma, så jag hoppas inte det är det.

Vi försöker i alla fall göra allt vi kan för att inte vår påskhelg ska bli förstörd, om det nu är den dumma maginfluensan. Jag har kastat i mig tio hela vitpepparkorn och spritar händer på barnen och mig själv med jämna mellanrum.

Jag ska inte bli sjuk. Liam ska sova hos sin mormor imorgon. Nomi ska vara hos sin farmor. Simon och jag ska gå på bio. Vi ska på påskmiddag i Nybro på fredag. Vi ska på påskmiddag i Broakulla på lördag. Liam ska få leta ägg i trädgården på påskafton. Sådeså.

Snälla, snälla… låt oss slippa en isolerad påskhelg hemma. Snälla…

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jaa,det klart att de bör Informera ang Lov....
Håller mina tummar hårt för att ni slipper bli Isolerae/sjuka i Påsk/Kram på Er

Pst...Vacker Påskliljebukett!

Anonym sa...

Usch, hoppas verkligen inte att det är magsjukan, men det låter inte som det eftersom han åt efteråt. Påsklovet är väl nästa vecka?

Agnes sa...

Svar till Anomym:
Här i vår kommun är det påsklov denna vecka. Precis som alla andra lov är det olika veckor beroende på vart man bor.

Mari sa...

egentligen får inte förskola säga det att ni inte får gå på förskolan. nog med att de gärna vill så, och så säger de det liksom dolt så man får lista ut. men det får de inte. de kan ändra tiderna sådant att det är till exempel 7:45-10:45 mån-fre och då väljer de flesta föräldrar att vara ledig. ni har rätt att gå era 15-timmars oavsett vad de säger.
Men så gjorde jag oxå när jag var ledig och lov så fick sonen vara hemma. och detta påsklov (som vi har till veckan) så har jag puzzlat ihop det så han är ledig åtminstone två dagar utav fyra. själv ska jag jobba heltid men lyckades som sagt puzzla ihop det två dagar.
Vet själv att man vill ha så lite barn som möjligt då pedagogerna oxå vill vara lediga. jobbar själv inom branschen. och vi är bara två stycken som jobbar nu i en vecka men det fungerar då vi har mindre barn och tror att det kan bli mer manfall utav barnen.

Veronica - mamma till tre prinsar sa...

Hoppas de inte är magsjuka.. så ni får fira påsken med nära och kära!

Dåligt av förskolan att inte informera... tänker bara på hur vi gör.. Vi ger både lapp om skolans lov,studiedagar (för året) till de 15 timmars barn vi har. Och informerar...

Beatrice, mamma till skrutten Robin och gravid igen :) sa...

Jag håller tummarna för att ni får komma iväg på roligheterna :)

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam