onsdag 22 februari 2012

3-årskontroll på BVC

Efter att vi varit på BVC idag känner jag mig nu mycket lugnare. Agneta tog det hela med ro, precis som jag hoppats på, och lugnade oss med att “det kommer”.

Liam var jätteduktig. Hon la fram en massa bilder på bordet och när hon frågade tex “Vilken utav dessa sakerna kan man klä på sig?” så plockade Liam upp bilden med mössan, “Vilken av dessa saker kan man dricka saft ur?” och då plockade han upp muggen. Så han “svarade” rätt på alla hennes frågor och verkar alltså inte ha något problem med hörseln eller “förståndet”. Problemet ligger helt enkelt i att han inte vill börja prata i meningar ännu och eftersom han fyllt tre år ska vi få träffa en logoped som kan undersöka honom ordentligt och ge oss tips på hur vi kan hjälpa honom komma igång.

Vi kommer få en kallelse till Kalmar för en hörselundersökning, vilket är rutin om man ska till logoped. Därefter kommer vi att få träffa en i Emmaboda framöver. Så det känns ju jättebra. Kanske börjar han prata innan vi ens hinner dit, man vet ju aldrig!

Annars var allt precis som det ska. Liam är nu 95 cm lång och väger 14,3 kg vilket är helt enligt kurvan. Han har god motorik och kan hoppa jämfota och springa snabbt med god balans. Precis som vilken 3-åring som helst!

IMG_8417IMG_8429IMG_8414

8 kommentarer:

Mamma till Ajdin och lillebror i magen sa...

Det är ju jätteolika när barn börjar prata och så.. vissa tar lite längre tid på sig medan andra börjar redan i tidig ålder. Min son började prata när han var ungefär 1 år men två kunde han meningar med flera ord, idag pratar han riktigt bra och han är 2½. Sen har vi en granne vars son inte började med vanliga ord förrän han var 2 och korta meningar kom inte förrän han var 3, men idag är han 4 och pratar riktigt fint. Det är inte så att de inte kan eller förstår utan det är med som att de inte vill, är blyga eller dylikt. Jag är säker på att er grabb kommer överraska er med långa meningar snart :) precis som med allt annat så tar vissa barn god tid på sig med saker och ting. :)

Madde sa...

Åhh jag DÖÖÖÖR för dessa kläder dom är så sjukt snygga.
Funderar på hur jag ska övertala sambon att William faktiskt MÅSTE ha iaf tröjan.. ;)

Skönt att ni ska få hjälp och att dom tar det seriöst. :D

Men shiit, undrar hur fasiken William ligger i kurvan egentligen han blir tre i april och mätte honom igår och han är 105 och väger.... 20!! kg. ;)

Kramar

Cicci sa...

Så snygga kläder han fick. ;) Vad tog du för storlek i tröjan? Den ser så "pösig" ut, men ändå har du inte behövt vika upp ärmarna. Grabben har 92/98 i sin från förra året o den är lång, men tight. Dock är han nästan 10 cm kortare än Liam o väger lika mkt.

Agnes sa...

Cicci:
I hans andra NS-plagg från tidigare kollektioner har vi 86 men det börjar bli lite tajt/för kort nu, så i dessa tog jag 92/98 så han har lite att växa i :)

MansonDust - barnklädestokig fyrabarnsmamma sa...

Min 3-åring säger inte ens 40 ord. Dock en mening "Hej hej mamma/pappa". Annars: Aj, Nej, Ont, Hej. Sen kan han säga andra ord men som inte utomstående förstår, så jag vet ej om det räknas.

MansonDust - barnklädestokig fyrabarnsmamma sa...

Svar: Nej Seven säger inte så mycket fast han pratar jättemycket. Går det ihop? ^^, Han pratar ju på sitt sätt & då är det långa ramsor som man inte fattar för allt låter typ "aa ee a nn" för att han ljudar. Han ljudar som det låter men formar inte munnen. Men samtidigt säger han Nej, Aj, Ont, Sko (oo), mamma, pappa, hej hej. Så vi VET att han kan & att han hör, för han hör allt. Förstår massor av saker & kan ta instruktioner med olika delar som ska göras.

BVC skickade en remiss till logoped för att få lite hjälp på traven. Jag blir stressad av andra för att alla är så på om talet, men jag själv är inte oroad. Ninja var 2,5 år när talet släppte för henne. Hon gick vid 18 mån först. Seven gick vid 12 mån & har fullt upp med att greja med saker, han har inte tid med talet helt enkelt. Star pratade massor vid 18 mån & gick vid 11. Jag hade varit mer stressad om det var mitt 1:a barn, för då är allt nytt. Jag känner mer "Det kommer" även om det såklart vore kul om han pratade som "alla andra".. men.. Seven är Seven. ^^,

Fröken M sa...

Han är otroligt söt er lilla kille !
Hoppas ni får en mysig dag :) Kram

Veronica - mamma till tre prinsar sa...

Det är ju så olika med språket.. det kommer!
Theo började precis före jul och nu så kommer de mer och mer... det är som han sparat och nu kommer allt på en gång. Liam har utvecklat andra saker ...
Fina saker han fått!

Kram

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam