måndag 18 februari 2013

8-månaders- och 4-årskontroll på BVC

Idag blir vår lilla tjej hela åtta månader gammal och då Liam precis fyllt år fick dom en gemensam tid på BVC, smidigt!

Först ut var det Liams tur. Synundersökningen gick strålande, nemas problemas där. Han fick även rita en gubbe (samtidigt skrev han sitt namn i farten, pluspoäng?) och “läsa” en saga. Det var bilder på en pojke som gjorde olika vardagliga saker, så Liam fick berätta vad pojken gjorde och vad som fanns på bilderna. Det gick jättebra, trots att han har lite problem med talet. Han förstår ju ändå allt och även om han inte pratar rent så försöker han. Sen var det vikt och längd, enligt viktkurvan låg han för högt och som vanligt blir det ju ett himla oroande på BVC. Simon och jag oroar oss i alla fall inte, ett hekto hit eller dit på ett aktivt barn spelar ingen roll. Så snart sommaren kommer och man är ute ännu mer har de där försvunnit ändå.

Det gick jättebra för Nomi också. Hon låg lite under både vikt- och längdkurvorna men i och med att vi gått över till vanlig mat och välling nu så är det kanske inte så konstigt att det hoppar lite. Sen var det en undersökning hon fick gå igenom och det var för att se om hon visar tecken på autism. Men det såg bra ut också.

IMG_4581IMG_4587IMG_4594IMG_4596

2 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt mé nemas problemas hihi...
/Puss & Kram

Anonym sa...

Hej! Att Liam väger lite för mycket ska ni nog inte bara vifta bort tycker jag. Aktiva är alla 4-åringar, men det hjälper tyvärr inte om man äter fel. Jag "känner" inte er annat än via din blogg, (som är jättebra), men en reflektion som jag har gjort är att det verkar bakas mycket och ätas onyttigheter mitt i veckorna....

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam