fredag 11 januari 2013

Tävling: Havrefras

Jag tävlar om en hel årsförbrukning av Havrefras hos Agnes!
Var med och tävla
här du också!

Vinst:
En vinnare får en hel årsförbrukning av Havrefras. Havrekuddarna är berikade med fibrer och passar därför perfekt som frukost eller mellanmål – för alla i familjen! Vinstvärdet ligger på 1500 riksdaler + frakt!

För att delta:
Lämna en kommentar med namn och mejladress och/eller bloggadress. Berätta sedan hur du får din familj att äta en ordentlig frukost om morgnarna. Dela med dig av ditt bästa tips!

Tävlingen varar i två veckor och avslutas fredagen den 25 januari klockan 21:00. En vinnare utses, kontaktas via mejl och presenteras även i ett vinnarinlägg. Lycka till allihopa!

80 kommentarer:

En pojkmammas vardag - blivande trebarnsmamma sa...

Åh, vilket superpris! Havrefras är något som nästan alltid finns hemma i vårt skafferi :)

Vi är riktiga frukostmänniskor i den här lilla torparfamiljen. Men på helgen gillar jag att tända ljus, ta fram en massa olika pålägg, juicer, yoghurtar, frukostflingor och sånt bara för att göra det LYXIGT. Frukosten smakar alltid så mycket godare då :)

mail. elinteg81@gmail.com

Anonym sa...

Hej!

Eftersom jag är ovanligt morgonpigg brukar jag duka upp en varierande frukost, det kan vara allt från fil till nybakt bröd, ost, skinka, tomat och gurka och flingor av olika slag, till en enklare variant med bara flingor, mjölk och mackor. Största killen och gubben som åker tidigt tar med sig frukost paket. Jag tror att variation är bra och alla dagar kan inte se lika ut.

Hoppas på att vinna havrefras för de är verkligen en favorit här hos oss.

Mvh
Lotta
lottahellstrm@yahoo.se

Millah sa...

W.O.W vilken tävling..
En av dom bästa du haft på länge
och jag är självklart med och tävlar!

1. En frukost som jag tycker är bra och som jag klarar mig en morgon på är fil med flingor, ett ägg, en frukt och en kopp kaffe!

Så jag hoppas verkligen att jag har turen att vinna års förbrukning av havrefras då jag äter flingor varje dag och det är en stor favorit..MUMS!!! Och tror en annan liten tjej skulle i denna familj och skulle tycka det!

Hoppas på tur.. Kramar // Millah
millahoman@hotmail.com

Amanda Skog sa...

Jag tycker inte att det är fel att äta frukost framför tv:n och vem vill inte göra det!?? Ta med ungarna till vardagsrummet och duka upp en härlig frukostbuffé på vardagsrumsbordet samtidigt som ni ser något roligt på tv. Bättre än så kan inte en frukost bli!

amanda123_321@hotmail.com

Pernilla W sa...

Det där med frukost är inte alltid Lätt, men barn behöver få en mage som orkar med lek och bus och håller sig till nästa mål Mätt ;) I vår familj har smoothies blivit en favorit. Mixa ihop valfria (frysta)bär med vaniljyogurt, mjölk,en banan och en klick honung. Vill du få en bitigare smoothies kan man ta i lite havregryn också, perfekt om man har barn som inte vill ha smörgås. Ytterligare ett litet tips! Min kille har aldrig velat blanda ihop fil/mjölk och flingor. Men vem har sagt att det måste vara så....Havrefras är toppen för små barn :) De kan plocka och äta små kuddar ur varsin egen skål och det är toppen tycker jag :) Med små enkla Trick, kan man få till en härlig frukost att njuta av på ett litet Kick ;)nillwa@hotmail.com

Unknown sa...

emely_tuvang@hotmail.com

Jag och lillgrabben (2,5 år) går alltid upp före min sambo, sen brukar han tycka det är roligt att hjälpa till med frukosten och sen väcker vi sambon och han hjälper till att plocka fram det sista och så äter vi tillsammans, mycket mysigare att äta tillsammans! :) Mitt tips till liten som stor familj är att hjälpas åt! Det blir roligare då. :)

jenn2you@hotmail.com sa...

Jag har 2 bak och mat tokiga blivande kockar hemma hos mig! Mina killar är alltid med i köket och hjälper till! Jag har helt sedan de var sma vägrat att köpa mat fran ”barn menyn ” at dem och istället köpt vuxen mat men bett om halv portion när vi är ute och äter . Detta har resulterat i att de äter det mesta och super gärna provar nya grejer! Jag brukar därför planera i forväg med frukosten precis som jag gör med middagen, så man inte äter det samma varje dag och låta barnen vara med och planera infor veckans inkop! Då känner de sig delaktiga och det blir mycket lättare om morgonen! Min lilla son tycker dessutom om när jag lägger upp maten fint, skär ut pålägget med kakformarna så han får sma julgrisar eller blommor på sin macka, det tar ju faktiskt bara några sekunder och gör matstunden lite roligare!

Unknown sa...

Åh vilken vinst! :) Och vad fint här är, riktigt ljust och vårigt!

Bästa frukosten? Det är att vara samlade hela familjen och mysa till en brakfrukost med massor av valmöjligheter! Alicia älskar nutellamackor, medan jag älskar frukt till frukost.. men inte alltid vi får som vi vill någon av oss :) Men det viktigaste är helt klart att börja dagen med familjen!

Tipsat!
http://dessie-tavlingsblogg.blogspot.se/2013/01/25-januari.html

Kraaaaam!
Dessie - Mamma till Alicia & Kevin
dessie.nu
dessie_2000@hotmail.com

veronica hedlund sa...

jag är jätte gärna med..

på helgerna gör jag alltid mysfrukostar med tända ljus och under veckorna försöker jag fixa sånt som resten av familjen gillar som just havrefras och filmjölk det älskar de.

kram veronica
veronicahedlund@hotmail.se

Anonym sa...

Frukosten är viktig!
En bra start på dagen, lugn och ro.
Varierar med kokt ägg gröt fil med flingor te kaffe och smörgås. Ibland blir det en frukt efteråt.
Vi ska orka med dagens jobb!
Stora som Små.
maude@tyfonmail.se

saga (sagapahlsson@live.se) sa...

Anledningen till att jag och min familj får i oss frukost är VARIATION! Går man upp varje morgon och frågar barnen om dom vill ha mackor eller flingor blir man till slut rätt så less på frukost över huvudtaget..
Jag försöker att alltid ha mycket "frukost mat" hemma, olika pålägg, bär, youghurt och liknande.. Ibland när tiden räcker till kör vi fullt ut och har t.ex. amerikansk frukost med ägg och pancakes :)
Frukosten ska vara rolig!

Saga Påhlsson
sagapahlsson@live.se

Wihlborgskan sa...

Hur jag får dem att äta en riktig frukost?
Tja maken smiter iväg lååångt innan vi stiger upp så han får klara sig själv :-p
Treåringen får lite välling meddetsamma hon vaknar (nästan iallafall!), och sen tittar hon på barnprogram eller leker själv en stund.
Under tiden hinner jag ta upp tremånadersbabyn och sköta om henne (blöjbyte, smörja in eksem/torra partier, ta på kläder, tvätta hudveck...ja du vet!).
Efter att ha ammat så att babyn är nöjd så äter jag och treåringen frukost!
Då har vi lugn o ro, tänder lite ljus vid frukostbordet och sitter och pratar om lite allt möjligt :)
Blir oftast smörgås med nåt gott pålägg till henne. Har det gått lite lång tid sen vällingen så kan hon få en yoghurt eller frukt också.
Så ser en perfekt frukostmorgon ut ♥

Vår treåring älskar "havrekuddar", hon fick det ofta på dagis som frukost eller kvällsmål, men nu är jag ju hemma och hon får det mer sällan. (hon får bara lunch de dagar hon är på förskolan)
Tror att hon skulle bli hyfsat glad om vi hade tur i denna tävlingen :-D

wihlborgskan(a)gmail.com
Camilla W

Wihlborgskan sa...

...muu...kom min kommentar med eller ej...? :( krångel :(

jessamy sa...

Hej. Jag vill vara med. Att få min familj att äta en ordentlig frukost är inte det lättaste med en dotter på 4, en son på snart 2 och en son på 6 månader. Lägg till en morgontrött sambo. För att få alla att äta gäller det att vara organiserad, snabb och framförallt rolig. Skoja om allt som tas fram. Kaviaren blir en motorväg på en macka där ostskivan blir bilen som ska in i munnen. Yoghurten blir ett hav där flingorna blir skepp. Havrefras vore något nytt. Har barnen aldrig testat. Skulle kunna bli både skepp, hajar eller vad vi nu kan fantisera ihop som flyter omkring i havet och ska in i munnen.

Har tipsat här http://jessamys.blogspot.se/p/tavlingar.html

mvh jessamy_@hotmail.com

EN MÖLNBOBOS LIV - TRE BLIR FYRA sa...

Jag är gärna med och tävlar. Sonen älskar "kuddar" som han kallar det för, de äter det på dagis.

Som tur är så är det inga problem med frukost i vår familj, det är dagens lättaste mål att få i både oss vuxna och sonen. Men med "kuddar" hemma så skulle frukosten bli en kanonfrukost enligt sonen.

Har länkat här

http://annasbloggtavlingar.wordpress.com/2013/01/13/havrefras-251/

blogg@annakarlsson.se

Marre m.m. sa...

Saken är den att jag ännu inte lyckats med bedriften att få hela familjen att tillsammans sitta ner och äta frukost. :) Detta vore den absolut BÄSTA början vi skulle kunna få!
Det skulle kunna bli ett litet firande dessutom att sonens blodprover gav svaret stt han INTE är glutenallergiker så nu finns inga ursäkter längre. ;)
Hoppas så otroligt mycket på detta. Länge leve mysiga morgnar med familjen! ❤

sofi sa...

Jag försöker alltid gå upp liiite tidigare än vad jag brukar. Bara för att få äta min frukost i lugn och ro :') esempege@live.se

Annica sa...

På helgerna så har vi alltid en riktigt brakfrukost, denna helg så hade vi enbart en massa frukter som man blandar ihop själva. Vi brukar ha olika teman under helgerna att vissa helger kör vi en grötfrukost, eller olika mackor med olika pålägg.

bloodsband@live.se

Debbie-Mamma till 2 prinsar ♥ sa...

Hotellfrukost är ju bästa frukosten! Fast blir ju lite dyrt i längden ;)
Både jag och stora sonen har svårt för frukost precis när vi vaknat så vi vill ofta vara vakna en bra stund innan vi kan äta frukost. Och för oss är det yoghurt och flingor som gäller. Pappan i familjen och lilla sonen har inga problem med frukost alls och de äter det mesta. Jag och stora pojken sitter gärna och äter framför tvn så vi samtidigt kan vakna upp i vår egen takt :)
Men att äta det man tycker är gott är väl ändå bästa sättet att få i sig frukost på :)

deborapersson@gmail.com

Mamma Mia sa...

Jo du Agnes,, Frukost är dagens pärla dvs det bästa...för att ligga på hotell på kudde är ju lyx, men varadagslyx varje dag är att stoppa kudden i mun...med så mycket kuddar whaoo---
Jo morgon i min familj är kuddar, yougurt te och macka...ljus på bord och lite glada ord..
På jobbet där ca 45 små troll väntar, fritids...där är det gående bord från kl 6-halv 8 med fil/flingor choklad mjölk samt smörgås...kärlek och kramar samt lite av dagens fostran...kloka och värmande ord mm.
Barn ska lära att frukost är viktigt..vårat bränsle för att orka dagen...
I have a dream...att en morgon få bjuda hela skolan 200 ungar på en riktig frukost..det skulle jag kunna om jag vann...behöver bara fixa kossan och mjölk/filen....därför tävlar jag..kramix miamaria_wannmyr@hotmail.com

Hanna sa...

Vad passande med en havrefrastävling. Jag har haft tema havre i min blogg den här veckan, så det kändes relevant att skriva om tävlingen i bloggen också. Här:
http://hanna.fornhem.se/tema-havre-vill-vinna-havrefras/

Havrefras är något som skulle passa fint på helgmorgnar och till kvällsfika här hemma.

Till frukost äter vi allt som oftast havregrynsgröt. Bästa sättet att få till en bra frukost är nog rutin. På morgnarna när alla är lite trötta gäller det att veta som vad som händer. Vi älskar att göra nytt och på nya sätt i vanliga fall (tex helgfrukost med massor av val) men just frukostar ser snarlika ut på vardagarna. God morgon, några minuter att vakna framför barn-tv medan vi vuxna fixar fram havregrynsgröt, lite tv igen när man ätit upp sin frukost. Vi pratar om vad som ska hända under dagen och lyssnar på radio.Barnen vet vad det blir till frukost, och har nästan aldrig tjafsat om att de vill ha något annat, eller att "nu blev det fel".

Må gott!

Anonym sa...

Mina barn kan ibland ha svårt att äta om det är för blandat, detta gäller det mesta. Så att servera saker och ting för sig går oftast bäst! Yoghurt i skålen och havrepuffar på en tallrik bredvid. En smörgås med bara smör och så en ihoprullad ostskiva vid sidan av. De kan också få lite osaltade nötter och lite fruktbitar på en fat. Då ser de vad de äter samtidigt som det blir lite mysigt med att sitta och plocka det man vill ha!
annica@flinkens.com

Anonym sa...

Jag brukar se till att göra frukosten rolig, vad det än är som ska ätas. En macka kan t ex få ögon, näsa och mun. Mjölk och fil kan få en annan färg med hjälp av några droppar karamellfärg. Sånt här gör i alla fall att min 3-åring vill äta. :)

Katarina
atarinakall@hotmail.se

Veronica - mamma till tre prinsar sa...

Jag är med =)

veronica_134@hotmail.com

Vi är en frukost älskande familj, sitter gärna samlade runt bordet med både fil och flingor, mackor, ägg osv... sitter gärna länge - gott om tid! Lite lugn musik i bakgrunden. Levande ljus gillar vi! Pratar om natten som varit, dagen som kommer...

Håller tummarna
Veronica

Lotta sa...

Vi förösker hålla nere på sockret så inga chokladflingor hos oss! Storebror äter fil och havrefras och lillebror äter havregrynsgröt precis som pappa. Jag äter naturell youghurt och dricker en mugg te. Barnen är vana vid detta eftersom vi aldrig haft några sockerbomber till frukost så det har aldrig varit något problem.
Är barnen vana vid sötare frukost är det lättare att byta ut sockret en vara i taget. Nya flingor först och sen ett bättre bröd osv.

Sanne sa...

Mitt bästa tips är att samlas hela familjen och sitta tilsammans när man äter. Detta gör faktiskt att det blir mindre stressigt.

AliceMeyeer@yahoo.com

Annika - drömmen om 11 barn sa...

Vi tar morgonen i lugn takt, vaknar till liv och slår oss sen ner vid ett dukat frukostbord tillsammans, lagom vakna liksom. Frukosten är viktigast på hela dagen och jag vägrar stressa igenom den...! :)
Här är vi väldigt olika också. En vill bara ha smörgås, någon vill ha gröt, en annan vill ha fil och fras, någon vill ha juice, någon vill ha kaffe. Ja, det är ett pussel - men utan stress och med fin gemenskap så blir frukosten kanonbra och en bra start på dagen!

Länkar tävlingen vidare: http://nilssonpettersson.blogg.se/tavlar/2013/january/agnes.html#comment

Kram Annika
familjenpettersson@hotmail.se

Anonym sa...

Camilla H, buusig_milla@hotmail.com

Jag måste äta frukost på morgonen för att få energi och ork. Dessutom älskar jag nyttig frukost vilket att jag känner att jag borde äta mer av. Så jag skulle verkligen vilja vinna denna årsförbrukning för en underbart bra, mättande start på det nya året.

Jessika sa...

Hur jag får min familj att äta en ordentlig frukost: Vi sitter ner allihopa TILLSAMMANS <3

jag_jessika@hotmail.com

Linda sa...

Fantastiskt generöst pris! Jag har ingen "familj" så som jag bor med, men efter att ha upptäckt att både jag och mina kollegor är fantastiskt dåliga på att äta frukost i perioder, så samlas vi helt enkelt allihop hemma hos någon av oss innan vi börjar jobbet och äter storfrukost tillsammans. Jag älskar egentligen det stora frukostar, men det är så tråkigt att äta ensam.. Bra tips för singelfrukost :)
Havrefras har dessutom varit en stor favorit sen barnsben så det här är ju superduper :)

Delar här: http://gratisdirekt.blogg.se/2013/january/arsforbrukning-av-havrefras.html#comment

mail: liindapettersson@gmail.com

Anonym sa...

åh. vi vill gärna vinna :) mitt tips är att så ofta det går sitter vi ner och äter frukost hela familjen tillsammans. då dukas hela bordet upp med fil, flingor, smörgåsar, mjölk, juice, kaffe, te och ägg :)

mail: litenmentuff@live.com

kram Lindah

Cattis sa...

oj, den här tävlingen var verkligen passande för mig.. äldsta sonen (3 i april) äter BARA havrefras till frukost, mellanmål och kvällsmat.. med mjölk och bananer till. han har inte varierat sig på ett år nu och det verkar inte vara på G heller.. när jag tänker på hur många paket havrefras vi köpt under ett år så.. ja, herregud. vore jättekul att vinna :)

länk: http://gulahumlan.blogg.se/2013/january/25-januari-havrefras.html

hejcattis@hotmail.com

susanne sa...

Hej hej!
Jag har fått barnen att välja bröd, pålägg och yoghurt redan i affären. På så sätt äter de numera allt. Sen har vi alltid gurka och havrefras hemma- de obligatoriska tillbehören ;).

Hälsningar Susanne
rasmunds@hotmail.com


care69 sa...

Jag är gärna med!
Gott om tid är nyckeln till en bra frukost, stress gör ju bara att man tappar aptiten.
På helgerna blir det rejäl frukost uppdukad för hela familjen men på vardagarna så äter jag själv en tallrik flingor och mjölk samtidigt som jag läser morgontidningen i lugn och ro.
Länkat.
http://care69.blogspot.se/2013/01/25-jan-vinn-arsforbrukning-av-havrefras.html

care69(at)live.se

Lotta m nio sa...

Härlig tävling!

I vår stora familj äter vi alla måltider tillsammans i köket! Inga tallrikar framför dator eller TV.
Frukosten är inget undantag. När vi alla är samlade planeras dagen enkelt när alla är med och eftersom vi är många tar det lite tid, men då hinner oxå alla få i sig en ordentlig frukost oxå =)

Ha det bra!

lottasundin6@hotmail.com

Anonym sa...

Hej

Vilken bra tävling!

I vår familj är barnen väldigt morgontrötta. Så jag och min man går upp på morgonen och äter en god frukost i lugn och ro. Vi äter fil med flingor, smörgås och tar en kopp te. Här har vi också möjlighet att planera dagen samt läsa lite ur morgontidningen. Sen väcker vi barnen och de får äta yoghurt samt en smörgås var och ett glasmjölk. Ja de försöker ivf äta detta. Ibland blir det strider och ibland går det smärtfritt fram. För oss är dessa mornar perfekta.

Hälsningar Christine
christinecarlstrom@hotmail.com

johanna sa...

Hej fina Agnes!
Vi byter namn på allt. Skivad banan i filen blir bananpengar, macka blir mjuka stenar osv. Då blir det roligare och mer spännande att äta sånt man inte "får".
kram kram

Mari sa...

vi bruka ta frukost framför tv´n. och det får ta den tiden det tar. inge stress. dukar upp med fil/yoghurt och flingor (som bruka vara olika gång för gång). sedan en macka, eller kanske två. ett glas juice. och så ägg. det är vår frukost på morgonen.

mixenpixen@hotmail.com

Helena sa...

Min dotter kom hem idag och sa: - Mamma vi äter jättenyttig frukost! De hade pratat på skolan idag om hur mycket socker vissa flingor innehåller och att äter du dessa får du i dig 12 sockerbitar bara till frukost, vidrigt.
Hos oss finns nästan alltid Havrefras, Weetabix och annat. På helgen blir det ofta ägg och massa goda pålägg, frukt mm.

Så självklart vill vi vara med och tävla!

Må gott,
Helena
melin.h@hotmail.com

Anonym sa...

Försöker skaka liv i vår morgontrötta familj genom att slå på radion (eller de dagarna ögonlocken verkligen hänger någon partyskiva) rätt högt så höjs humöret i köket och frukosten går ner med god aptit. Som dessert kan det bli lite discodans!

Hoppas vi vinner, då blir det fraskalas varje morgon

Mvh Elin
Fluffot@gmail.com

Anonym sa...

En ordentlig frukost för familjen om morgnarna:

Vardag eller helg så är lugn och tid bra ingredienser för en lyckad och ordentlig frukost! Tänd ljus, duka fram och njut! Ibland kan det vara bättre att låta små frukostvägrare att välja lite själv, för lite är bättre än ingenting! Föregå med gott exempel som vuxen, barn gör inte som vi säger utan som vi gör! Ägna er åt varandra och just frukosten, kanske kan morgontidningen och smartphones vänta en stund. God morgon!

mvh Kristiina
krieppola@spray.se

Anonym sa...

Heidi P. vill vinna havrefras:) Hahaa, bästa sättet att få familjen att äta frukost... a) stig upp själv en timme tidigare än resten av familjen b) ät frukost själv i din ensamhet c) förbered frukosten för övriga familjen d) försök lura familjen att få i sig frukosten ;)

info@playtray.fi

mammatajkon sa...

Mitt tips är att göra förutsättnignarna så goda som möjligt. Äta tillsammans, vänta en liten stund med frukosten för att främst sonen ska bli lite hungrig, annars äter han inte. och sen variera frukosten och ha nåt på bordet som alla gillar... Tända ljus är mysigt och så lite nygjord smoothie ibland...

Eva O
evanissen@live.se

Madde sa...

Åh vilken underbar tävling, jag hade inte ens tänkt på havrefras men det är en absolut favorit för min egen del älskar det och kan äta dom som godis haha.

Vårt favorit frukostbord består av en rejäl blandning. :P
Yoghurt och någon sorts flingor samt bär eller frukt är en grej som måste vara där.
Nypressad HEMMA pressad juice.
Kokta ägg med kaviar.
Och som pricken över ett stort i, nybakade scones med ost.
Ohhh så gott. :D Allt är smidigt gjort också tar inte alls lång tid. Och sen håller vi oss mätta väldigt länge också. :D

Håller tummarna så hårt jag bara kan. :D

Kramar
http://vhdbrud.blogg.se
jansson_madelen@hotmail.com

Jennie sa...

Hej!

Här är en familj med två småkillar som inte alltid är så frukostpigga. Vårt bästa frukosttips är att ta en mycket lätt frukost först, sen gå ut en liten stund på promenad eller bara leka i trädgården. Därefter är vi alla hungriga och barnen har ro i kroppen att sitta still med oss vuxna och verkligen njuta av frukosten.

Bästa frukostminnet var när 5-åringen precis fått nya såpbubblor och det var en riktigt gråväderstrist aprildag ute. Vi gick ut i trädgården och blåste såpbubblor i alla fall i eländesvädret och när vi sen kom in lite lagom frusna men glada så åt vi världens underbaraste frukost!

busigt (snabela) spray punkt se är mailadressen

Karin W sa...

Tidigare var frukosten ofta en försummad måltid hos oss. Men i höstas fick min man diagnosen typ 2-diabetes. Nu är frukostmålet ett måste varje dag. En smoothie går snabbt att göra och gillas av alla. Vi kickstartar helt enkelt morgonen med en god, mättande och nyttig smoothie - oftast gjord på bananer, frysta bär, fiberhavregryn och naturell yoghurt. Ett kokt ägg vid sidan om förbättrar denna frukost.

E-post: kirene@spray.se

Carola L sa...

Under veckorna blir det mest det gamla vanliga - fil och flingor och macka med pålägg eftersom vi inte äter tillsammans utan i tre omgångar. Jag ser till att det alltid finns bra flingor och bröd och pålägg hemma (ofta kokta ägg också) så att barnen kan äta vad de känner för!

På helgerna är det nybakade scones (som jag stoppar fiberhavregryn i) med oskt och frukt till.

Länk: http://mammamuh.blogg.se/tavla/2013/january/havrefras.html


tavlingar(at)officefixarna.com

Unknown sa...

Hej!
I mitt och sambons hushåll går det åt många paket havrefras, det smakar gott och när man tuggar låter det kras kras kras, för mig som är kräsen med min morgonmat är havrefras som både är gott och nyttigt smart!

Unknown sa...

ajaj jag glömde ju lämna e-post:
joppsa@gmail.com

hannis003@hotmail.com sa...

Dagen startar vi oftast med en stor tallrik havregrynsgröt och mjölk. Det står vi oss länge på! För att variera oss lite äter vi ibland yoghurt med någon typ av flingor/müsli. Det går snabbt och är relativt nyttigt. På helgerna när vi har lite mer tid lyxar vi till det lite med lite onyttigare frukost som tex nybakat bröd med marmelad och ost, ibland blir det omelett och bacon. Gott med inget vi har tid att göra på vardagarna... Hoppas på vinst! :D MVH/hannis003@hotmail.com

Anonym sa...

Jag ger lillfisen (lille Frej, 4 månader)sitt skrovmål först, sedan sitter han med oss och tittar förnöjsamt på när vi äter vår frukost och gnager på sin bitring! Visst hamnar både det ena och det andra på golvet men vi är ju tillsammans och har det mysigt och det är det viktigaste! ♥

Havrefras är en ständigt återkommande favorit hos oss,
därför vi nu håller våra tummar och tår förstås,
snart vi även vår lille Frej kan introducera,
& då går det åt ännu lite mera!♥
Underbara kuddar blandat med jordgubbsbitar eller helt i original,
lyckan är alltid total!♥

Hälsar
Petra Christensen
mejl: gnuttisen@hotmail.com

Anonym sa...

Maria, ytligast@gmail.com

Min familj består bara av mig så jag går upp och äter frukost helt enkelt. I värsta fall får jag avar lite sträng så jag går upp överhuvudtaget.

Anna Lundkvist sa...

Det allra viktigaste är att inte stressa. Vakna i god tid så alla hinner få det värsta gruset i ögonen innan man sätter sig vid frukostbordet. Tänd gärna ett ljus eller två. Det tror jag är A o O för att få alla att må bra och orka äta frukost.

hillevianna@hotmail.com

Anonym sa...

Jag gillar en rejäl frukost, och i min familj är frukosten helig! En liten svettig macka med något ynkligt pålägg är inget för oss - vi vill ha massor av olika pålägg, bröd, bacon, ägg och korvar och så vidare. Oftast är helgfrukostarna något att se fram emot!

sophie_persson@yahoo.com

Anonym sa...

Min frukost är krossade knäckebröd i vaniljyogurt, det är jättegott och även barn gillar det.

Havrefras är också en klassiker och jättegod, med mjölk till. En banan mättar också magen så det blir en god start på dagen.

anette carlsson
nettan.klar@gmail.com

Anonym sa...

Hos oss är det inga problem att få barnen att äta frukost, speciellt inte om vi äter tillsammans allihopa. Det får gärna ta lite extra tid på helgerna så vi hinner mysa tillsammans ordentligt. De kan ta upp ev problem i skolan, känslor, frågor osv. En härlig start på dagen <3

Lina Frödin
hebylina@hotmail.com

liselotte sa...

Är gärna med och tävlar. Har alltid väckt mina barn i tid på morgonen, så de skall hinna äta. Min son har haft svårt för att äta på morgonen, men jag sitter med honom, och tar fram frukosten till honom. Han får välja vad han vill äta, tycker det är bättre att han får i sig någon mat, även om det inte är jättenyttigt.
liselotte.202andersson@telia.com

Annelie sa...

Hej!

Det bästa sättet att få alla att njuta av frukosten och morgonstunden är att ha ett varierat utbud i skafferiet och förståelse för varandras olikheter och önskemål om vad som är en bra start på dagen. I vår familj figurerar alla frukosttyper, allt från storätaren som vill äta både gröt,ägg och smörgås under ett frejdigt samtal, till den som tappert petar i sig lite frukt och en halv knäckemacka under tystnad.Duka fint! Tänd ljus! Ha tålamod!Respektera varandras olikheter!
Den bästa frukosten sker på helgerna när familjens morgonpigga startar med en rask långpromenad, för att sedan duka upp frukostbordet lagom för att väcka de morgontrötta familjemedlemmarna. Där möts vi och formar vår dag tillsammans.
annelie.andersson-65@hotmail.com

Jenny Alexandersson sa...

Jag är med.
Det är ganska svårt att få hela familjen att äta en rejäl frukost då alla går upp vid olika tider & har bråttom till jobbet/skolan. Men på helgerna så brukar vi äta frallor med massa grönsaker, det är alltid mysigt att äta frukost tillsammans.
Alltid när jag äter frukost på morgonen så har jag cirka 4 minuter på mig att äta innan jag måste springa till bussen för att hinna till skolan. Så då slänger jag snabbt i mig lite flingor!
Men mitt bästa tips är att gå upp en halvtimme tidigare & duka fram allas favoriter, då blir det riktigt mysigt!

Här har jag länkat tävlingen: http://www.nattstad.se/jennytavlar?id=6413553

mail: jennytavlar@hotmail.com

Anonym sa...

Vardagar äter vi lite olika tider frukosten och då har jag gjort kvällen före färdiga mackor med olika pålägg färdig i kylskåpet. Jag dukar också bordet färdig. Den som vaknar först tar dem fram samt andra tillbehör som kokta ägg, apelsinjuice, yoghurt, mysli, havrefras, mjölk och olika frukt står alltid på bordet. Hos oss fungerar det här utmärkt och alla hittar sina favoriter. Helgfrukost äter vi tillsammans, då ofta nybakade fullkornsfrallor med ost och paprika, te, oboy eller juice samt apelsiner och omelett.
anle@hotmail.se

Anonym sa...

Hejsan!
Alla verkar ha så härliga frukostar tillsammans med sina familjer. Själv äter jag alltid frukost på mitt jobb, (jag jobbar på en förskola). Varannan dag får vi faktiskt havrefras med filmjölk och det gillar jag och barnen.Vid mitt bord sitter det sju små härliga barn, ljudet i rummet blir så knaprigt när alla tuggar på sina flingor. På helgerna äter jag frukost tillsammans med min familj. Fast inte hela familjen eftersom jag har en 17 åring som gillar att sova. I bland dukar vi upp frukost i sängen , det gillar min dotter. Om jag vinner så blir jag förstås jätte glad och tacksam. Och då kommer min familj njuta av de härligt knapriga havrefrasen.
Många hälsningar Nettan
nettanaslam@live.se

Astrid Forsman sa...

Havrefras är ett av det bästa till frukost, med vanlig mjölk eller fil. Ta gärna lite torkad frukt och russin. Det blir jubel runt matbordet, och alltid låter det: Mamma, jag vill ha mera! Havre är också nyttigt, därför att havren sänker kolesterolet i blodet. Bra för hälsan. Tack!

Astrid Forsman
astrid.forsman@bredband.net

chanette *pixi-jo* andersson sa...

delat på min blogg: http://chanette.blogg.se/2013/january/vinn-hos-agnes-25-jan.html

min lilla familj e ganska dåliga frukost ätare men mitt trix e att duka riktigt fint med ljus, fina serveter, färsk pressad juice och massa gott pålägg osv. lite som ett delicatess bord..då hugger de in för fulla muggar

chanette81@hotmail.se

Saga sa...

Vi har ingen ordentlig frukost just nu, ingen av oss är morgonmänniskor och det är därför vi behöver flingorna, kanske vi kan skaffa lite balans i vardagen, men hoppas inte på för mycket!!

sagling@hotmail.com

Unknown sa...

hej, vill vara med, caroline_bjarnevi@hotmail.com.
Vi ser till att duka upp allt som alla gillar, bröd, yoghurt, flingor, gröt, hemgjord sylt, ost, pastej, kaffe och mjölk, sen ibland lyxar vi och gör choklad croassanter till frukst, eller pappa brukar göra ägg, bacon, och pannkakor eller amerikanska pannkakor. ibland blir det enklare.
Jag har 2 barn som älskar frukost och äter länge.
Vi ger det tid, pratar, skrattar och myser!
Detta vore ju lyxigt!
Hälsningar Caroline

Milla - Mamma till SagaBus & Lillebror sa...

Vilken underbart pris! Klart jag måste tävla :)

I min familj bor det två ganska vilda barn, att få dom att sitta stil, tillsammans, mer än 5 min är en bedrift vill jag lova!
Men nåt som går hem hos dom är mys, är det mysigt att sitta och äta frukost så gör dom det. Så vi brukar duka upp det vi har hemma, tända lite ljus och sen mysa :)

Tipsade här: http://sagabus.blogg.se/tavlingar/2013/january/tavlar-hos-agnes.html

saga_bus@live.se

Sanna sa...

Hemma hos oss är frukosten otroligt viktig och jag försöker alltid att duka upp frukost bordet så trevligt så möjligt med färska grönsaker som paprika och slanggurka att ha på smörgåsarna tillsammans med ost och skinka. För jag har ställt in mig på att färg i form av både fräsch och god mat tillsammans med fint porslin och en trevlig duk gör frukosten så mycket roligare och bättre.

Länkat: http://agneslauedberg.blogspot.se/2013/01/tavling-havrefras.html

Kram Sanna
mammasvardag@hotmail.com

Emma W sa...

Under veckorna äter vi inte frukost tillsammans men när helgen kommer då...Massor med goda tilbehör, äggröra,färsk frukt, gott bröd, juice. Finns det något bättre?
mvh Emma Widman
emma.widman@hotmail.com

Anonym sa...

Oj tänk om vi vann..! Våra smågrabbar äter dessa som godis ibland :)
Vill självklart vara med och tävla!
Maria Jonsson mariaj9@spray.se

På vardagarna äter barnen frukost på dagis och vi (mamma och pappa) innan vi far på skola och jobb.
Så på helgerna ser vi till att ta igen allt!
Mamman och pappan turas om att ta en varsin morgon med sovmorgon, medan den andre dukar fram en brakfrukost med olika bröd, nypressad juice, olika pålägg, ägg, yoghurt, musli (havrefras) och som "efterrätt" en massa frukter i bitar :)
Sedan myser vi och tar det lugnt innan vi bestämmer oss för vad vi ska göra under dagen!

Mitt bästa tips är att inte stressa! Låt ungarna leka lite och du/ni kanske tar en kopp kaffe framför nyheterna, bli ännu hungrigare, duka sedan upp och ät i lugn och ro - frukosten är och ska vara den bästa starten på dagen!

**håller tummarna**
Vänliga hälsningar
Maria

Anonym sa...

Vilket fantastiskt pris :)
Jag brukar baka frukostbullar som får jäsa i kylskåpet under natten. Finns inte något som är mer aptitretande än doften av nybakat bröd på morgonen :)
Anette Eriksson
manettan@gmail.com

Anonym sa...

Bästa frukostarna är de långsamma när vi har tid att duka fram olika pålägg, nybryggt kaffe, fräsch juice, fil och musli eller flingor. Hotellkänsla skapas med fina glas och assietter, ett pinfärskt bröd från kvartersbutiken, blommor på bordet, ett par tända värmeljus och mjuka tofflor på tassarna. Sedan är det bara att njuta av vardagslyxen.

Med vänlig hälsning,
Åsa

morrmamma@hotmail.com

Anonym sa...

Bästa frukosten sker i lugn och ro,
tända ljus och i ett varmt litet bo.
Favoriten är vaniljyoghurt med flingor och russin i,
bättre start på dagen kan det inte bli..

ANNELIE ANDERSSON, annelie_ha@hotmail.com

Anonym sa...

Att handla hem frukost som passar både till oss vuxna, en 9 åring & tonåringar är inte så lätt.

Tack och lov finns Havrefras som passar alla på olika sätt.

Mjölktallrik tillsammans med "kuddar" goda, eller Filmjölk - havrefras och smörgåsar gjorda.
Alla i familjen har sin favorit,
Nyttigt och kommer ofta i repris !!!!

lillpitemaria@hotmail.com

Katja sa...

Hej!

Jag är jättegärna med och tävlar om en årsförbrukning Havrefras, för en god start på dagen! :)

Hemma hos oss är majoriteten ena riktiga tröttmössor och frukosten blir därför inte alltid av, mannen är väl den enda som regelbundet äter frukost. För att överhuvudtaget få barnen/ungdomarna här att äta frukost så krävs det att man har nånting hemma som de faktiskt tycker om och vill äta... t ex. Havrefras :)

Mvh

Katja/katjahiekka@spray.se

Anonym sa...

Hej hopp,

Frukosten står framdukad och tillbehören är framme så som bestick med mera, alla sätter sig till bords och vi äter frukosten i lugn och ro utan stress, detta är den bästa starten man kan ha på dagen och är det en lugn start så är det svårt att stressa sedan.

Vi sitter alla samlade och ingen går från bordet förän alla är klara.

// Tony Filili på FB / gladatigern@hotmail.com

Anonym sa...

Årsförbrukning med Havrefras, vilket kalas!

I arla morgonstund på vår lummiga veranda
njuter vi vår frukost och ser solen randa.
Barnen är veckovärdar som önskar och serverar,
vilket bidrar till munterhet och aptiten stimulerar!

Med hoppfulla hälsningar

Kia m familj
kia.s.n@hotmail.com

Anonym sa...

I vår familj är det den som vaknar först som gör iordning frukosten. Är man pigg & utvilad har man också orken och intresset att duka fram rejält. Sen är det spännande för de som kommer upp till ett dukat frukostbord och se vad som finns och hur det är dukat. På helgerna blir det lite extra gott, ljus är tända, servetter och kanske en blomma dekorerar bordet fint. Havrefras är allas vår favorit, så den får oftast förgylla vår mysiga frukost tillsammans!

Ha en fin dag!
Anna Jonsson
hillabacken@spray.se

Anonym sa...

Hej!

Härlig tävling!

Nu lär jag väl bli bannlyst av alla vuxna.....för hos oss så älskar vi alla, stora som små, att leka med maten! Vi gör små figurer av gurkskivor och bröd, och "ritar" med sylten i filen och bygger torn av Havrefrasen! Och mycket mer! Till det så blir det en massa små sagor och historier och vi har jätte kul!
Har vi alla roligt tillsammans, så slinker maten ner snabbt och lätt också....för sagorna slutar alltid med att våra figurer hoppar ner i magen i den "stora varma, mysiga säcken"!

Annika Nilsson
aneritrea@hotmail.com

Anna sa...

Vilken bra tävling! Havrefras är det alltid behov av i våran familj :)

Man behöver egentligen inte anstränga sig så speciellt mycket eller göra något storartat för att frukosten ska bli en himmelsk upplevelse. Jag brukar satsa på dukningen till att börja med. Med trevliga servetter och dukat bord kan en frukost förvandlar till en riktigt fin måltid. Häller du upp fil/yoghurt, mjölk, flingor, bröd m.m i egna skålar och kannor (tar ut dem från sin förpackning) så ser bordet också lite lyxigare ut. Som toppen på moset brukar jag sätta lite färg på frukostbordet med hjälp av diverse frukter snyggt upplagda i en skål/på ett fat! Där har vi superfrukosten. Vad denna innehåller beror ju helt och hållet på vad man tycker om att äta och därför varierar den mycket från tillfälle till tillfälle, men något som alltid finns med är naturell yoghurt med diverse flingor samt spisknäcke och en lagrad ost!

Mvh
Anna Eiderbrant
anna_eiderbrant@hotmail.se

Anonym sa...

Äter tyvärr ingen frukost, vet att det är knas.
Men jag testar gärna lite Havrefras.

http://nissebus.bloggagratis.se/

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam