onsdag 16 januari 2013

Nyheter från Estrella

I måndags landade det ett stort paket här hemma med fyra nyheter från Estrella. Det var Popped Chips i smakerna Salt och Sourcream&Onion samt Ostbågar i smakerna Prästost och Cheddarost.

Jag har ännu inte tjuvsmakat. Och jag ska verkligen försöka låta bli också, tummis! Lådan står dock i hallen och hånflinar varje gång jag går förbi och jag kan även förnimma läskande viskningar. Men den åker in i ett skåp nu i väntan på att helgen anländer. Då ska vi ha provsmakning här hemma och det ska bli himla spännande. Och jag vet en chipstokig kille på snart fyra år som kommer bli väldigt glad över att få vara testkanin!

Kanske finns det någon bland mina läsare som också skulle vilja provsmaka dessa spännande nyheter? Håll då utkik i dagarna, två tävlingar dyker snart upp med flera vinnare!

Estrella Popped Chips
Estrella Popped Chips görs på finmald torkad potatis som bakas i ugn innan det hettas upp i olja så att ett tunt chips poppas fram. Det ger ett chips med 40 procent lägre fetthalt än vanliga chips med luftigare konsistens och bibehållen smak. Slutligen kryddas chipsen med salt, gräddfil och lök.
– Problemet med ugnsbakade chips är att de har mindre smak och tråkigare konsistens. Lösningen är att först baka och sedan poppa fram chipsen säger Lisa Müller, Senior Brand Manager på Estrella.
Chipsen poppas i en oljeblandning (solrosolja och rapsolja) som har identisk fettsyrasammansättning med olivolja.
– Förutom 40 procent lägre fetthalt är det 90 procent mindre mättat fett. Det gör att Popped Chips har så lite som 1,5 procent mättat fett säger Anders Andersson, utvecklingsdirektör på Estrella.

Estrella Ostbågar
Ostbågarna smaksätts med engelsk cheddar respektive svensk prästost och innehåller endast naturliga ingredienser.
– Genom att använda smakrik ost behöver vi inte tillsätta några smakämnen, smakförstärkare eller jästextrakt. Inga konstigheter, bara äkta vara säger Anders Andersson, utvecklingsdirektör på Estrella.
– Vi undersökte konsumtionsstatistik och såg då att svenskarna älskar prästost, och eftersom vår smak med äkta cheddarost slagit OLWs Cheez Doodles i oberoende smaktest* har vi nu ett riktigt bra läge för att slå oss in i segmentet på allvar, säger Ennis Jahic Brand Manager på Estrella.

* I en oberoende undersökning från Scandinfo som genomfördes mellan 29 september och 10 oktober 2012 föredrog 54 procent Estrellas Ostbågar i smaken. Cheddar framför OLWs Cheez Doodles. Totalt deltog 200 personer från tre olika städer i målgruppen kvinnor och män mellan 15-45 år som köper och äter någon form av ostbågar minst 1 gång per halvår.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ja,jag vet...Hörde detta av min son som äger en butik :)
Jagär liite sugen hihi/Kram

Sara - Ensamstående mamma sa...

Åja, jag och Jonah är jättesugna.. Snacksälskare som vi är :D

Unknown sa...

GOTT! :)

Beatrice, mamma till skrutten Robin och gravid igen:) sa...

Mums! Någon av dom som var att rekommendera?

Ingrid - Blivande tvåbarnsmamma sa...

åhåååå dessa måste ju testas! Jag ska absolut hålla utkik i butikerna efter dem!

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam