söndag 18 november 2012

Vinterstövlar hemklickade

Tyckte vi hade lite tur att Liams vinterstövlar fortfarande passade, tills vi upptäckte att de börjat läcka in. Inte så bra när en kall vinter och (förhoppningsvis) en massa snö är på intågande. Då gäller det att ha ett par vinterstövlar som håller fötterna torra och varma i pulkabacken.

Hittade ett par riktigt bra vinterstövlar hos CaSiMa/H2U.se. Modellen heter Putkivarsi och kommer från det finska märket KUOMA. Jag brukar alltid kolla upp info och betyg innan jag köper något från ett märke jag aldrig testat förut, så även idag. Måste säga att jag hittade inget negativt om KUOMA, bara en massa rekommendationer och riktigt bra betyg. Så de klickades till slut hem med ett leende och jag är väldigt säker på att Liams fossingar kommer vara väldigt tacksamma hela långa vintern!

Kuoma Putkivarsi. En superlätt och mycket varm vinterstövel från Finska Kuoma. I den här stöveln fryser man inte! Bra passform, uttagbar sula, lätt att ta av och på även för små barn. Går att tvätta i max 40 grader (ta ur innersulan först). Väldigt lämplig även för breda fötter och höga vrister. Stövlarna tillverkas av Nuva®-behandlat ytmaterial som är vatten- och smutsavstötande. Kuoma®-skor lämpar sig mycket bra för fritidsaktiviteter även i sträng kyla.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vi köpte kuoma men tyckte dom var värdelösa, dotterns fötter är iskalla trots att det bara var -3 grader, och när snön smälte och det blev lite slask ute så var hon sjöblöt om fötterna så dom tål inte vatten. Vi bor nära finland, och i finland kostar dessa skor endast 298 kr så jag är glad att jag inte köpte dom i sverige för dubbla pengarna iaf :/

Josefin sa...

Vi har också Kuoma skor till sonen. Super bra vintersko då barnet håller sig varm. Enda negativa är att de ej är vattentät och fixar inte riktigt blöt snö.
Jag har hört talas om att kuoma har en ny modell som ska klara väta bättre. Dock inte hört någon som har köpt den.

Anonym sa...

Så fina.....
/Kram

Sara - Ensamstående mamma sa...

Jag älskar Kuoma och har aldrig haft något annat till sonen :)

Sara - Ensamstående mamma sa...

Men, glöm inte att inpregnera dom så dom tål lite väta :)

heffamamman sa...

Som tvättäkta finländare så kan jag bara säga att i vår familj (där det finns fyra barn), så har nog Kuoma vinterskor varit en återkommande favorit. Till både små och något äldre barn. De är lätta att klä på och här har nog fötterna hållits helt varma (utan yllesockor) hela långa vintern.

Jag jobbar dessutom på dagis (med 1-2-åringar). De flesta av barnen har just Kuoma vinterskor där och vissa dagar så kunde det stå hela tio par Kuomaskor intill varandra på barnens skohylla förra vintern. Det om något är väl bra reklam för märket! :) Klart att man inte ska vada i djupa vattenpölar varje dag med skorna, för det sliter ju på alla sorts skor. Men blötsnö har nog våra skor klarat av helt bra. När det är riktigt blött så har våra barn ändå alltid haft fodrade gummistövlar. Prisvänliga är de också, åtminstone här i Finland. Ungefär halva priset jämfört med Viking och liknande märken. Så tummen upp för Kuoma! :)

Anonym sa...

Håller med övriga. Varma och smidiga och helt perfekta i kallsnö men inte alls bra i slask (trots impregnering). I år har vi därför kompletterat med thermostövlar för höst och vår.
/Norrlandsmamma

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam