torsdag 28 februari 2013

Namnnappar

Har precis klickat hem lite nya namnnappar från SweBaby. Dom har många härliga färger och utföranden att välja
mellan och denna gång tänkte jag testa tuffingarna “One-Zen” med Nomis namn på. Gillar formen och färgerna skarpt!

5

Vår torsdag

IMG_5568

Mmm, majskrok is the shit!

Vilket underbart vårväder vi har haft både igår och idag. Strålande sol, plusgrader och smältande snö. Kunde även förnimma lite vårglatt fågelkvitter på väg hem från dagis i morse men det kan också ha varit önsketänkande. Men visst känns det verkligen som att våren är på väg nu. Äntligen!

Under förmiddagen har jag städat som en tokdåre. Städat ur en del köksskåp, skurat köksluckor, dammat, dammsugit och moppat. Så skönt att ha det rent inför helgen. Så kan barnen och jag bara ta det lugnt imorgon och starta helgen med annat skoj. Liam bestämde ikväll att han gärna ville måla imorgon, så de ska vi nog göra. Och så fyller bonusgammelmorfar år på lördag så kanske vill han pärla en fin nyckelring till honom i present. Så lite pyssel blir det antagligen!

Efter dagis kom mamma hit med Liam och så åt vi middag ihop när Simon kommit hem. Det dröjde inte länge förrän klockan plötsligt var fyra och Liam fick skjuts till kyrkis där morbror Adde väntade och en massa kompisar. Lilla Veronica var också där så hennes mamma kom hem till oss och drack en kopp kaffe. Vi hann prata lite innan klockan hade blivit halv sex och barnen skulle hämtas. Liam hade haft jättekul på kyrkis!

onsdag 27 februari 2013

Lille kockens egna fattiga riddare

När barnen och sambon lekte i barnens rum hittade Liam sin alldeles egna receptbok. I den fann dom bland annat “Fattiga riddare” som Liam hemskt gärna ville prova att göra. Det var flera år sedan jag smakade dessa själv och detta skulle också bli allra första gången för honom.

Under tiden jag nattade Nomi stod mina pojkar och gjorde tre stycken, varsin till oss, att ha till kvällsmat. Så söt kvällsmat brukar vi ju inte ha i vanliga fall (bäst att poängtera det så ingen anonym viktigpetter kommenterar annat, hmpf) men det var kul med lite nytt och Liam tyckte det var jättegott och åt åtminstone halva sin, sen var han mätt.

IMG_5540IMG_5538IMG_5532

Nyvaken gladfisa!

IMG_5468IMG_5512IMG_5457IMG_5488IMG_5464IMG_5500

Ny inspiration…

Har tagit en lång paus från bloggdesign de senaste månaderna, mest för att jag hade noll inspiration och nada lust. Men när jag fick förfrågan förra veckan så kände jag plötsligt lite kli i fingrarna och kunde inte tacka nej. Så under två kvällar har jag suttit och pillat med Junitjejs nya (och väldigt rosa!) design. Hon är nöjd så då är jag nöjd!

Kläder, kläder…

IMG_5434

Morgonens frukost med gullvipporna!

Liam är på dagis och Nomi roar sig i gåstolen, i skrivande stund. Strax är dags för lillfröken att sova middag och då ska jag passa på att ännu en gång gå igenom urväxta kläder som ska läggas ut på Tradera.

Förstår inte vart alla plagg kommer ifrån, den där högen växer fasligt fort. Liams garderob, framförallt, skulle behöva en uppdatering snart också. Han har mycket 92-104 just nu men de är snart urvuxet helt. Några få plagg i 110 har han men som sagt, garderoben behöver fyllas upp lite. Men shopping har väl ingen dött av? Så så snart Villervalla får in vårjackor också ska det klickas hem lite till båda barnen!

Vinnare: Semper

Nu är tävlingen i samarbete med Semper avslutad och
en vinnare av en termos och goda soppor är utsedd – det blev nummer 90 (av 97 lotter)!

Stort grattis! Jag har försökt mejla dig (fel adress?) men det studsar bara tillbaka.
Så ser du detta vill jag att du återkommer till mig senast 5/3 21:00 med din hemadress!

Tusen tack till Semper för vinsten och vi tackar alla 39 deltagare som ville vara med och tävla!

tisdag 26 februari 2013

Min skruttis

IMG_5394IMG_5398IMG_5405IMG_5411

Pippi Långstrumps Hoppetossa

micki-pippi-langstrump-hoppetossa

Jag fick en liten fråga angående Liams tuffa sjörövarskepp som syntes på bild häromdagen, vart det är köpt. Skeppet är Pippi Långstrumps Hoppetossa som Liam fick i julklapp av mormor. Riktigt tuff och jag gillar att det är i trä och inte plast. Det finns även gubbar att köpa till men det har inte Liam några ännu. Ska dock inhandlas framöver.

Skeppet köptes för 399:- på Ullared och det finns ju inte många som slår deras pressade priser. Däremot finns detta skepp på BR Leksaker där de har kampanjpriset 449:- (Ord pris 649:-) just nu!

måndag 25 februari 2013

En eftermiddag med Nemo och Nikita… och Bella!

I eftermiddag kom Nemo och Nikita samt deras mamma Eve och vovvsan Bella. Som Liam längtat! Så fort han såg dom komma i fönstret fick han myror i brallan och for runt här som en toking!

Liam fick jättefina födelsedagspresenter, och många.. Två tröjor, massa pärlor, pennor och fina ramar att pyssla med. Han var så nöjd med alla presenterna. Och att få leka med sina kompisar och äta glass. Så han har haft en riktigt rolig eftermiddag. Nomi också såklart, hon har gosat med gudmor hela, hela, hela tiden!

IMG_5342IMG_5325IMG_5367IMG_5366IMG_5364IMG_5339

Vår måndagsmorgon

Efter en lugn mysmorgon med frukost, påklädning och lek gick jag och barnen till affären. Fast på vägen dit blev det först lite lek för Liam i snön. Han kastade snöbollar, åkte “rutschkana”, grävde och hoppade. Då vi blivit lovade plusgrader och vår (snälla, snälla, snälla…) är det bäst att ha kul i snön så länge den varar!

Nomi ligger i skrivande stund och sover middag. Om en timme blir det matlagning tills sambon kommer hem klockan tre (förmiddagsskift denna veckan) sen inväntar vi kul besök i eftermiddag. Liam längtar!

IMG_5276IMG_5274IMG_5291IMG_5283IMG_5275IMG_5241

söndag 24 februari 2013

Vecka 8 på Instagram

Lite vällingmys med min fina.En somnade i famnen och en somnade... ja, under köksbordet.Moahahaaa! JAG slog min SPORTNÖRD till sambo i sportfrågor - det ni!Snöar, blåser och är allmänt grått och trist ute. Grillning vid sjön får vänta tills imorgon.Liam "hjälper" mormor att flyttpacka genom att klamra sig fast runt hennes ben!Nu är jag vaken, morsan!Barnen fick post idag, söta vårmössor!Trodde ungen skojade först för att slippa klippa sig och bada. Icke då, han hade somnat under köksbordet ikväll igen! Antingen är det något dumt virus i den där lilla kroppen eller så har mattan någon go sövande effekt jag måste testa.Lek i snön!Nomi provar nya soppan från Semper. Mums! Och ännu godare med lite nersmulat bröd i.Nähe, nu åker ballongerna ner!Köttbullemacka till mellis.Lite lek på schemat.Pärlar armband till mamsen ♥IMG_20130221_165125Vem som pysslar mest? Brorsan! Han är sååå stolt över sitt pärlade armband och sin nyckelring han gjort heeelt själv! Oh. My. God.Tacofredag!Ett bubbligt bad för den minsta!Ren och fin :)Kvällslek.Nu har Liams bebis ätit och lekt, dags att nana lite.Natti natti, säger pappsen.Liam i farten igen, nu med leklera :)

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam