fredag 30 november 2012

En timme kvar!

Vinnare: Calli.se

Snabbtävlingen i samarbete med Calli.se är nu avslutad och en
vinnare av den supersöta ugglemössan är utsedd – det blev nummer 10 (av 163 lotter)!
Monia
Stort grattis!
Tusen tack till Eleonor och Calli.se för den supersöta vinsten
och tack till de 65 deltagarna som ville vara med!

Julklappstips! Fynda julklapparna på deras traderasida.
Massor av auktioner med accessoarer och inredning för stora och små!

Liams adventskalender

Liams adventskalender blir lite annorlunda i år. Vi har slagit in en himla massa små paket som nu hänger i granen på hans rum. Så får han leta upp paketet med dagens datum varje dag!

Det var första gången vi gjorde en “egen” kalender. Riktigt pilligt och det var himla svårt att hitta småplock att slå in! I paketen finns bland annat lite kritor, tuschpennor, vattenfärger, penslar, pärlor och pärlplattor. I de paket som öppnas fredagar och lördagar finns hans favoritgodis. Är säker på att han blir himla glad för allt han får. Och redan imorgon är det dags att leta upp och öppna första paketet!

IMG_7762IMG_7768IMG_7775IMG_7778

torsdag 29 november 2012

Våran fre… nej, torsdag!

I natt har det snöat här i byn. Inte så mycket men lite låg kvar på marken i morse. Sambon, som var uppe med barnen medans jag fick sovmorgon, har berättat att Liam satt vid balkongdörren och var alldeles lyrisk av den vita snön. Han berättade för sin pappa att när snön kommer, då kommer snart jultomten också!

Idag har det känts som fredag. Antagligen för att sambon varit ledig och vi har haft lite myspys. Ikväll har vi ätit en god middag och Liam har tittat på film. Efter nattningen satte vi oss och slog in en himla massa små adventspaket till Liams julgran inför första december. Alltid i sista minuten, som vanligt.

Vi hade egentligen tänkt kika på The Amazing Spiderman som kom med Lovefilm idag, men tror vi skiter i det. Det där pillet med minipaketen körde slut på oss. Blir lite tv istället innan läggdags!

IMG_7694IMG_7680IMG_7706IMG_7731

onsdag 28 november 2012

Middagsbjudning och julgranspynt

IMG_7662

Efter dagis åkte jag, barnen och deras mormor och morbror till gammelmormor för att äta middag. Vi hann fika, leka, prata lite skit och Nomi hann ta sin eftermiddagslur också innan vi begav oss hemåt. Nomi och jag blev avsläppta hemma medans Liam följde med mormor och morbror på gudstjänst i kyrkan. Han var jätteduktig, tyst och snäll. Och nattvarden var himla mumsig!

När han kom hem igen hade Nomi hunnit somna för natten. Så vi passade på att pynta julgranen i hans rum. En vit med lampor och silvriga kulor. Och till 1 december kommer även 24 små paket hänga i granen, en för varje dag, enda fram till julafton!

Liam sitter bredvid och smaskar på en apelsin och tittar på Nicke Nyfiken – En apkul jul. Den är strax slut och då blir det tandborstning och sagoläsning innan det är dags för honom att sova. Och när sambon kommer hem om tre timmar tar vi helg!

Buslisan i sin Bumbo!

IMG_7628IMG_7605IMG_7631

tisdag 27 november 2012

En julklapp till mig själv?

Namnsmycken är en mycket uppskattad gåva att både ge och få.
Och det är ju alltid lika roligt att få något riktigt personligt, något som bara är för dig.

Jag har hittat ett alldeles bedårande halsband som heter Sweet Hearts. Det är en halskedja med hjärtan
monterade i karbinhakar samt en pärla i valfri färg som hänger i en hjärtkedja. På hjärtanen får man givetvis själv
välja text och jag skulle då valt Liam, Nomi och Simon. För de är ju mina “sweethearts” alla tre och
jag kunde bära dom med mig vart jag än går.

Skulle sedan familjen utökas (wink wink till sambon) med en till familjemedlem så kan
man enkelt köpa till ett eller flera hjärtan att montera på halsbandet.

Vår tisdag

Liam är lika tokig i julen som jag och går verkligen in för det helt. Han fick välja film idag, då blev det Nicke Nyfiken – En apkul jul och givetvis på med tomteluvan! När vi ska sova är det alltid en julsaga som gäller. Och det blir extra roligt när vi läser de julsagor som jag och bror min alltid gjorde när vi själva var små. Ikväll blev det till exempel min gamla bok Julstök hos Max och Mia. Nostalgi på hög nivå!

Nu är snart den här dagen också till ända. Vi har haft lite besök här tidigare under dagen, först kom min morfar och Lucia med chokladkalendrar till barnen. Givetvis får inte Nomi äta av sin, men de är väldigt måna om att det ska bli rättvist för barnbarn och barnbarnsbarn. Och Liam hjälper nog gärna till att äta om det skulle vara så, nemas problemas.
Sen kom barnens faster och vovven Bamse och hälsade på en stund. Bamse är en New Foundland-korsning så ni kan ju bara föreställa er hur Vilda såg ut när den här stora, svarta hårbollen kom in. Hon fick eld i baken kan man säga! Men sen vande dom sig vid varandra och nosade snällt.

Liam och Nomi sover nu snällt i sina sängar och jag har slagit mig ner i soffan får lite tv-tittande. Längtar tills gubben min kommer hem från kvällsskiftet, så kan vi njuta av kvällens Big Bang Theory tillsammans. Ska försöka att inte tjuvkika när det börjar om en halvtimme, men det blir fasiken inte lätt!

IMG_7566IMG_7599IMG_7594IMG_7576

Snabbtävling: Calli.se

Calli

Jag tävlar om en jättesöt ugglemössa från Calli.se hos Agnes!
Var med och tävla
här du också!

Vinst:
En vinnare får en supersöt stickad ugglemössa i strl 0-3 år från Calli.se! Vinstvärdet ligger på 129 riksdaler + frakt! Calli.se erbjuder massor av ljuvliga accessoarer för stora och små men även fina inredningsdetaljer. I deras blogg kan ni hålla er uppdaterade med de senaste nyheterna och på deras traderasida kan ni fynda massor av ljuvliga ting!

För att delta med en vinstchans:
Lämna en kommentar med namn, mejladress och berätta vilken som är din favoritprodukt hos Calli.se!

För tre extra vinstchanser (valfritt):
• Gilla Calli.se på facebook och lämna sedan ditt namn i din kommentar.
Tipsa om tävlingen på din Blogg/Facebook/Twitter och länka hit, lämna sedan länken till tipset i din kommentar.
• Följ min blogg hos Bloglovin' och skriv vilket nummer du blev, eller om du redan prenumererar, i din kommentar.

Ni får själva välja hur många vinstchanser ni vill ha (endast första momentet är obligatoriskt) och sammanlagt kan ni få 4 stycken. Tävlingen varar i endast i fyra dagar och avslutas fredagen den 30 november klockan 21:00. Lycka till allihopa!

Nytt Jollyrace!

jollyrace_4

Nu är det snart dags för ännu ett Jollyrace hos Jollyroom!
Perfekt inför julklappshandeln!

De kommer under 12 timmar sälja ut 20 utvalda produkter per timme till superpriser och helt fraktfritt!
Produkterna byts 1 gång/timme, så det gäller att sitta bänkad framför datorn, beredd att klicka hem just dina favoriter.
Vilka produkter som kommer vara med på Jollyracet är hemligt, så det får ni se under racets gång!

Jollyracet pågår mellan 10:00 – 22:00 idag, tisdagen den 27/10.
Sätt dig bänkad och var beredd!

måndag 26 november 2012

Julfin krans som hälsar välkommen

Hittade mycket lägligt en stjärna i stål i julgömmorna, en stjärna som jag inte vetat vad jag skulle göra med innan. Men ska det julpyntas så måste ju grannens och vår gemensamma hall bli lite julfin också. Och vad passar då bättre än en julstjärna på dörren?

Efter att jag hämtat Liam som sovit över hos mormor i natt åkte vi ut i skogen och plockade granris. Sen klädde vi stjärnan i riset och därefter en ljusslinga på batteri. Det blev himla fint och julmysigt ute i hallen! Och måste säga att ljusslingor med batteri är förbaskat smidigt, speciellt när man ska hänga krans på dörren och man vill slippa sladdar att snubbla över.

IMG_7536IMG_7534IMG_7542

söndag 25 november 2012

Julpyntad blogg

Nu var det dags att julpynta bloggen lite också. Åh, vad jag älskar julen!

image

Tomteparad och Sean Banan

Liam, Veronica och Orlando har gått tomteparad även denna helg. Så söta och duktiga tomtenissar så! De och några barn till gick runt på julmarknaden och runt i alla affärerna och sjöng julsånger. Och efteråt blev det godispåse!

Klockan två stod vi och trängdes på Kosta Outlet för att få en skymt av Sean Banan som uppträdde. Tror aldrig jag sett så mycket folk därinne förut, det var verkligen överfullt! Men jag tycker gott att alla föräldrar kan lämna plats åt barnen när det är en sådan här artist som uppträder. Men istället står de längst fram och skymmer eller gör det smarta draget att kasta upp en unge på axlarna, det gör ju inte saken bättre för de barn som står längst bak. Ja, jag menar det. Skäms på er och hoppas någon känner sig träffad!

Vi stod längst bak och såg inte ett jota. Liam skakade såklart lite på rumpan men det var först efteråt när det var dags för autografer som vi kunde gå fram och få åtminstone en liten skymt av den där bananen.

IMG_7507IMG_7502IMG_7510IMG_7526

Update: Sean bananifierade Kosta i Smålandsposten

lördag 24 november 2012

Lite lördagsmys…

IMG_7440IMG_7406IMG_7464

Breaking Dawn

breaking-dawn-pt-2-poster-thumb

Äntligen, äntligen, ÄNTLIGEN har jag fått se Breaking Dawn – Part 2. Som jag väntat och längtat! Sambon och jag åkte in till Kalmar och såg den i eftermiddag. Han hade ju helst kollat på James Bond. Säger han i alla fall. Tror faktiskt han också längtat lite, men det vågar han inte erkänna. Filmen var riktigt bra! Det var ju nåt jävla stolpskott på facebook som spoilat slutet helt öppet, så jag var ju förberedd på vad som komma skulle. Men, det slutade ju inte alls så, så man kan väl säga att jag hade väldigt låga förväntningar. Men jag är säker på att jag skulle tyckt den var lika bra ändå.

Liam var under tiden hos mormor, de besökte julmarknaden och lekte med grannbarnen, så han har haft jätteroligt. Nomi däremot fick prova på att vara hos farmor själv för första gången. Det verkade ha gått bra det också, hon hade varit lite ledsen bara men det är ju inte så konstigt. Hon var glad när vi kom och somnade snällt när vi väl kommit hem.

Agnes Julkalender 2012

Kalendern

Förra julen blev det ingen här i bloggen då vi var mitt uppe i en flytt. Men i år är det äntligen
dags för mig att ge mina läsare en riktigt spännande julkalender och chansen att vinna massor av fina julklappar!

Den 1 december är det alltså dags för Agnes Julkalender 2012 som kommer att göra väntan på den riktiga jultomten lite roligare! Varje dag mellan 1-24 december kommer en lucka att öppnas vid midnatt. Bakom varje lucka finns en rolig tävling som alla kan delta i och ha chansen att vinna enda fram till klockan 22:00 då jag drar en mycket lycklig vinnare. Alla deltagare har alltså 22 timmar på sig att delta innan en ny lucka öppnas. Lucka 24 ser lite annorlunda ut. Den pågår i en vecka
och där kan en vinnare kamma hem en spännande liten goodiebag med smått och gott!

Detta kommer bli jätteroligt och jag hoppas även innerligt att så många som möjligt vill vara med och tävla!
Håll nu ögonen på glänt, första lucköppningen är väldigt nära – bara en vecka kvar nu!

fredag 23 november 2012

Gottegrisar

IMG_7351

Sambon kom hem med en massa fika efter jobbet. Semlor(!!), macarons (min första och sista provsmakning – usch!) och biskvier. Liam åt nästan upp en hel semla själv och så en halv jordgubbsmacaron. Lite fika efter en förmiddag med städ, garderobsrensning och tvätt var vi värda.

Brorsan kom förbi också och då började vi baka lite kladdkakecupcakes. Hade egentligen tänkt göra det imorgon men vi var baksugna allihopa. Men några vackra julgranar som jag sett framför mig blidde det inte, glasyren var alldeles för mjuk för det så dom sjönk ihop. Men dom blev ju ganska fina i alla fall, även om de inte ser ut som granar med julkulor i. Nytt försök en annan dag helt enkelt.

Nu ska vi strax ställa oss och laga fredagsmiddag. Det blir inbakad fläskfilé, klyftisar och champinjonsås – mmmums!

Förra årets julkort med en busig pepparkaksgubbe

IMG_5131

Idag för ett år sedan hade jag och mamma fullt sjå med att få till ett bra julkort på Liam. Precis som vanligt. Ungen var all over the place och satt knappt still. Men det fick ju gå och förra årets julkort blev väldigt fint till slut efter lite fix och trix i Photoshop.

Ska bli intressant att se hur det kommer gå i år, när man har två busungar att hålla reda på!

torsdag 22 november 2012

5-månaders kontroll på BVC och undersökning på Ortopeden

5-månaders kontrollen på BVC gick jättebra. Nomi är nu 64,8 centimeter lång och väger 7060 gram. Fick en ny tid också, nästa gång blir det 6-månaders kontroll med läkarundersökning och vaccination.

Efter BVC fortsatte vi in till Växjö för en shoppingtur på Grand Samarkand. Hittade finkläder inför julen till båda barnen, Liam fick ett par svarta finbyxor med svart väst från H&M och Nomi fick en röd klänning och rött hårband från Lindex. De kommer bli så fina så. Men vi har inte bestämt om de ska ha tomtekläder eller finkläder på julkorten än, vi får se hur det blir!

Sen var det då dags för undersökning på Ortopeden. Allt såg finfint ut! Örjan bytte även vinkel på PEVA-fotens sko. Så istället för att stå ut i 40 grader blir det nu 70 grader. Tror jag det var i alla fall, har lite svårt att förstå det där läkarspråket så man nickar mest och låtsas fatta. Men allt såg bra ut som sagt och nu ska vi vänta två veckor med att komma in nästa gång.

IMG_7299IMG_7305IMG_7308IMG_7302

Vackra fossingar

IMG_7290

Min lilla flicka ligger och luftar sina fossingar efter ett morgonbad. Dom är så fina, de där små fossingarna. Och det är verkligen stor skillnad från hur de såg ut när hon föddes och nu. Hennes PEVA-fot (till höger på bilden) är lite mindre än den andre och tiden får utvisa hur många storlekar det kommer skilja dom åt.

Det blir ett nytt besök idag på Ortopeden i Växjö, efter att vi varit på 5-månaders kontroll på BVC. Kommer säkert gå jättebra. Hennes fötter ser så fina ut och skavsåren har läkt jättefint!

onsdag 21 november 2012

Bilder från kalajset

IMG_7234IMG_7237IMG_7250IMG_7243IMG_7231IMG_7266IMG_7247IMG_7252

Redo för avfärd

Mina godingar sitter i soffan, redo att åka. Nu väntar vi bara på att pappsen och Vilda ska komma hem från veterinären sen beger vi oss mot Nybro. Som Liam tjatat idag!

Barnens farmor har fyllt år och i helgen fyller även faster Lisa, så vi ska fira dom lite. Liam hann inte vakna i morse förrän han började tjata om “Faamoo, iiisa å tåååtaaa!” Han är galen i tårta, gottegrisen. Speciellt Lisas goda tårtor!

IMG_7206IMG_7196IMG_7217IMG_7221

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam