tisdag 24 december 2013

Vår julafton 2013

Vår julaftonsmorgon började med att duka upp frukost och därefter väcka två trötta och yrvakna barn. Liam klättrade ner från sängen som en blixt när han kom ihåg att tomten kanske kommit under natten. I hans julstrumpa låg två flygplan och en mugg med Disneys Flygplan. När han fick se julgranen tjöt han av lycka och sprang genast för att läsa på etiketterna och klämma och känna. I Nomis julstrumpa låg en liten, mjuk och go docka. Hon älskar Liams docka men den är lite stor och klumpig för henne. Denna var perfekt och hon gick och gosade med den hela tiden.

Vid halv tio efter att vi ätit frukost och tagit på finkläderna vinkade jag av Tobias och Jennie som skulle på julfirande och så Liam, Nomi och pappa som alltid åker till gammelfaster Vonne i Emmaboda och äter jullunch. Själv stannar jag hemma, som varje år, och sätter igång med fix, dukning och matlagning inför vårt egna julaftonsfirande som vi alltid har hos oss. Mamma kom också och hjälpte till, som hon brukar.

Efter klockan två droppade alla gästerna in och vår julafton kunde dra igång. Glögg, Kalle Anka, julbord och så kom Tomten på besök också. Liam blev eld och lågor när han fick se honom i fönstret och sprang för att öppna verandadörren. Nomi tyckte däremot inte om den där skäggige gubben och stortjöt. Men julklapparna gillade hon och favoriten måste ha varit dockvagnen som hon stolt körde runt med och bäddade i åt dockan. Liam var också nöjd med sina julklappar även om han bara hade önskat sig en dirigentpinne!

Kvällen avslutades med kaffe, julgodis och såklart ris a la malta med tillhörande mandlar och vinster som alla slåss om. En jättemysig julafton som alltid, med nästan hela familjen samlad!

IMG_3480IMG_3488IMG_3508IMG_3495IMG_3520IMG_3535IMG_3530IMG_3558IMG_3564IMG_3559IMG_3569IMG_3573

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så mysig Julafton <3
/God Fortsättningakram Annmi

Beatrice, mamma till Robin och Jennifer sa...

Vilken mysig julafton! :)

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam