torsdag 19 mars 2009

» dopet

Satt igårkväll och skrev ner gästlistan för Liams dop. Vi bestämde att det bara skulle bli dom närmaste annars kommer det bli totalt kaos och proppfullt i kyrkan så 30-40 personer får räcka.
Men sen är ju frågan vilken kyrka det blir. Jag vill verkligen inte döpa honom i Algutsboda, fyy. Känner att jag inte har någon koppling dit alls. Simon har ju i och för sig det eftersom han är döpt där men han verkar också vilja hitta en annan. Vi har ju pratat lite smått om att flytta tillbaka till Kosta om rätt hus dyker upp. Så kanske kan vi döpa honom där? Eller kanske i Ljuder? Jag har fan ingen aning. Men grejen är ju att om vi döper honom i Kosta får vi världens underbaraste präst, Carina, som jag konfirmerade mig hos. Henne vill jag verkligen, verkligen ha! Och sen till maten. Smörgåstårta? Någon slags exotisk bricka? Och vilken lokal ska vi ta? Här hemma är det ju på tok för trångt och bjuder vi för många blir det ju inte tal om att trycka in alla i en liten sockenstuga. Men vi får väl ta oss en rejäl funderare på det båda två. Man brukar väl döpa sina barn när dom är en två, tre månader så det börjar bli dags att ta tag i det snart. Hur fan hinner alla andra nyblivna föräldrar?

Har funderat lite på vad jag ska ge mitt lilla pyre i dopgåva.
Kanske en sådan här söt namnbricka från marianyckelpiga.se?


Kolla även in solx.se, alskadebarn.se och vildavictoria.com - underbara och personliga smycken!

2 kommentarer:

bagerskan sa...

Hejsan!
Jag har oxå börjat fundera på dopet. Vi planerar dock att ha det lite senare, när sebastian är runt 6 månader i maj/juni. Vi tänkte ha det i vår trädgård om den hinner bli klar tills dess vill säga, nu ser den ut som en katastrof. Drömmen är ju att ha dopet under de blommande äppelträden, men vi får se om vi har vädergudarna med oss. Ja det är mycket att tänka på, inbjudan, mat, lokal, tårta m.m.
Hoppas du får en skön dag ,kram Karin

Malin sa...

Trots att vi storvägrar att döpa våra barn så är det ju dags för namngivning för oss. Men inte förrän i sommar. Hade namngivningen för Maximilian när han var 4 månader, den här gången blir det något liknande, siktar på 5 månader prick ;o) Eftersom ingen kyrka är inblandad blir det nog hemma, helst i trädgården. Förra gången blev det buffé, funderar på smörgåstårta den här gången... Många beslut som ska tas :D Tack o lov är en av faddrarna bestämd iaf. Lycka till!

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam