tisdag 11 december 2012

Enkla girlanger

Jag älskade att pyssla när jag var liten, det gör jag fortfarande. Känns så kul att Liam har kommit upp i den åldern att vi kan pyssla tillsammans, så har ju jag någon att skylla på också när det börjar klia i fingrarna.

Det blir ju en hel del julpyssel nu, Liam drar fram sina pyssellådor nästan varje dag. Mest ska han rita och måla men även klippa och klistra. Så nu när Nomi sov middag passade vi på att dona lite. Jag gav mig på att göra de enkla men väldigt fina girlangerna som jag lärde mig på fritids som liten. Liam uttryckte det med ett stort WOW! när dom var färdiga att hängas upp, så nöjda blev vi båda!

Dessa girlanger är superenkla att göra. Bara ta ett A4 (eller större) och vik på mitten. Sen börjar man i ena änden och klipper nästan hela vägen, byter håll och klipper åt motsatt håll. Och så håller man på tills pappret tar slut. Då viks papperet ut igen och girlangen är redo att väcklas ut och hängas upp. Man får tänka på att ju smalare man klipper, desto längre blir girlangen.

IMG_8872IMG_8877IMG_8886IMG_8918

1 kommentarer:

Nina sa...

å ja ville gärna göra sådana på lör. men har noll koll. va så länge ja gjorde sånt där. Theo hade tydligen varit super duktig på att göra sådana på dagis. så ja tänkte prova något sånt åt honom igen..

Ska iaf prova dina, lätt! Var ju ett super bra tips. å va jämt och fint du klipper. nästan oförskämt fint :D

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam