fredag 14 juni 2013

Husägare, läkarbesök och firande

Idag har verkligen varit en innehållsrik dag!

Jag hann knappt stiga upp och göra mig i ordning förrän vi POFF! var husägare. Nej, jag skojar inte. I tisdags var vi ju på banken för att få lånelöfte, i går på visning (vår andra) och så idag fick vi veta att huset var vårt. Nästa vecka är det husbesiktning och papperna ska skrivas på, sen så är det vårt på riktigt!

Klockan elva i förmiddags var vi hos tandläkaren, Nomis första besök där. Allt gick bra, vi fick lite råd och tips, Nomi visade upp sina gaddar och så fick hon med sig sin första tandborste hem. Gick superbra. Efteråt åkte vi till min mamma där Liam sovit över under natten. Min mormor och Axel kom också så vi fikade lite innan vi “bytte barn” med mamma. Nomi stannade kvar och Liam följde med oss in till stan.

Besöket hos logopeden gick jättebra. Liam fick göra olika övningar som han fixade briljant, han är ju så pratglad och munnen går i ett, i ett. Efter alla övningarna sa logopeden att hon inte är jätteorolig över hans tal. Han kan uttala alla bokstäver men det vi ska träna på är hans ljud. Han tappar gärna de första bokstäverna i ett ord eller byter ut första bokstaven mot exempelvis H (Hasse istället för Lasse, his istället för gris osv.) Vi har fått lite hemläxa på bokstäverna och uttalen, sen ska vi dit nästnästa vecka igen för uppföljning. Känns väldigt bra att äntligen få hjälp, och logopeden var så trevlig också.

När vi kom hem till mamma för att hämta Nomi bestämde vi oss för att fira husköpet lite, så vi åkte allihopa till Flustret för att käka finmiddag. Sjukt god mat. Barnen var hemskt nöjda också, Nomi åt en hel assiett med pannkakor, vattenmelon och lite räkor, Liam åt pannkakor med jordgubbssylt och vaniljglass!

Ikväll kör vi fredagsmys i vanlig ordning med film, chippe och dippe. Och jag tror vi alla kommer sova riktigt gott i natt!

5538811731556894134455626978535511557939

9 kommentarer:

mammaTEA sa...

Grattis så roligt med hus!

Veronica - mamma till tre prinsar sa...

Grattis till huset =)!!

Anonym sa...

Härligt & vilket fint hus :)
/Kramar Annmi

Fröken M sa...

Åh va kul !! stort grattis till ert nya fina hus :)
Kram

Beatrice, en nybliven tvåbarnsmamma sa...

Underbart! När flyttar ni?

Fru P sa...

Åhh så spännande, stort grattis!

Jennie sa...

Stort grattis, lyllo er!!! Vill också ha hus.

Louise sa...

Stort grattis till huset!! Ser riktigt fint ut.

Vanilla sa...

Är det sant! Åh, vad roligt! Det ser jättefint ut! Hoppas vi får höra mer om flytten och alla husplaner sen! :-)

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam