fredag 22 oktober 2010

Kladdkakemuffins

I veckan hade Annika bakat kladdkakemuffins och jag blev så sugen så jag var tvungen att testa! Mamma och jag slängde ihop en plåt och provsmakade dom under Idol. Riktigt smarriga!

200°C
Ca 12-15 stycken

Ingredienser:
100 g margarin
2 ägg
2½ dl socker
1½ tsk vaniljesocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Tillagning:
Smält margarinet och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda samman de torra ingredienserna och rör sedan ihop dem med det avsvalnade margarinet och socker- och äggblandningen. Fyll muffinsformar till ungefär hälften med smet. Grädda i 200 grader i ca 10-12 minuter. Klicka på lite vispad grädde när muffinsen svalnat!

1 kommentarer:

Annika - familjebloggen med tävlingar sa...

Visst blev dom goda?;) Här hemma går dom smör i solsken, och jag har fått göra fler två gånger till efter det *puh* :-) Men det är skoj när det går åt! :-)

Kram!

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam