söndag 18 augusti 2013

Nej, jag är inte bitter.

Varje år samma visa, Molos vinteroveraller syns över hela nätet och jag suktar.. Kvalitet kostar, jag vet, men det är alldeles för dyrt. Och jag undrar hur fasen folk har råd egentligen. Bara klicka hem lite hipp som happ som om det inte vore någonting. Och det räcker ju inte med en vinteroverall per barn heller, de ska helst ha ett ställ med vinterjacka och termobyxor och underställ och fleecejackor till förbannelse och mössor och vantar och halskragar, vinterstövlar och fan och hans moster. Och allt ska matcha. Och allt ska vara i det dyra märket. Tusentals kronor bara sådär.

Hur har folk råd?

Nej, jag är inte bitter.

Våra barn har kanske fyllda garderober men det är ytterst sällan vi handlar kläder, de gånger det händer blir det oftast med ett presentkort. Och jag kan inte säga att jag unnar mig något alls. Någonsin. Köper aldrig kläder, skor, smink eller annat. Har inte ens en tidningsprenumeration. Visst, vi går på bio ibland och äter ute men det är ju inte för ofta.

Just nu ska alla sparade pengar gå till  lite renovering av huset och nya möbler. Det är prio ett. Men det är ju inte bara vi i hela världen som har hem och hus att tänka på. Tandläkarbesök och bilservice. Så.. hur har folk råd? Det är säkert inte svårt med två inkomster men det finns ju dom som är föräldralediga eller arbetssökande också som verkar shoppa loss ganska bra ändå. Ta ungarnas barnbidrag och lägga allt på dyra barnkläder som slits upp efter några tvättar? Och hur mycket av bidraget hamnar på barnens sparkonto? Våra barn får barnbidraget direkt in på deras gemensamma konto som vi ska ha till moped, körkort och allt sånt där längre fram. Känns sjukt bra men samtidigt har man ju inte så mycket över att unna sig med.

Jag vet inte vad jag vill komma med detta inlägg. Kanske är jag bara lite bitter ändå.

Ögonlappar fram till våren.

 

img-8231img-8189img-8221

17 kommentarer:

Matilda sa...

Haha, tänker precis likadant! Jag köper mkt begagnat och så, men ändå tycker jag att det blir svindyrt med allt man ska ha till de små. Man vill ju som sagt ha kvalitet, och så ska det helst va snyggt ;) jag själv unnar mig nästan inget, medan ungarna (även den i magen) har en massa nytt/som ser nytt ut. Intalar mig att det ska bli bättre någon gång i framtiden. Kanske när de flyttat ut? :P

Annika - drömmen om 11 barn (på smällen igen?!) sa...

Det där har jag också frågat mig faktiskt, hur folk har råd med SÅ MYCKET märkeskläder. Vi har en villervallajacka i storlek 92 som vi köpte till Rasmus, och visst, det ÄR kvalite! Jonathan ärvde en och i vinter kommer Noah använda den :) Så den är välanvänd - går ju in på tredje året nu. Å den köpte vi för halva priset då...
Men folk klickar hem kläderna helt nya, molo, villervalla, nova star o geggamoja. Allt. det är skitsnyggt, jag vet, men jag kan inte köpa allt sånt nytt. Det går inte...
Våra barn ärver mycket efter varandra, o när jag köper nytt blir det ofta att man tittar på prislappen. Alltför ofta kanske, jag vet inte...

Men inte har de sjuttioelva uppsättningar av allt iallafall, absolut inte, men jag vet många andras barn som har det. Matchande ^^

Skumt det där... som du skriver - ALLA har ju inte dubbla inkomster...?!

Elisabeth sa...

Åh, vad bra skrivet, jag håller med till %! Jag förstår inte hur andra har råd med ALLT. Vi har tre små guldklimpar, och det är klart jag vill att de ska ha det finaste... men det finns inte en närhet till att vi skulle ha råd med alltx2..
/Inte bitter aaalls...
Jag ser fina vinterkläder och drömmer :-)

Fröken M sa...

Vansinnigt fina overaller, men tyvärr lever jag i samma verklighet som du ! 2 vinteroveraller köpta på rea ( och utan något fint märke ) får duga i vinter oxå eftersom jag köpte dem lite stora förra året och de passar.
Täckbyxor och mössa från didrikssons inhandlades faktiskt i helgen men det var REA - jag fick hela "kalaset" för 300:- på sportshoppen, och täckjacka beställdes på nätet förra veckan från kappahl - med 25% rabatt !
Jag däremot får nog nöja mig med förra årets jacka och skor...
sparpengarna går även här till annat och barnbidraget öronmärks åt framtida kostnader för Viggo.
Så, ja, jag är oxå bitter ;)
KRAM

Ingrid - Mamma till två sessor sa...

känner igen det där också, känner precis samma! Jag är föräldraledig och sambon jobbar, och vi sparar en liten slant varje månad till stora tjejen (snart även lilltjejen). Men såna här grejer kan man bara sukta efter och drömma om..

Anonym sa...

Wow...Så läckra overaller :)
Kanske vissa handlar dessa nere vid Ulricehamn den där märkesaffären - hm minns inte vad det hette men de har ju mycket märkeskläder & billigare/Kram Annmi

Elin - Livat på torpet sa...

Håller med!! Här köpt ofta begagnade kläder. Och jag gillar kappahls overaller plus att man får en sån för mindre än halva priset av något "finare" märke med rabattkupongen som hamnar i brevlådan lite nu och då. Tror inte alls att man behöver lägga ut 1000-2000 kr på kvalité, finns det som kostar mindre och är minst lika bra :)

Sen köper jag ganska mycket märkeskläder till mina barn. Men det är oftast på rea eller när man får någon fin rabatt. Lite shoppinggalen är jag ju allt ;)

Wihlborgskan sa...

Kram!

Ni är väl med i Facebooktävlingen hos
LuckyLittleMe?
http://a.pgtb.me/HJ01Rn

Hoppas länken funkar.

Sanna sa...

Det är tufft det där med ekonomi och märkeskläder, för man vill som sagt köpa bra mycket mer än plånboken tillåter. Jag själv brukar dock försöka fynda när det är rea i diverse butiker, och även handla mycket ifrån grupper på Facebook och på mässor/event där priserna ofta är nedsatta. Men oftast blir det andra billigare märken som Name It, H&M, Lindex mfl. i stället.

Kram Sanna

Louice sa...

Ja det kostar en hel massa att ha dyra märkeskläder. Jag har råd att köpa det, men tycker inte att det är värt det. Jag har köpt mycket vinterkläder på Tradera i nyskick för halva priset, funkar bra det med.

Jag älskar att shoppa och köper en hel del kläder till barnen, både märkeskläder och annat, men helst då på rea =)

Kram

Anonym sa...

Kan inte annat än instämma! Tok ett riktigt glädjeskutt här hemma när jag upptäckte att båda tjejerna redan har alla vinterkläder... Emma kan ha förra årets overaller och Alice verkar kunna ha Emmas gamla! Skönt!
Visst finns det mycket snyggt, men så trist att köpa när de växer ur det så snabbt!

Cissi
Http://nastanperfekt.blogg.se

Fru P sa...

Skönt att höra att det är fler än jag som undrar hur folk har råd :)


Camilla sa...

Bra skrivet och jag förstår precis hur du tänker och känner. Mina barn är nu vuxna (21 & 22) men min dotter har 2 små pojkar som behöver allt det där du skriver om. Min dotter pluggar och hennes sambo är arbetslös. Det är jättetufft för dem ekonomiskt. Varför skaffa barn då tänker väl en del... Ja, nu "råkade" det bli så och när de hade en ville de ha ett syskon. De är de bästa föräldrar man kan tänka sig trots sin unga ålder och knappa ekonomi. Men varje ny säsong är ju tuff för dem. Jag försöker hjälpa till med det jag kan. Fodrade regnkläder och vinteroveraller har jag köpt då det är tunga poster. Men som du skriver, det behövs ju sååå mycket till de små godingarna. Och alla har inte någon som kan hjälpa till. Jag har inga stora inkomster utan drar in på mitt eget för att kunna hjälpa till för att jag vill att barnen ska ha kläder för alla tillfällen. Det är ett val jag själv gjort och inget min dotter begärt. Men att ge och hjälpa till är glädje för mig. Jag handlar på HM, Ellos mm så några jättedyra kläder blir det inte. Läser en hel del bloggar och en del bloggare som (om jag fattat det rätt) jobbar lite eller inte alls kan ändå klicka hem både det ena och det andra både till sig själva och till barnen. Dessutom åker de på utlandssemestrar och små käcka weekendresor. Hur får man ihop det ekonomiskt??? När mina barn var små fanns inget internet och inget Tradera. Där handlar jag också en del nu till mina älskade barnbarn. Skönt med någon som kan erkänna att det faktiskt kan vara tufft ekonomiskt. Många bloggar visar bara hur fantastiskt allt är. Oj, blev ett långt inlägg, men det är ett viktigt ämne som berör många. Kram!

MansonDust - en mammablogg om barnmode sa...

Inte så svårt att få råd, bara man lägger undan lite hit & dit innan allt släpps. :) Så gör jag, jag sparar ett par hundra på mitt konto varje månad, just till barnens kläder om jag vet att ett släpp är på G. Sen säljer jag även t.ex förra årets vinterplagg & tjänar in på det. Har precis sålt för ett par tusen just på så vis. :) Annars hade jag inte kunnat köpa. Väntar på NS-släppet nästa vecka nu & försöker lägga undan lite till just det. Jag köper aldrig på faktura eller avbetalning.

Miss M sa...

Ibland undrar jag också faktiskt och speceillt när jag läser inlägg gjorda i barnklädesgrupperna på Fb, folk handlar som galningar och inte så lite heller. Dock har vi bara Molo till Elsa och pop när det kommer till vinterkläder, men jag handlar oftast efter säsongen och begagnat =)
Och jag känner att när det kommer till ytterkläder vill jag ha kvalite och då får man ofta ge mer.I år har vi två Molo overaller, en som inhandlades i Januari på rean och en inhandlad i en utav grupperna på fb, sen en vinterjacka där jag knep den sista i 98 så den blev billigt =) men visst, jag vill också ha säsongens nya färger, men kan liksom inte motivera det när vi redan har. Får väl sitta där i Januari och klicka hem den turkosa med rosa innanmäte (to die for) och vara en säsong efter igen.

Jeanette sa...

Jag undrar detsamma. Mina barn har gladeligen fått nöja sig med ytterplagg från tex H&M, Lindex och sånt som min moster är duktig på att fynda under reor:)
Visst det är viktigt att dem ska hålla, men ännu har det inte hänt att ytterplaggen från tex H&M har gått sönder eller slitits allt för tidigt för oss utan dem har kunnat användas hela säsongen.
Tycker inte det känns nödvändigt att lägga allt för mycket pengar på dyra märkeskläder, barn växer ju:) Jag köper inte märkeskläder till mig heller. Finns inte en chans att vi har råd att spendera såna pengar.

Caroline, 20 och blivande tvåbarnsmamma. sa...

Skönt att se att jag inte är den ända som tänker så..

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam