torsdag 17 oktober 2013

Riddare och Drakar

IMG_0271

Det är alltid lika kul att få oväntade paket i brevlådan. Idag låg denna spännande sagobok från Rabén&Sjögren och väntade på oss när vi kom hem. Boken heter Riddare och Drakar och är en helt ny sagobok skriven av Christina Björk och illustrerad av Eva Eriksson. Varje kväll har vi sagoläsning här hemma och givetvis läste vi denna magiska bok under kvällens nattning!

Riddare och drakar – sju riddare, sju magiska riddarsagor, en helt ny sagobok!

Arthur, Göran, Parsifal, Tristan - riddarna är älskade, fascinerande karaktärer i sagor sedan tusen år och mer. Vissa av dem har funnits på riktigt, andra är uppdiktade sagofigurer. Men oavsett det har riddarnas strapatser och äventyr oavbrutet förtrollat åhörare och läsare i alla generationer.
Till glädje för många barn, som gärna leker riddare och är sugna på att läsa böcker om dem, kommer nu en samling nyskrivna riddarsagor av Christina Björk. Sagorna illustreras av Eva Eriksson, som skapar spännande, detaljerade bilder av både riddare och drakar. Denna helgjutna, lagom tjocka sagobok innehåller sju oemotståndliga riddarsagor, sju riddare, sju drakar och ett och annat monster. Flera av de riddare vi får möta, här som 9-åriga pojkar, som provar sina svärd och slåss mot sina första drakar, blir med tiden några av de mest berömda riddarna runt kung Arthurs runda bord.

1 kommentarer:

Anonym sa...

Ooo...Va skoj med ny Sagobok - Här har jag eget Bibliotek med bara Barnböcker hihi Kanske skulle ta & köpa denna :)

/Kram

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam