tisdag 22 oktober 2013

Den sista måltiden

IMG_0507

Klockan tio i förmiddags gick jag på mitt första möte med min dietist. En timmes samtal blev det kring mina tankar inför operationen och såklart fick jag en hel uppsjö kostråd och en lite klarare bild av hur allt kring mat kommer fungera nu innan och även efteråt. Mycket att ta in och lära sig, läskigt men spännande. Och jag suger åt mig all kunskap jag bara kan.

Imorgon börjar min månad med flytande kost. Jag kommer äta fyra påsar Modifast (+ 2½ liter vätska utöver) varje dag enda fram till operationen den 19 november. Har läst massor om hur jobbigt och tungt det är med flyt men jag känner på mig att det kommer gå bra ändå. Det svåra är nog att få i mig alla påsarna, eftersom jag är jättedålig på att äta både frukost och lunch. Men nu ser jag det som min chans att verkligen börja äta som man ska, och det tänker jag ta vara på!

Ikväll fick jag välja middag, “den sista" måltiden”. Det blev planka som min sambo är en jävel på att göra och det var jättegott. Ett bra slut på mitt gamla liv. Imorgon välkomnar jag mitt nya. Antagligen inte med ett stort leende när shaken ska drickas imorgon bitti men ju fler dagar som går desto bättre kommer det nog kännas. En dag i sänder och ett kilo i taget.

8 kommentarer:

Beatrice, mamma till Robin och Jennifer sa...

Det kommer gå så bra och det är så värt det! Jag har flera i min närhet som gjort operationen och dom är så nöjda :)

Nathalie - Mamma till Charlie sa...

Vad gott med planka! lycka till med operationen. har kämpat sen jag var 15 med min jäkla vikt, men jag är för "liten" (otroligt nog!!!) för att få göra en GBP.

ha en bra dag!

Anonym sa...

Så¨gottit <3
Det kommer gå bra ska du se/Kraaaaaaam

Anonym sa...

Heja!

www.mammatea.se

Veronica - mamma till tre prinsar sa...

Det kommer gå bra, ska bli spännande att följa din resa! Min svärfar gjorde en sån operation sep 10.. har gått super bra!

Unknown sa...

Det kommer gå bra. Lycka till. :)

EN MÖLNBOBOS LIV - MAMMA TILL MELVIN OCH FELIX sa...

Jag tyckte det var jobbigt typ 2 första dagarna, sen tyckte jag det var skönt. Men så hatar jag att laga mat också. Hoppas det går bra för dig.!

Sara - Ensamstående mamma sa...

Vilken resa du har framför dig, men det kommer du fixa galant! Vi är många här i cybervärlden som hejar på dig och kommer peppa dig :) KRAM!

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam