lördag 19 oktober 2013

Gör egen gipsmask

IMG_0314ny

För ett ganska bra tag sedan provade Liam och jag på att göra en gipsmask. Har tänkt visa resultatet tidigare men i flyttkaoset har det inte blivit av. Gör kanske inte så mycket, passar ju bättre att tipsa om det nu när Halloween närmar sig. För ibland hittar man inte den där perfekta masken till Halloween-outfiten. Och då kan man ju göra en själv väldigt smidigt och enkelt!

Vi hade gamla paket med gipsbindor liggandes, till det behövdes sen bara lite plastfolie, ljummet vatten, sax och målarfärger. Jag tog en bit plastfolie, klippte hål för ögonen och la sedan över Liams ansikte där han låg på rygg i soffan. Man kan visst också smörja delarna av ansiktet som ska gipsas med vaselin, har jag läst någonstans. Men plastfolie funkar det också. Klipp gipsbindorna i smala remsor, doppa en och en i vattnet och börja sedan gipsa. Ha gärna en handduk under huvudet ifall det droppar och rinner!

Det bästa när man gipsar små barn med myror i baken är att bara lägga ett tunnare lager och låter torka i några minuter, bara så man får formen. Sen kan man plocka väck masken och fortsätta stadga den med fler gipsbindor. Och varför inte “skulptera” öron, horn eller en rolig näsa? Se bara till så att lagren inte blir för tjocka, då blir masken alldeles för tung för barnet att bära. Gör hål på sidorna med hjälp av en vass blyertspenna eller liknande så ett elastiskt band kan fästas när den är klar.

När masken torkat (låt gärna ligga över natten) kan fantasin flöda med målarfärger, glitterlim, fjädrar och paljetter!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Så fin - Bra tips :)

Sara - Ensamstående mamma sa...

Åh vilken fin mask! Jag gjorde en gipsmask på lillasyster för några månader sen när hon var här.. Men tänkte aldrig på att man kunde använda plastfolie under gipset. Så vi smorde bara in ansiktet, men tänkte aldrig på att det kunde fastna gips i hårfästet också, så det tog en stund att få loss masken när den hade torkat :P

Elin - Livat på torpet sa...

Men sån fin!! Skulle jag testat här hemma på grabbarna :)

Anonym sa...

Så fin den blev!

www.mammatea.se

yasmine modell mamma och fru sa...

så fin
För exakt en vecka sedan miste jag min man i cancer och vår 3åring sin pappa. Startade en minnesfond till cancerfonden. Hoppas alla vill dela, sprida blogga och bidra, bara tillsammans kan vi göra skillnad så små barn inte behöver mista en förälder.
http://www.cancerfonden.se/sv/Stod-oss/insamlingar/?collection=7539

Beatrice, mamma till Robin och Jennifer sa...

Vilken fin!! :)

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam