fredag 24 januari 2014

Stan igår och hemma idag

Igår var det full rulle hela eftermiddagen. Hämtade Liam lite tidigare på dagis (Nomi följde med Nikita hem vid tre istället) och så åkte vi in till Växjö Lasarett. Det var dags för honom att träffa sin logoped för första gången på.. ett år? Verkligen på tiden. Även om han lär sig massa nya ord, rabblar långa meningar och blir bättre och bättre på sitt tal så hade hans uttal ändå inte förbättrats. Han tappar fortfarande konsonanter och ersätter dom gärna med H. Så “hisk” i stället för fisk, “hillasyste” istället för lillasyster osv. Så igår övade vi på bokstaven F genom att spela memo. Han kan ju säga F, han vet hur man artikulerar, men han glömmer bort det och då får vi påminna genom att sätta fingret vid munnen och dra det ut samtidigt som vi säger “ffffffffff.” Men ibland blir det ju lite knas ändå, som när han fick upp en bild på en fisk. Då satte han fingret vid munnen och drog ut samtidigt som han skulle säga “fffffffff-fisk”. Det blev istället “ffffffffffffffff-guldfisk.“

Efter logopedbesöket, litelitelite shopping och en middag åkte vi hemåt igen för att packa in oss. Sen åkte jag tör att hämta Nomi som varit hos gudmor under tiden.

Idag har vi haft helg hela dagen. Min mamma har varit här och fikat, vi har handlat, Liam har varit på promenad med pappa och så har vi gjort hasselnötsbakelser som Simon, the gottegris av gottegrisar, beställde till fredagsmyset.

IMG_5145IMG_5156IMG_5161

1 kommentarer:

Anonym sa...

Han är för söt Liam /Puss & Kram från "tant" Annmi

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam