tisdag 10 februari 2009

» ingen bebis i sikte

Fullmåne inatt men inte fan gick vattnet för det.
Ser verkligen fram emot att bli mamma nu, hela proceduren. Inte bara att äntligen, äntligen, äntligen få mitt lilla barn utan även förlossningen. Man har hört så mycket och så har man alltid haft en bild av hur ens egna kommer att se ut. Visst fasen kommer det att göra ont men det är absolut inget jag vill gå miste om.
På sista föräldragrupps-mötet som var förra veckan kikade vi på en förlossningsfilm. Det var en tjej som pratade i början om hur hon såg på sin kommande förlossning. Både jag och Simon tyckte hon verkade lite mysko för det enda hon pratade om var hur mycket hon såg fram emot att föda - inte att hon skulle få sitt barn. Emellanåt lät det precis som om hon blivit gravid bara för att hon var nyfiken på hur hennes förlossning skulle se ut.
Men nu, när jag själv kan bli mamma vilken dag som helst, så måste jag säga att jag förstår henne.
Alla frågar hela tiden om jag är nervös eller rädd och de flesta bara skakar på huvudet när jag konstaterar att så inte är fallet. Mormor hade till exempel stött på Nadde på Outleten idag och fått frågan; "Vad är det för feeeel på Agnes egentligen? Hon är ju koooooluuuuugn!".
Men vad har jag att vara rädd för? Smärtan? Jag har haft sura uppstötningar, halsbränna, urinläckage (få mig att skratta och jag pinkar ner mig - med råge!), smärtsam foglossning och kräksjukan (3 gånger/dag) i snart 9 månader. Nog ska jag då kunna kämpa den sista lilla biten för att få mitt barn? Kvinnor har ju för fasen fött barn i alla tider.
Det enda jag är riktigt, riktigt rädd för är att allt inte är som det ska med bebisen. Men oroar inte alla mammor och pappor sig för det? Ingen vill ju att det ens barn ska må dåligt eller att det ska bli någon komplikation under förlossningen.

Lilla mamma ringde innan. Hon var i total extas, snudden på att spricka av glädje. Visade sig att hennes goda vän Kitto fått en förfrågan från killarna i Takida om ett eventuellt samarbete på deras nya skiva. Hoppas, hoppas, hoppas hon säger ja. Älskar Takida och Kitto är helt fantastisk, det skulle verkligen bli en skitbra platta. Håll tummarna!


0 kommentarer:

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam