tisdag 30 april 2013

Valborgsmässoafton

I morse trodde vi nästan att valborg skulle få firas hemma då Liam vaknade och var jättehängig, ledsen, huttrig och slö. Och inte ville han till dagis, han ville bara mysa i soffan. Så han fick vara hemma och vila upp sig.

Under eftermiddagen var han sig själv igen så vi tryckte in oss i bilen och åkte ner till Skruv. Först hälsade vi på barnens morfar där vi åt korv med bröd och Liam åkte även stora traktorn med morfar. Lycklig var bara förnamnet.

Vid halv sju var vi på plats nere vid badsjön. Vi brukar ju alltid fira i Kosta annars, men det är inte ens speciellt trevligt att gå ner dit, man vill bara att det ska ta slut. Så i år stod det mellan Skruv och att stanna hemma. Men vi åkte och där är det hur mysigt som helst med en liten minimarknad och brasan precis vid sjön. Och kul att träffa lite folk att prata med också. Liam hade skitkul, han var nere vid vattnet hela tiden och kastade sten och pinnar!

IMG_0849IMG_0851IMG_0855IMG_0858

Brio Race

Här hemma är vi väldigt inkörda på Brio när det kommer till barnvagnar och sulkys. Och det med rätta, tycker dom är prisvärda, smidiga och vansinnigt snyggt designade.

Nomi åker just nu i sin vanliga, helsvarta Brio Happy där vi bara plockat bort hårdliften, hon är ju så stor nu vår lilla tjej. Men snart ska vi nog gå över till vår gamla Brio Race som Liam hade när han var mindre och som står och samlar damm i förrådet. Den sittvagnen är lite mindre och lättare och just den vi har är i svart och en fin ljusgrön nyans men hade jag fått välja idag hade det nog blivit en med röd sufflett. Mm, jag är himla svag för rött. Och det finns ju massa andra härliga färger att välja mellan också, som till exempel turkos (underbar nyans!), lila, helsvart, blå och grå. Ja, en himla massa fina!

Årets modell av Brio Race finns bland annat att skicka efter helt fraktfritt från Annas Babyshop och då får man även ratt och regnskydd till!  Hur bra är inte det? Passa även på att gilla Annas Babyshop på facebook för att hålla koll på bra erbjudanden,
roliga tävlingar och alla spännande nyheter som trillar in!

 

Brio-Race-2012-rod_156136525670-brio-race-charcoal-black-2013_191636525690-brio-race-black-electricblue-2013_1917Brio-Race-2012-gron_1699Brio-Race-2012-lila_1560Brio-Race-2012-svart_1562Brio-Race-turkos_1567

måndag 29 april 2013

Årets första traktortur

IMG_0819

Liam har pratat länge om att få ta årets första tur med traktorn. Vi laddade upp det urladdade batteriet förra veckan, men.. traktorn ville inte starta och besvikelsen var enorm. Vi var rädda att ett nytt behövde inhandlas (som kostar närmare femtonhundra spänn) men efter att ha låtit batteriet ladda extra mycket startade den till allas glädje. Thank God.

Så idag innan vi skulle till affären fick Liam äntligen köra sin fina traktor som han fick av morfar förra julen. Och sambon och jag tyckte det var lite kul att haka fast mc-kameran (den konstiga mojängen på huven) och filma hela premiärturen också!

Psst… nytt i barnens garderob!

Psst är ett nytt danskt t-shirtmärke där lille Andreas, 4 år, står i spetsen. Medan hans mor Charlotte gör de häftiga trycken, är det Andreas som i slutändan bestämmer vad som är snyggt. För det ju barn som han själv, som ska bära de coola tishorna. Resultatet är en samling t-shirts utifrån barnens värld: grävmaskiner, barnvisor och vilda djur i överraskande färgkombinationer.

Mina barn har fått äran att prova varsitt plagg ur den häftiga kollektionen. Liam fick en t-shirt med en haj i knalliga färger, han tycker hajar är såå coola och blev jätteglad för sin nya tröja. Nomi fick en med lika knalliga, somriga flamingos!

Kläderna finns i storlekar från 18 månader upp till 5 år. De är tillverkade av 100% ekologisk bomull och trycken är naturligtvis fria från PVC och phatalat. De finns att köpa hos bland andra Miinto.dk samt Lekmer.se.

IMG_0777IMG_0718IMG_0731IMG_0804IMG_0787IMG_0722IMG_0725IMG_0738

söndag 28 april 2013

Vecka 17 på Instagram

Hyresvärden kom med en ny spishäll idag då den andra spruckit. Men den nya är så fin och blank så jag vill knappt inte använda den :)Ja, så kan man ju också somna.. ;)Nomi och jag hälsar på hos gammelmormor idag!Nyklippt Bonzo, så sööt :)Nattar svårsövd bebis...Puss syrran! ♥En grinig Nomi sover, huset är nystädat och Liam och jag pustar ut i soffan med Lejonkungen!"Mamma, åka bil Essebo.. fika måmå" Sagt och gjort :)Väntar på mat.. Skulle egentligen grillat men det blidde lite efter i schemat, så ikväll kör vi pizza :)Undrar så smått vem som gett grannen ett trumset i femtioårspresent. Och när han kommer tröttna.Berättade för Liam vid frukosten att vi ska åka iväg klockan 11 för vi har en liten överraskning. Han slängde i sig mackan och på med ytterkläderna. Så nu sitter han redo, i kalsipper och allt :)Lunch!Framme vid överraskningen - nöjd kille!En trött tjej på väg hem från Käälmäär...Nom nom...Nyvaken fis!Fika!Bara jag och barnen hemma.. lite legobygge och snart ett bad!Ikväll blir det film.. Passar på och ser en sån här när gubben inte är hemma, tjejfilmer är ju ingen favorit :)

Söndag med besökare

Idag har vi haft lite besök här hemma. Vid ett-tiden kom min mormor och Arne. Nomi och jag hade bakat en blåbärspaj med vaniljsås så lite kaffe blev det när dom kom. Men de hann inte stanna så länge men strax efter att de åkt kom mor och bror med en liten Liam som sovit över också. Prat och lek blev det och efter att gubben gett sig av till fotbollen dukade vi fram varma baguetter och massa gott pålägg. Liam hade redan ätit middag och jag var inte på middagslagninghumör idag, så det fick bli så här. Inte mig emot dock, jag är en smörgåsmänniska.

Ikväll har jag och barnen lekt med duplo. Liam och jag bygger och Nomi hon krossar allt i sin väg. Efteråt fick de små skitgrisarna sig ett bad och strax efter var det dags för Nomi att äta välling och sova. Somnat har hon dock inte gjort än, hör hur hon slår med sin skena i spjälorna. Men hon somnar snart. Liam får vara uppe en stund till då han r ledig imorgon och tittar på Törnrosa.

IMG_0655IMG_0604IMG_0610IMG_0629IMG_0686IMG_0615

lördag 27 april 2013

En busdag i Kalmar

Vid frukosten berättade jag för Liam att vi skulle åka iväg en sväng klockan elva för vi hade en liten överraskning på gång. Han kastade i sig mackan, sprang ut i hallen iförd endast kalsipper och klädde på sig mössa och jacka i ett nafs. Snacka om otålig! Inte skulle han ta av sig dom heller utan de nästkommande två timmarna var han redo för utflykt, fortfarande i endast kalsonger och ytterkläder.

Vi åkte in till Kalmar och åt först lunch på Subway innan vi fortsatte till “överraskningen” som var Leo’s Lekland! Det var en lycklig Liam som kutade in och vi ägnade tre roliga timmar i rutschkanor och bollhav innan det var dags att bege oss hemåt igen.

Min mamma undrade om Liam kunde sova över i natt, så när vi väl var hemma kom hon och hämtade honom. Så han ska ha lördagsmys med mormor vilket han absolut inte har något emot!

Nomi ligger nu och sover, hon var galet trött efter allt kul hon haft i bollhavet, alla nya intryck. Gubben och jag fortsätter lördagskvällen med lite smörgåstårta och massa film!

IMG_0416IMG_0563IMG_0516IMG_0467IMG_0532IMG_0585IMG_0380IMG_0428IMG_0454

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam