tisdag 29 juni 2010

Gästrum och blåmärken

IMG_7023 Liam har det gott i solstolen efter dagis!

När Simon steg upp i eftermiddags tog vi tag i gästrummet. Har använt det som förråd sen vi flyttade hit i höstas men nu ska gubben börja sova där inne när han kommer hem från nattskiftet. Mest för att vårt sovrum är så-satans-in-i-helvetes-jävla-varmt samt att Liam och jag alltid råkar väcka honom när vi ska till dagis, så det är det bästa. Vi har varit nere hos mamma och snott hennes vita bäddsoffa också som ska stå där inne. Perfekt! Och så är han just nu iväg och köper virke och nät så vi kan spika ihop nätfönster till båda våningarna, få in lite luft och hålla myggen borta samtidigt. Förhoppningsvis ger det en bättre nattsömn!

Liam ramlade och slog sig innan. Vi stod ute på trappen, mamma läste baksidan av en bok hon skulle låna, jag satt på bänken och Liam lekte “stänga-inne-mormor-är-roligt” med ytterdörren. När han hade stängt inne henne och skulle öppna igen snubblade han till och föll ner för trappen (två steg) och slog huvudet i nedersta trappsteget. Jag fick panik. Likaså mamma. Han gallskrek och vi kunde båda se hur blåmärket i pannan och kinden växte och blev blåare och blåare. Aj, aj, aj. Kylde ner det med en kall trasa och la honom i soffan med napp och snuttisar så han lugnade ner sig ganska snart. Stackars liten, kanske ska inhandla en hjälm och knäskydd trots allt?

6 kommentarer:

bagerskan sa...

Sebastian är likadan, favoritlekplatsen är den stora stentrappen med 7 stenhårda trappsteg, en vacker dag lär han väl trilla ner för den även om vi gör allt för att han inte ska göra det. Att det ska vara så kul med trappor...?!

Kram Karin

Amanda sa...

Det hör väl till med en vurpa eller två i den åldern men ack så rädd man blir som förälder!
Ludwig har ju gjort en del sådana han med. Nu senast midsommarafton då han skaffade sig sin första riktiga blåtira. :)
Hoppas det gick bra med lillkillen och att det klarade sig med ett blåmärke iaf.
Kram

Cicci sa...

Stackars Liten! Tur de inte var värre!

Edvinsmamma - när som hellst en tvåbarnsmamma ♥ sa...

Det är inte alls roligt när ens små ramlar o slår sig. Tur att det oftast går bra o att det onda verkar gå över snabbt :)

Kul också att få fixa o göra ordning i gästrummet. Kan vara bra när ni får besök som ska sova över med :)

Kramar

Carola sa...

Oftast klarar de av mer smällar än man om förälder tror... allt ser ju verkligen så hemskt ut, men man får försöka tänka på att deras fallhöjd är lite lägre än vår egen... men det är svårt, jag vet, har en klätterapa här hemma som jag hitter halvvägs upp i bokhyllor, klättrande på lekstugetak och andra "intressanta" ställen... inte ens två år fyllda är hon... skitjobbigt!!!

Nadine sa...

Nämen fy, stackars lille Liam, hoppas han mår bra nu utan läskiga blåmärken

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam