söndag 30 juni 2013

4 Krogar

Vi har avslutat helgen på bästa sätt, med god mat och trevligt sällskap. Mötte upp Tobbe och Jennie vid Växjösjön klockan fyra för att äta middag ihop på 4 Krogar. Har länge velat käka där, så det var spännande att prova. Fick ett bord på uteserveringen med utsikt över sjön. Så fint! God mat var det också till helt okej priser. Det vi reagerade över mest var att barnportionen (Liam tog hamburgare med pommes) var väldigt stor och kostade lika mycket som korv med pulvermos på vilket gatukök som helst. Pluspoäng på det!

Herrskapet begav sig sedan hemåt till Göteborg och vi tog en tur till lekplatsen i Linnéparken innan hemgång.

IMG_6997IMG_7006IMG_7014IMG_7011IMG_7019IMG_7017

lördag 29 juni 2013

Robin på Kosta Outlet

IMG_6956IMG_6905IMG_6898IMG_6901

fredag 28 juni 2013

En heldag i Kalmar

Vilken härlig dag vi har haft, en riktigt bra fredag.

Vi åkte in till Kalmar klockan elva för en massa bus på Leo’s Lekland. Liam hann knappt komma innanför dörrarna förrän han var iväg och klättrade. Nomi hade också en massa energi att göra av med. Hon kröp runt och klättrade som en liten tossing i hörnan för de minsta barnen. En kompis träffade hon också, Elliot, som hon förde långa djupa konversationer med. Ja, det var två trötta men nöjda barn vi fick med oss därifrån.

Efteråt besökte vi SagoPalatset där lite presentkort utnyttjades. De hade 30% på det mesta så Liam fick ett par röda shorts och Nomi fick en röd tunika och en rosa mjukiskjol från Villervalla.

Sen bar det iväg in till city där vi tog en promenad längs med Systraströmmen in till Koppartorget där vi mötte upp barnens farfar och faster. Farfar fyllde 71 år häromdagen så vi firade med middag inne på Thai Silk Palace. Buffé med god mat och så mycket mjukglass som man orkade äta. Efter all god mat tog vi en sväng på stan med faster innan vi begav oss hemåt efter en riktigt härlig fredag!

Här hemma är det nu soffhäng som gäller. Liam har krupit in i sitt lektält med filmen Svanprinsessan och lite fredagsgodis. I natt kommer vi sova gott, allihopa…

IMG_6724IMG_6679IMG_6686IMG_6674IMG_6858IMG_6696IMG_6778IMG_6650IMG_6708

torsdag 27 juni 2013

Hemmadag

Förutom en stund på lekplatsen i förmiddags har vi haft en hemmadag. Barnen har lekt, ätit, pärlat pärlplattor, ritat grattis-teckning till farfar, pärlat hals- och armband, busat och till sist badat i nästan en timme. De där två älskar verkligen att bada och kan sitta där och blaska i evigheter. Nomi blev riktigt trött efteråt och somnade som en stock efter en flaska välling.

Just nu sitter Liam och tittar på sin Pippi-film med en liten skål popcorn och jag sitter mest och njuter av mitt rena hem. Plock, dammsugning och skurning var väldigt behövligt och det är hemskt skönt att ha det gjort inför helgen. Nu väntar vi bara på att pappa ska komma hem också, så blir det helg på riktigt!

IMG_6565IMG_6574IMG_6627IMG_6621

Tävling: Dinbarnvagn.se

Dinbarnvagn NS

Jag tävlar om Nova Star-plagg från Dinbarnvagn.se hos Agnes!
Var med och tävla
här du också!

Vinst:
En vinnare får välja mellan Nova Star - Fleece Java, Nova Star - Sweat Star Fern och Nova Star - Sweat Star Pink. Vinnaren får även en matchande Nova Star-mössa! Vinstvärdet ligger på ca 300 riksdaler + frakt!

För att delta med en vinstchans (obligatoriskt):
Lämna en kommentar med namn, mailadress och berätta vilken som är din favoritprodukt hos Dinbarnvagn.se!

För tre extra vinstchanser (valfritt):
• Gilla Dinbarnvagn.se på facebook och lämna sedan ditt namn i din kommentar.
Tipsa om tävlingen på din blogg/facebook och länka hit till tävlingen, lämna sedan tipslänken i din kommentar.
Prenumerera på min blogg hos Bloglovin' och skriv vilket nummer du blev, eller om du redan prenumererar, i din kommentar.

Ni får själva välja hur många vinstchanser ni vill ha (endast första momentet är obligatoriskt) och sammanlagt kan ni få 4 stycken. Tävlingen varar i två veckor och avslutas torsdagen den 11 juli klockan 21:00. En vinnare utses, kontaktas via mejl och presenteras även i ett vinnarinlägg. Lycka till allihopa!

onsdag 26 juni 2013

Filmmys för en liten pirat

Ikväll har jag och gubben min tittat på Små citroner gula, mysig film! Liam har också haft filmmys, han har legat i sitt lektält med kudde, täcke, gosedjur, Hoppetossa, Pippi på de sju haven, saft och lite jordnötsringar!

IMG_6534IMG_6497IMG_6480

Beemoo + Elodie Details = Sant

Vår nya fina vagn från Beemoo fick följa med in till stan idag också. Och jag tänkte bara visa hur fint vagnen matchar tillsammans med skötväskan Apple of my Eye från Elodie Details. Riktigt snygg kombo!

IMG_6439IMG_6443IMG_6440

En dag i Växjö

IMG_6423

Idag åkte hela familjen in till Växjö. Jag hade en tid på Parodontologikliniken klockan ett så under tiden jag plågades gick Simon och barnen på stan. Sen var det Liams tur, klockan tre var det dags för hans andra besök hos Logopeden på Växjö Lasarett. Denna gång övade vi på ljuden B och F (hisk istället för fisk, holl istället för boll osv) som han har väldigt svårt för och vi fick även med oss en massa övningar hem så vi kan fortsätta träna.

Efteråt gottade vi oss med räksmörgåsar på Markan och lite shopping till innan hemfärd!

tisdag 25 juni 2013

Vårt nya hem

5538811731

I förmiddags skrevs köpekontraktet. Ett steg närmare vårt hus! Imorgon ska handpenningen, som vi sparat ihop till, betalas in och resten i augusti. Därefter har vi nycklarna i handen senast den 2 september. Då är det vårt!

Allt har gått så himla fort, men det känns verkligen så rätt. Som om huset bara stått och väntat på oss. Vi var och kikade på det för ett år sedan när det låg ute privat. Vi var väldigt intresserade men strax efter fick vi veta att vi väntade Nomi och knappt två månader senare kom hon. Allt lades på hyllan, det var för mycket just då. Men sen nu kom det ut igen via en fastighetsförmedling och vi åkte till banken den 11 juni för att få lånelöfte, gick på visning den 13:e, fick beskedet att det var vårt den 14:e och sedan husbesiktning den 18:e. Snabbt men underbart.

Planerar febrilt i skallen i tid och otid om tapeter, inredning, färger, ditten och datten. Det absolut bästa med huset är att barnen får varsitt rum, äntligen, samt en stor härlig gräsmatta där dom kan leka. En egen gräsmatta är väl det vi saknat allra mest. Men att ha ett eget hus, att betala till sig själva istället för en fet hyra varje månad känns ju fantastiskt. Visst, vi trivs verkligen i vår lägenhet, den är så fräsch och precis i vår stil. Men ett hus är ett hus, ett eget hus som man kan sätta sin egen prägel på. Som barnen kan växa upp i. Inget som slår det.

Huset är i alla fall byggt 1988 och har fem rum och kök med tvättstuga, garage, hörntomt med skog bakom, inglasad veranda, soldäck och liten stuga på tomten. Det finns såklart en del att göra inne, måla om och tapetsera främst. Sen i framtiden skulle jag vilja ha ett nytt kök och nytt badrum, men det är sånt man får ta efterhand. Det behövs även målas om på utsidan och då ska vi byta färg till vita knutar och grå panel (har jag bestämt). Tror det blir dösnyggt med svarta utemöbler och krukor till! Iiiiih!

Lycka.

Buzzadorkampanj: Nestlé

IMG_6307ny

Jag har kommit med i min allra första Buzzador-kampanj. Nomi ska få prova på Min Frukt från Nestlé.

Dessa klämpåsar är ju bara för smidiga, speciellt när man är på språng! Jag har packat ner ett par som ska få följa med in till stan imorgon, bara korka upp och mata henne med. Super!

Vill du också registrera dig som Buzzador och få chansen att testa nya produkter helt gratis? Klicka då här för att registrera dig, och ange hemskt gärna att det är jag (agneslauedberg) som värvat dig!

Chokladbollsbak…

Efter att mormor varit här och hälsat på bestämde Liam att han ville göra muffins innan han ändrade sig till chokladbollar istället. Passade ju ganska bra då regnet kom, och när det regnar kan man roa sig med att baka!

IMG_6321IMG_6345IMG_6365

Tävling: Barnfilmer.se

Barnfilmer

Jag tävlar om en av två valfria filmer från Barnfilmer.se hos Agnes!
Var med och tävla
här du också!

Vinst:
Två vinnare får välja varsin valfri film från Barnfilmer.se. De erbjuder ett brett sortiment av barnfilmer– från svenska klassiker till Disney – till riktigt bra priser. Vinstvärdet ligger på ca 69 riksdaler/film + frakt!

För att delta med en vinstchans (obligatoriskt):
Lämna en kommentar med namn, mailadress och berätta vilken film hos Barnfilmer.se du vill ha om just du vinner!

För tre extra vinstchanser (valfritt):
• Gilla Barnfilmer.se på facebook och lämna sedan ditt namn i din kommentar.
Tipsa om tävlingen på din blogg/facebook och länka både hit och till Barnfilmer.se, lämna sedan tipslänken i din kommentar.
Prenumerera på min blogg hos Bloglovin' och skriv vilket nummer du blev, eller om du redan prenumererar, i din kommentar.

Ni får själva välja hur många vinstchanser ni vill ha (endast första momentet är obligatoriskt) och sammanlagt kan ni få 4 stycken. Tävlingen varar i två veckor och avslutas tisdagen den 9 juli klockan 21:00. Två vinnare utses, kontaktas via mejl och presenteras även i ett vinnarinlägg. Lycka till allihopa!

måndag 24 juni 2013

Bus och hyss

IMG_6269

Fika med gammelmormor på balkongen!

Liam kom hem idag med gammelmormor. Han hade nog kunnat stanna några nätter till, verkade inte som om han längtat hem särskilt mycket. Men han har ju sommarlov nu och kan åka till gammelmormor fler gånger och sova över. Kul hade dom haft i alla fall, igår hade dom bland annat besökt morfar där de åt middag och åkte traktor. Nöjd grabb!

Gammelmormor stannade ett par timmar på fika och gos med Nomi innan hon begav sig hemåt. Simon jobbar eftermiddag denna veckan så barnen och jag har varit hemma själva under kvällen. Massa bus och hyss har det blivit. När jag stod och diskade hittade till exempel Nomi en smarrig chokladkaka som hon tryckte i sig. Upptäckte det inte förrän hon ätit upp hela och jag fick ett stort chokladigt smile av henne!

Vecka 25 på Instagram

IMG_20130618_094539IMG_20130618_161425IMG_20130618_204721IMG_20130619_095558IMG_20130619_101841IMG_20130619_134855IMG_20130620_180321IMG_20130620_182059IMG_20130620_195225IMG_20130621_132412IMG_20130621_162110IMG_20130622_162922IMG_20130622_194245IMG_20130622_201232IMG_20130622_204454IMG_20130623_184306IMG_20130623_203347IMG_20130623_211659IMG_20130623_222017IMG_20130624_002013

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam