tisdag 31 juli 2012

Våffelfika på kvällskvisten

IMG_6324IMG_6310IMG_6311IMG_6334

Kladdkakecupcakes med nötcremefluff

IMG_6303

Sambon blidde lite gottissugen igår så vi hjälptes åt att baka lite
goda cupcakes. Kladdkakecupcakes fick det bli med det goda nötcremesfluffet
som svärmor bjöd oss på förra veckan. Apgott.

200°C
Ca 25 stycken

Ingredienser

Kaka:

200 g margarin 4 ägg • 5 dl socker 
3 tsk vaniljsocker • 2 krm salt • 8 msk kakao 
4 dl vetemjöl • 1 tsk bakpulver

Glasyr:

3 dl grädde • 300 g nötcreme

Tillagning:
Smält margarinet och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst.
Blanda samman de torra ingredienserna och rör sedan ihop dem med det
avsvalnade margarinet och socker- och äggblandningen. Fyll muffinsformar
till ungefär hälften med smet. Grädda i 200 grader i ca 10-12 minuter.
Spritsa på nötcremefluffet och dekorera med lite strössel när de svalnat.

Tingsryd Marknad

IMG_6296

Vi trotsade den tråkiga väderprognosen och tog en sväng till Tingsryd där de för andra dagen i rad har marknad. Det var riktigt fint väder när vi kom, sol och uppehåll, men en stund senare spöregnade det som sjutton. Vi tog skydd på torget där gick in och åt lite mat. Under tiden blev det fint väder igen så en sväng till fick det bli.

Hittade jättesöta kläder till Nomi i ett av stånden, en body och ett par byxor med svampmotiv, som fick följa med hem. Annars handlade vi inget direkt. Simon fick sig en ny plånbok och Liam köpte mjukglass och en klubba för marknadspengarna han fått av gammelmorfar. Nöjd kille!

15% hos FiliOli

                


Barnbutiken FiliOli erbjuder barnkläder från baby upp till 10 år. Hos dom finns det
härliga barn och babykläder för vardag och fest – även leksaker, barnvagnar, tillbehör för gravida
och nyblivna föräldrar, presenter för dop och födelsedag.. ja, det mesta från välkända och populära
varumärken som Metoo, Nova Star, Lipfish, Jabadabado, Kids Concept och många fler!

Anger du koden “Agnes 120501” i kassan får du 15% rabatt på hela
sortimentet! Erbjudandet gäller till midnatt så skynda att fynda!

Spana in några av nyheterna från MOLO som precis anlänt i butiken.
Den sagolika klänningen Ceria Fairytale är en riktig favorit!

måndag 30 juli 2012

Lillasyster och storebror

IMG_6205IMG_6192IMG_6244IMG_6224

söndag 29 juli 2012

Sovmorgon och nu avfärd

IMG_6160

Idag låg jag och barnen och trynade till klockan tio. Underbar sovmorgon! Vi har precis fått i oss frukost, köttbullsmörgåsar som Liam var alldeles tokig i, och ska nu kasta in oss i bilen. Vi ska hälsa på min mormor en sväng och sen ska vi äntligen hämta upp sambon vid tåget!

lördag 28 juli 2012

Lördagskväll med mamsen och barnen

IMG_6073

Min vackra, vackra flicka.

Barnens mormor har varit här idag och vi har målat med vattenfärger, käkat pizza, tittat på film, ätit glass och busat runt. Men nu har hon åkt till jobbet, barnen har båda precis nattats och somnat snällt och jag ska nu vila hjärnan med en bra film och lördagsgodis!

Namnnappar till barnen

IMG_6062

Namnnappar till Nomi i alla möjliga härliga färger!

Jag har sagt det förut och jag säger det igen; namnnappar till barnen är förbaskat praktiskt och bra att ha. Dessa till Nomi och några till Liam hittade hem till oss i veckan från Swebaby.

De var även snälla och skickade med varsin smart nappbox till barnen med deras namn på, så är man säker på att napparna håller sig rena och fina när man är på äventyr. Nappboxarna kommer troligtvis att finnas i sortimentet framöver!

Målning pågår!

IMG_5966IMG_6007nyIMG_6033nyIMG_5987IMG_5978IMG_6019nyIMG_6027nyIMG_5993

fredag 27 juli 2012

Vår fredagskväll

IMG_5943

Middag ute i solen på balkongen.
Liam har gaffeln i högsta hugg och hela munnen full med grillkorv!

Det har inte hänt så mycket hos oss ikväll, vi har ätit middag ute på balkongen, tittat på Pippi på de sju haven och några avsnitt av Vi på Saltkråkan. Liam fick sig ett bad innan sagoläsning och nattning och somnade sen gott i sin säng. Nomi sover hon också, hon somnade som en liten stock i vaggan.

Jag har krupit ner i soffan och ska leta upp en bra film att kika på. Varva ner lite innan det är dags att sova.

20% hos Lilla Hjärtat

Missa för guds skulle inte att ni har 20% på hela sortimentet hos Lilla Hjärtat
julimånad ut! För att ta del av erbjudandet, skicka din beställning till info@lillahjartat.net
och ange samtidigt koden ”122212” för att få din rabatt.

Var inne och kikade nu och det finns ju så mycket fint! En av mina absoluta favoriter
kommer från Lundmyr of Sweden och är detta ursöta set med body, byxa, mössa och strumpor.
Älskar färgkombinationen med ljusblått och beige och Nomi skulle passa så fint i detta.
Stoooor vill-ha-faktor med andra ord, men så är det ju med alla Lundmyr-kläder!

Vi tar att en annan gång, Springsteen.

I höstas satt sambon som klistrad vid telefonen i närmare en timme och bad till Gud. Och på något märkligt sätt lyckades han skaffa fyra biljetter till Bruce Springsteen, två till oss och två till Tobias och Jennie.

Så var dagen kommen. Ikväll spelar han äntligen på Ullevi. Och visst såg jag fram emot hela spektaklet men jag får snällt stanna hemma. Och det gör jag så gärna också, det är ju inte Nomis fel att hon huxflux bosatte sig i min mage utan vår vetskap. Och jag har inget emot att umgås med henne och Liam istället. Sorry Bruce, vi får ta att en annan gång.

Sambon frågade om jag ville att han skulle stanna hemma, men jag vet ju hur länge han sett fram emot detta. Så strax efter tolv släppte vi av honom vid tåget i Lessebo och han kommer hem igen på söndag. Barnen och jag har en pappafri helg alltså men vi kommer klara oss fint ändå.

Kvällen kommer bli lugn. Vi ska laga lite mat och så köpte Liam popcorn i affären innan som vi ska ha till en film lite senare under kvällen. Jag gissar på att det blir Pippi Långstrump på de sju haven som är hans nya favorit. Imorgon funderar jag på att ta med dom ut på en sväng med bilen. Vart vi ska vet jag inte riktigt, kanske hälsa på någon. Eller om vi kanske skulle ta en sväng till utomhuspoolen vid badet. Vi får se, hur som helst går det ingen nöd på oss.

torsdag 26 juli 2012

En kramig filt

Jag måste ju visa denna underbara filt, En kunglig kram rosa, som Nomi fick hem i förrgår! Den kommer från snällaste Mari som har butiken GOBLIgobli och är en av hennes senaste nyheter. Kramfiltarna finns i massor av härlig mönster och färger och just nu även till specialpris juli ut! Alla behöver vi en kram ibland!

IMG_5731IMG_5740IMG_5739IMG_5727

Livet går vidare

IMG_5916

Liam myser i skuggan på balkongen!

Det har helt stannat av här hemma efter gårdagens händelse, så jag och barnen har faktiskt inte gjort ett endaste dugg idag. Att bara vara, det är ju inte helt fel. Speciellt som idag när det varit otroligt kvavt också. Sambon däremot har varit och flängt med mc:n igen. Han och tre gubbar till körde och besökte Moredalen och åt middag i Aboda Klint.

Min mamma kom och hämtade Liam nyss. Han ska sova där hos sin mormor i natt och ha det mysigt! Sambon, jag och Nomi ska spendera kvällen i soffan med film. Han beger ju sig till Göteborg imorgon och ska vara iväg hela helgen, så ikväll får det mysas lite extra.

Den värsta sortens djurplågeri

Jag brukar inte skriva om hemskheter i bloggen annars, jag tycker själv det är jättejobbigt att komma in på en blogg eller få ett facebookinlägg med hemskheter kastat i ansiktet. Det finns dom som är jättekänsliga för den här typen av hemska saker, när det gäller barn och djur, och jag är absolut en av dom. Men eftersom detta hände så nära oss gör jag ett undantag.

Så är du jättekänslig och absolut inte vill läsa om djur som far illa, då kan du sluta läsa nu.

Jag är nästan förlamad i huvudet efter den fasansfulla händelsen som vi, och många andra, fick bevittna här i Kosta i gårkväll. Det var inte lätt att somna i natt och jag låg länge och tryckte sambons hand och försökte tänka på tio miljoner andra saker. Glada saker. Men det var verkligen inte lätt.

Det som hände var att vi i gårkväll fick höra en massa skrik utifrån. Jag sprang ut på balkongen för att se vad som hände och fick se en bil lämna parkeringen vid Konsum och efter bilen sprang en hund med kopplet runt dragkroken. Först trodde jag att ägaren glömt sin hund. Men det visade sig sen att så var verkligen inte fallet. Det gjordes fullt medvetet och med flit. Efter att ha sett bilen köra iväg och vi gått in hörde vi hur en bil kom körandes rätt genom samhället i säkert 100 km/h. Det var han, den jävla idioten. Och den stackars hunden var kvar, släpandes efter bilen. Förhoppningsvis hade den stackaren vid detta laget dött av skadorna, jag vill inte ens tänka på hur den måste ha plågats.

Enligt Smålandsposten hade hunden hittats i Klavreström men föraren och bilen söks fortfarande. Jag tog mig även friheten att tipsa Aftonbladet om SMP’s artikel, detta är ju något som verkligen borde uppmärksammas.

Jag vet inte alla detaljerna kring detta. Jag vet bara vad jag såg. Och det var verkligen bland det värsta jag någonsin varit med om. Det kommer dröja länge innan jag kommer kunna sova ordentligt igen. Eller ens kunna gå en hel dag utan att bli påmind. Just nu känns det väldigt avlägset, blodspåren på vägen runt hela samhället gör inte saken bättre.

I Sverige är straffet för djurplågeri på tok för lågt och den jäveln släpps väl efter trekvart. Men då hoppas jag innerligt att han utsätts för samma plågeri som den stackars hunden. Och chansen är stor om han visar sig här igen!

Uppdatering 2012-07-25 12:43
Strax efter att detta blogginlägg publicerats fick jag ett samtal från SR Kronoberg P4 som ville komma och prata om händelsen. Ni som känner mig vet att jag har både scenskräck, svårt för att stå i centrum och är en jäkel på att spotta fram orden när jag blir nervös. Men jag ställde upp efter lite övertalning och sändningen kan ni höra här nedan. Mycket klipptes dock bort, jag berättade även hur illa berörda alla är av händelsen, ledsna och arga. Och även att kommunen ska ha en eloge som agerade ganska snabbt med att tvätta bort alla blodspår runtom i samhället.

Uppdatering 2012-07-27 19:58
Har precis fått höra att den jäveln hittats i Växjö och åkt in på förhör. Känns riktigt skönt men förstår samtidigt inte hur det kunde ta sådan tid att hitta honom. Jag menar, de har haft hans personuppgifter länge och även registreringsnummer till bilen. Hur svårt kan det vara? Hur som helst är jag så glad att det äntligen börjar hända något. Visst, jag hade gärna sett att andra förbannade och hämndlystna rättskipare hittat honom först, men man kan ju ändå hoppas att han får maxstraff för sina brott. Och sen hoppas jag innerligt att han, bakom drogmissbruket som mosat igen hjärnan, har ett samvete som kommer plåga honom så länge han lever.

Läs mer:
Aftonbladet –
Hund släpades till döds efter bil
Aftonbladet –
Band hund vid bilen och körde flera mil
Aftonbladet –
Polisen förhör man om ihjälkörd hund
Aftonbladet –
Anhållen för att ha kört ihjäl hund
Aftonbladet –
Man misstänkt för djurplågeri släppt (ny artikel)
Barometern –
Polis förhör man om ihjäkörd hund 
Barometern –
Efterlyst man anhållen – misstänkt för att ha släpat hund bakom bilen
DN.se –
Man körde runt med hund på dragkroken 
Expressen –
Hund släpades till döds efter bil
Expressen –
Polisen jagar djurplågaren
Expressen –
52-åring anhållen för att ha kört ihjäl hund
Expressen –
Man misstänkt för djurplågeri släppt (ny artikel!)
Flashback –
Band hund i dragkroken & körde – hunden dog! 
Smålandsposten –
Hund dog på dragkrok
Smålandsposten –
Polis jagar man i 50-årsåldern
Smålandsposten –
Man misstänkt för djurplågeri – gripen
Smålandsposten –
Nekar till brott
Smålandsposten –
Mannen misstänkt för djurplågeri är nu släppt (ny artikel!)
SR Nyheter P4 Kronoberg –
Band fast hund i dragkroken – släpades till döds
SR Nyheter P4 Kronoberg –
Agnes såg hunden släpas till döds
SR Nyheter P4 Kronoberg –
Hundplågaren gripen i Växjö
SR Nyheter P4 Kronoberg –
Nekar till att ha kört ihjäl hund
SR Nyheter P4 Kronoberg –
Misstänkte hundplågaren släppt (ny artikel!)
SvD –
Hund släpades till döds efter bil
SvD –
Polis förhör man om ihjälkörd hund
SVT.se –
Hund släpades efter bil
SVT.se – Hundmördare gripen

 

onsdag 25 juli 2012

Lycka är att ta en traktortur

IMG_5899IMG_5889IMG_5896IMG_5893

Vinnare: Dino Doni

Tävlingen i samarbete med Dino Doni är nu avslutad och två vinnare
av varsin napp och napphållare är utsedd – det blev nummer 21 och 68 (av 68 lotter)!

Stort grattis till er!
Tusen tack till Agnes och Dino Doni för de söta vinsterna
och tack till de 23 deltagarna som ville vara med!

Här plaskas det!

IMG_5770IMG_5795IMG_5748IMG_5781IMG_5755IMG_5774

En hemmadag

IMG_5825

Vi har sommarvärme och soool även idag! Jag känner mig en aning sleten sen gårdagen så vi, barnen och jag, tar oss en hemmadag. Nomi och jag sitter i skuggan och gottar oss på balkongen och Liam är i full gång med att bada i sin lilla pool. Snart kommer sambon hem också efter att ha tagit en mc-tur till Växjö med sin pappa och farbror.

tisdag 24 juli 2012

En dag på Ölands Djur & Nöjespark

Strax efter klockan elva i förmiddags mötte vi upp Chrille, Karro och lille Hampus på parkeringen utanför Ölands Djurpark. Solen sken och det var närmare 27°C, då får man verkligen passa på att hitta på lite äventyr. Och det tyckte tio miljoner andra familjer också, för fy attsingen vad folk det var på plats!

Jag låter faktiskt bilderna tala för sig själva, och jag kan inte säga så mycket mer än att vi haft en kanondag! Och ja, Liam är en mycket nöjd kille efter närmare sju timmar där varav tre timmar han spenderade i det roliga vattenlandet!

IMG_5550IMG_5543IMG_5553IMG_5564IMG_5574IMG_5595IMG_5571IMG_5581IMG_5605IMG_5643IMG_5640IMG_5675IMG_5668IMG_5650IMG_5688IMG_5712IMG_5718IMG_5717

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam