tisdag 31 januari 2012

Top Model Sverige

Efter att Liam somnat och gubben åkt till jobbet ikväll satte jag mig tillrätta i soffan för att se det nya Top Model Sverige som spelats in. Jag blev faktiskt positivt överraskad, annars brukar svenska remakes vara pinsamt sjaskiga och inte i närheten av originalet. Men shit, det kändes verkligen glammigt. Izabella var strålande vacker och Jonas var ju bara för skön, kan inte få nog av hela honom och hans ursköna personlighet! Så det här kommer följas stenhårt kan jag lova. Ja, trots den där jävla Sofia som fick mig att se rött varje gång hon syntes i rutan. Kan verkligen inte med sådana människor, som har ett så ohälsosamt högt självförtroende och ser ner på alla andra. Hon kommer inte komma långt, inte med den attityden. Kharma, din jävla överklassbrutta. Kharma förihelvete.

Top Model Sverige

Bilbesiktning och kvällsbus

IMG_7648

Liam slår en signal till mormor med sin Buzz-mobil!

Idag har det inte varit en vanlig dag för det har varit min mormors födelsedag – hurra, hurra, hurra! Jag firade henne på mitt alldeles egna vis, genom att tvinga med henne till Nybro för att besikta bilen. Nej då, hon följde så gärna med, lille Bonzo också. Man kan säga att den lille vovsingen var något av en turmaskot för bilen gick jädrar igenom besiktningen, det brukar vi annars inte har någon som helst tur med. Underbart! Så då hade vi två saker att fira, mormor och jag, och hon köpte med sig smörgåstårta och bakelser hem som vi kalasade på hos henne för att fira både födelsedagen och det prickfria pappret. Härligt!

Resten av dagen har ägnats åt diverse vardagsmåsten men har även hunnit busa av oss på Liams rum också ikväll. Han skulle göra allt på samma gång; leka med bilarna, bygga torn med klossarna, pussla med sitt Nalle Puh-pussel, bygga duplo, laga mat i sitt kök och så vidare, och så vidare. Så han var väldigt trött när klockan slog läggdags och somnade efter bokläsningen.

I sin morbrors fotspår

IMG_7660IMG_7666IMG_7670IMG_7676IMG_7680IMG_7664

måndag 30 januari 2012

Kvällsdopp för en liten skitgris

IMG_7600IMG_7626IMG_7639IMG_7609

söndag 29 januari 2012

Hemfärd

27012012331Liam och pappa i fredags!

Nu börjar det närma sig, om en halvtimme åker Liam och jag till stationen i Lessebo för att hämta pappsen som kommer med tåget. Han verkar ha haft en toppenhelg och hade visst hittat mc-stövlar på mässan också för sina födelsedagspengar. Så nog är han nöjd alltid. Och Liam kommer bli så glad när pappa kommer hem, han har saknat honom jättemycket!

lördag 28 januari 2012

Födelsedagsfirande och filmkväll

IMG_7589

Idag har vi varit hos Liams gammelmormor hela dagen och firat hennes 69-årsdag. Hon bjöd på kalkon till middag, sjuuukt gott. Till efterrätt blev det chokladmousse och semlor. Man kan väl säga att vi mer eller mindre rullade hem ikväll…

Resten av kvällen har varit lugn för vår del. Liam har tittat på Peter Pan och jag har tittat på Änglar  och Demoner. Och ingen filmkväll utan popcorn och jordgubbssaft, tyckte Liam!

fredag 27 januari 2012

Mys och ajaj…

IMG_7578

Vi lyckades få till ett riktigt mysigt obligatoriskt fredagsmys trots att pappa Simon roar sig på annat håll. Min mamma kom hit med mat från pizzerian som vi fluffat i oss och resten av kvällen har vi tagit det lugnt i soffan med film och grejer.

Däremot hände det ju en liten olycka strax innan Liam skulle lägga sig och sova. På väg från badrummet sprang han mot sitt rum och samtidigt tittade bakåt på mig. Pang sa det, han sprang rätt in i väggen. En rejäl smäll och fy fasen vad rädd jag blev. Ännu räddare när det kom blod från tänderna. Men som tur väl var hade de inte skadats utan det var i överläppen det hade blivit ett jack. Stackars liten, han var så ledsen. Men jag är ändå glad att han inte sprang fem centimeter åt vänster, då hade han sprungit rätt in i kanten av vår tegelvägg. Vill inte ens tänka tanken på hur skadorna sett ut då.

Lillfisen lugnade sig ganska fort i alla fall och somnade gott i sin säng efter bokläsning. Själv sitter jag nu och tittar på Da Vinci Koden och brer ut mig i soffan. Aaaah…

Tuff-tuff-tuff nu ska tåget gå…

Efter att ha städat och gjort helgfint i vår lägenhet följde Liam och jag med min mamma till Kosta Outlet. Dom hade utförsäljning på Prisstopp med halva priset på allt. Jag hittade ingenting, däremot blev det lite helggodis och Liam fick en leksakstelefon med Toy Story som han blipprar med.

I bokaffären däremot hittade jag preciiiiis vad jag tänkt klicka hem till Liams födelsedag. Ett födelsedagståg från Jabadabado att pryda bordet på både barn- och släktkalaset! Har velat ha ett jättelänge men har inte blivit av att man köpt något. Men nu passade jag på när sambon är i Göteborg och så var det ju faktiskt 25% billigare än på nätet. När katten är borta…

Mot Göteborg

27012012333

Vid halv ett-tiden var vi framme vid stationen i Lessebo. Var ute i god tid den här gången, hade ju inte gärna jagat tåget enda till Alvesta som sist. Liam var i famnen och gosade med pappa hela tiden på perrongen. Jag tror han förstod att pappa skulle vara borta hela helgen så han kramades extra mycket. Men helgen kommer nog gå ganska fort och vi får underhålla oss så gott det går medans pappa roar sig på mc-mässan med Tobias. Snart är det ju söndag och då kommer han hem igen!

torsdag 26 januari 2012

Vill ha.. vill ha…

Jag blir bara mer och mer sugen på att hålla i ett Meandi-party. Inte heller mindre nu när deras nya kollektion släpptes igår. Underbara kläder! Har hittat flera favoriter som gärna får flytta hem till Liams garderob. Åååh…

Frågan är om man skulle kunna få ihop lite folk här i byn om man bokar en träff?

121107_individ_111214121103_individ_111214121108_individ_111214121303_individ_111214121310_individ_111215121311_individ_111214

I lekparken

Liam vilade hela förmiddagen igår, han var så slö och trött. Men framåt kvällen piggnade han till och blev sitt vanliga jag igen. Jag vet inte alls vad det var han fick för nått, kanske en liten släng av feber bara. Skönt att han kryade på sig fort!

Eftersom vi var inne hela dagen igår så gav vi oss ut idag för att få lite luft. Och Liam behövde ju busa av sig lite också så lekparken fick det bli! Rutschkana och snöbollskastning, mycket poppis hos busfröt!

IMG_7519IMG_7557IMG_7511IMG_7538IMG_7532IMG_7554IMG_7552IMG_7529

onsdag 25 januari 2012

Sjukling

IMG_7496

Liam får stanna hemma från dagis idag. Jag trodde först han vaknat på fel sida men han blev bara slöare och slöare vid frukostbordet, inte alls sitt vanliga glada jag. Och efter att ha kollat febern ringde jag och sjukanmälde honom. Så nu ligger han och vilar i soffan och kommer nog göra resten av dagen. Min lille fis.

tisdag 24 januari 2012

Liam är alltid…

IMG_7483

…lika förundrad över både sina russinfötter och russinhänder varje gång han fått sig ett bad. Och kvällens dopp var ingen skillnad, han visade glatt och stolt upp sin skrynkliga fingrar och tår för kameran!

Total utförsäljning hos Barnkällar’n

25% rabatt på hela sortimentet hos Barnkällar’n!
Ingen kod eller inloggning behövs. Rabatten dras av direkt.

I sortimentet hittar ni leksaker och inredning från kända och populära
varumärken som Kids Concept och Jabadabado.

Först till kvarn!

10423286-origpic-b9f8d4

måndag 23 januari 2012

Gastric Bypass

Prick klockan kvart över åtta anmälde jag mig i receptionen på Växjö Lasaretts kirurgiska mottagning. Anledning till detta, som jag själv valt att tala tyst om tills nu, är för att jag ska göra en Gastric Bypass om några månader. Men det fick jag inte reda på förrän idag, innan har jag bara vågat hoppas. Jag fick sitta ner i väntrummet med några andra. Hade förväntat mig fullt med överviktiga personer men vi var så få så jag undrade nästan om inte gruppinformationen börjat utan mig. Och inte kunde man luta sig fram till människan bredvid och; “Ursäkta, du ser ju lite tjock ut. Ska du till samma möte som jag? Inte?”

Inte hade jag missat mötet inte. Jag och de fem andra patienterna fick gå in i ett rum där överläkaren höll i en gruppinformation. Han berättade om riskerna med operationen, vad som händer innan, under och efter samt svarade på våra frågor. Efteråt fick vi en och en följa med en sköterska för att bli mätta och vägda innan det blev enskilda möten med överläkaren igen. Vi pratade om min näst intill obefintliga sjukdomshistoria för att se om jag var “kvalificerad” för en operation. Läkaren tyckte det var så konstigt, för att vara överviktig är jag frisk som en nötkärna. Inga påföljdssjukdomar som man annars brukar ha. Däremot har jag ju fått förslitningar men det är ju inte så märkligt kanske. Ont i mitt högra knä, svullna fötter emellanåt och lite värk i svanken. Men ingen början till diabetes som vi annars har i familjen, inget högt blodtryck, ingen sömnapné, ingenting. Men görs ingenting nu så lär ju även jag drabbas.

Sen kom det då, det absolut värsta jag någonsin varit med om i hela mitt liv. Gastroskopin. Mormor hade varnat mig för att det skulle vara hemskt obehagligt, men det var inte i närheten så hemskt. Jag trodde jag skulle dö, utan överdrift. Jag fick ligga ner på sidan med en rund plastbit i munnen, för att inte bita i slangen. Läkaren (inte överläkaren utan en annan yngre variant) körde en jävla slang i munnen, ner i svalget och ner i magen. Jag fick hjälpa till och svälja ner slangen och hela tiden andas lugnt och fint för att det skulle gå så bra och smidigt som möjligt. I helvete heller. Kändes ju som att man skulle kvävas, som om jag skulle dö på riktigt. Och har man någonting i svalget så nog fan försöker man svälja rent reflexmässigt. Det resulterade i att jag kräktes upp luft och slem och trodde att jag skulle dö ännu mer. Fy fan. Det var hemskt. Som tur väl var hade jag världens bästa sköterska jämte mig som hela tiden peppade, berättade hur duktig jag var, hur jag skulle andas, torkade tårarna och sa att det snart skulle vara över. Lite som att ha gubben med sig vid en förlossning. Fast detta var ju värre. Hellre fyrtioåtta timmars värkarbete än fem hela minuter i gastroskopihelvetet.

Det värsta var då över, jag hade bara EKG:t kvar sen fick jag äntligen bege mig hemåt igen. Verkligen omtumlande tre timmar så det var himla skönt att få sätta sig i bilen och pusta ut. Och hungrig var jag också efter att fått fasta sen i går.

Jag känner mig väldigt förväntansfull. Mammas tre kusiner + deras mamma har gjort den här operationen och alla fyra är så fina och verkar vara så mycket gladare och lyckligare nu. Och jag har väntat på det här länge, en spark i röven, och nu äntligen ska jag bli fri från det här. Operationen är inte mer riskfylld än andra och jag kan dö om det fortsätter så här. Och nej, jag ser inte detta som en “enkel utväg”, jag ser detta som en sista utväg. För jag kan inte själv. Hade det varit enkelt att gå ner i vikt hade det inte funnits en fettvalk i världen. Och jag förväntar mig inget annat än ett stort stöd och massor av pepp från mina anhöriga och vänner. Jag vill inte höra ett enda negativt eller nedsättande ord om mitt beslut. För det är mitt och ingen annans. Jag gör det för min skull och ingen annans.

söndag 22 januari 2012

Ensam hemma

IMG_7417

Här sitter man nu alldeles ensam och övergiven. Efter att gubben haft Chrille över på pizza och fotboll har han nu åkt till fabriken för ett nattskift. Liamfisen däremot är hos mormor och sover över där i natt. Jag ska nämligen vara hos läkaren i Växjö imorgon redan kvart över åtta på morgonen och eftersom Simon då ligger och sover så lovade mamma ta Liam till dagis.

Men nog känner jag mig lite ensam så här kvällskvisten. Ska få tiden att gå lite genom att ta en dusch och sen titta lite på tv, innan det är dags att sova.

Kalasförberedelser

Om mindre än en månad, den 14 februari, fyller vår goding hela 3 år. Det ska såklart firas i dagarna två med barnkalas och familjekalas helgen efter. Redan nu är förberedelserna igång, jag har precis skrivit färdigt alla inbjudningarna som imorgon ska skickas till bästa kompisarna!

Se upp i backen!

IMG_7408IMG_7409IMG_7412IMG_7404IMG_7430IMG_7420IMG_7446IMG_7422

lördag 21 januari 2012

Busunge

IMG_7383IMG_7357IMG_7366IMG_7378IMG_7370IMG_7374

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam