tisdag 31 maj 2011

Ölands Djurpark

Idag har sambon, jag och Liam besökt Ölands Djurpark! Lika kul som i höstas men denna gång hade vi bättre tur med vädret – sol och stekande hett! Men vi har haft det jättebra i alla fall, tittat på alla djuren, matat getterna, ätit glass och haft det gott! Och så fick vi ju se nyfödda lejonungar som låg och mös med sin mamma, såå söta!

Efter djurparken besökte vi Liams gammelfaster och hennes gubbe. Dom har en sommarstuga i Färjestaden och det är ju inte varje dag man är på Öland så det är bäst att passa på. Liam var jätteblyg och övertrött, men var lite social så länge han fick saft och kex av dom!

Nu är vi ganska trötta här hemma. Simon och Liam ligger i soffan och tittar på Toy Story. Det blir inte mer knop ikväll. Bara ta det lugnt och mysa framför tv:n. Och så är det ju Desperate Housewives alldeles strax – vilken tur jag har!

IMG_7417IMG_7443IMG_7457IMG_7453IMG_7494IMG_7483IMG_7500IMG_7507IMG_7528IMG_7513IMG_7544IMG_7546IMG_7561IMG_7565IMG_7577IMG_7574IMG_7602IMG_7606

Dagens outfit

IMG_7408IMG_7411IMG_7416

Solhatt: Villervalla
T-shirt: Villervalla
Shorts: Villervalla
Skor: Crocs

Liams dopdag

IMG_2098 Min underbara konfirmationspräst Carina håller upp Liam!

Idag, för två år sedan, var vi väldigt förväntansfulla och nervösa. Då skulle vår lille Liam döpas i Ekeberga Kyrka! En dag som jag aldrig kommer att glömma. Vi hade fasligt tur med vädret, Liam var jättesnäll under hela akten och charmade under kalaset, han fick miljoner fantastiska presenter och alla våra vänner och vår familj delade dagen med oss!

måndag 30 maj 2011

Fyndtips!

Tills midnatt imorgon har ni fortfarande chansen att fynda lite hos Rimstone Interiör & Designlagret.
Jag har själv handlat nya snygga dricksglas som vi är jättenöjda med – attans snygga måste jag säga!

Rimstone Interiör & Designlagret är en heminredningsbutik som bjuder på ett brett sortiment av inredningsdetaljer – allt från köket till badrummet! I sortimentet finns välkända varumärken som håller hög kvalitet, bland annat Gripsholm, Kosta Boda, Leka Sweden, Myrica Design, Pluto Produkter, Rörstrand, Sagaform, Spira Inredning och många fler!

Fram till den 31 maj kan du shoppa loss i butiken med 10% rabatt! Ange koden agnes för att ta del av erbjudandet!

Galax kuddvarFiduz vinställ för Bag-in-BoxGordon väggdekorationMine skål 17.5cmLighthouse Ball oljelampa

Sommarprojekt

IMG_7392 Det blev ingen “före-bild” – ni får nöja er med en “mitt-i-bild” istället!

Förra sommarens projekt var att piffa till farstubron med lite färg (se inlägg här) så i år har vi fått klura ut någonting nytt. Både Simon och jag var väl ganska överrens om att vi behöver en okej uteplats, för det har vi inte i denna marklägenheten.

Sagt och gjort, idag tog vi tag i det hela. Vår forna pyttelilla och förbaskat ojömna uteplats med Ölandssten är nu ett minne blott. Har grävt upp gräsmattan där vi sedan ska lägga duk, grus och trall. När det är klart ska vi sätta upp ett litet partytält, piffa till utemöblerna med snygga dynor, hänga upp lite ljuslyktor och plantera blommor i snygga krukor också. Kommer bli så attans härligt när det är klart! Riktigt mysigt och hemtrevligt. Sen ska grannen hjälpa till att såga ner lite träd och buskar. Det är så lummigt och rörigt där nu och kvällssolen når inte riktigt fram. Och vill man ha någonting gjort i dessa hus så får man tamejfan göra det själv. Fastighetsskötarna lyser lika starkt som solen med sin frånvaro.

Dagens outfit

IMG_7362IMG_7390IMG_7373

Tröja: Gangstar från Babylooba
Jeans: Gangstar från Babylooba
Strumpor: Lindex
Skor: Crocs

Första tandläkarbesöket

IMG_7345 Tandläkarstolen var himla rolig!

Eftersom sambon är långledig så fick även Liam ledigt från dagis denna veckan. Kan vara skönt att ha honom hemma ju och hitta på lite skoj. Förhoppningsvis får vi fint väder resten av veckan också!

Idag klockan halv elva var det dags för Liams allra första besök hos tandhygienisten i Lessebo. Han var inte speciellt samarbetsvillig men hon (min gamla fluortant!) fick kika på hans framtänder i alla fall och det såg bra ut. Sen berättade hon lite och gav tips om måltider och tandborstning. Under tiden hade Liam väldigt roligt åt att åka rutschkana i tandläkarstolen!

söndag 29 maj 2011

Mors Dag (…och fars natt?)

Som sagt fick jag strikta order i gårkväll om att få tryna länge idag. Och det gjorde jag givetvis enda tills ett stort smile väckte mig klockan elva. Mina två pojkar hade köpt presenter till mig som jag fick öppna i sängen; en ny blixt till min systemkamera och så fem stycken pocketböcker som jag önskat mig. Blev så glad!

Klockan sex var det dags för Mors Dag middag och då var mormor inbjuden också såklart. Till middag blev det inbakad fläskfilé med kantarellsås och nypotatis och till efterrätt var det fruktsallad med vipsgrädde och vaniljglass. Mums! Sen fick mormor sin present också, ett presentkort i hennes favoritaffär i Hovmantorp (tack Sandra för hjälpen!) som hon blev jätteglad för!

Liam sover nu efter en välbehövlig dusch så nu ska sambon och jag krypa ner i soffan och hyra en film. Funderar på Conviction med Hilary Swank, något annat intressant fanns det ju inte i Telias utbud. Filmtips tages tacksamt emot!

IMG_7264IMG_7269IMG_7323IMG_7315

Dagens outfit

IMG_7287IMG_7298IMG_7307

Tröja: MIOmyMIO från Lily och Brorsan
Scarf: Pippi
Jeans: KappAhl
Skor: Crocs

lördag 28 maj 2011

One down, three to go…

IMG_7251 Nejdå, dom är inte lika muppiga som dom ser ut, bara lite på lyset!

Liam sover sedan många timmar tillbaka, så nu har jag bara tre pojkar till att “bli av med” innan jag kan njuta av lite ensamhet. Jag och min gubbe, vi skulle egentligen haft lite myspyskväll med hyrfilm, chippe och dippe. Men Tommy och Niklas har mycket dåligt inflytande på sambon, så här sitter jag medans dom spelar Wii med alkoholhaltiga regler. Om ingen hinner stupa ska dom gå till Glasbaren och ha lite skoj senare. Och då, då jäklar ska jag ha soffan för mig själv, hyra en film och trösta mig med chips. Tur för sambon att han är långledig (27/5 – 7/6) så jag får ha honom i fred lite med. Sådeså.

Och jag kan ju faktiskt inte gå och lägga mig än. Har fått strikta order om att sova länge imorgon för mina två pojkar har visst nåt fuffens på gång. Och det tackar man ju inte nej till men jag tycker nog att Mors Dag skulle infalla varje söndag!

Dagens outfit

IMG_7242IMG_7243IMG_7238

Mössa: Smultronbyn Träleksaker
T-shirt: Point Zero från Stadium
Huvtröja: Nova Star från DiGuLo
Jeans: Nova Star från Liten Correlin
Strumpor: Lindex
Skor: Crocs

Karnevalen i Emmaboda

Efter en tur på Kosta Outlet och en busstund i lekparken åkte jag och min lilla familj till Emmaboda. Den årliga karnevalen var ju idag. Och nej, det var verkligen inget att ha. Det var ett pinsamt kort karnevaltåg och det pyttelilla tattiga tivolit ska vi väl kanske inte ens prata om. Nej, usch och fy. Men Liam hade skoj i alla fall den lilla stund vi var där.

IMG_7207IMG_7188IMG_7198IMG_7209

fredag 27 maj 2011

Roadtrip till Älmhult

Idag har det varit en riktig heldag med äventyr! Klockan halv tio åkte de fyra generationerna – Liam, jag, mamma och mormor – mot Älmhult. På vägen dit stannade vi och fikade vid en fors. Självklart hade jag med mig en massa bröd så änderna fick lite mat i magen också. Liam var lika frälst igår som idag!

Klockan halv tolv var vi framme hos en trevlig dam för att titta på de åtta ljuvliga valparna som just nu annonseras ut på Blocket. De fyra tikarna och fyra hanarna var en blandning av Pincher/Shih Tzu och Pudel/Lhasa apso. Helt bedårande söta! Och mormor blev såklart helt betagen och förälskad i varenda en. Men till slut kom vi alla fram till vilken hon skulle välja, den allra minsta i kullen, en långhårig och fläckig liten kille. Så himla gullig var han! Och nu är han tingad och på fredag, om en vecka, ska mormor och hennes Arne hämta hem sin bebis. På tiden att hon skaffar en liten vovve!

Efter besöket hos valparna åkte vi till Killeberg och hälsade på en massa släktingar! Vi har inte gjort annat än att fika idag, Liam likaså. Han blev bortskämd med klubba, kaka, tablettask och glass i stora lass!

IMG_7172IMG_7176IMG_7155IMG_7171

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam