tisdag 30 november 2010

Liams och min kväll

IMG_7194

Filmtittande och hela magen full med clementin – det är livet det!

Liam och jag har haft en riktigt lugn kväll tillsammans. Finns ju inte så mycket att göra när det är svinkallt och mörkt ute så vi har lagat lite middag och tittat på film. Toy Story blev det idag, en av hans favoriter! Jag vet inte hur länge han satt där i sin lilla fåtölj, småflinade åt de talande leksakerna och smaskade i sig frukt. Men söt var han och kunde inte låta bli att knäppa en bild eller två (29 stycken för att vara exakt) på mitt tv-freak.

Väntar just nu på att sambon ska komma hem från sitt eftermiddagspass på fabriken. Får se vilket humör han är på, förhoppningsvis åt det glada hållet. Är jättesugen på att titta på kvällens Biggest Loser tillsammans med honom. Finalen är nära och varje avsnitt är ju så spännande! Och så behöver jag faktiskt en dos med favvisprogram, Desperate Housewives sändes ju inte ikväll och jag måste vänta en hel vecka innan det drar igång igen. Mm, stackars mig.

Utvecklingssamtal

IMG_7156Min lille plutt på sitt allra första dagisfoto!

Vi är precis hemkomna från Liams utvecklingssamtal, hans andra hittills. Precis som den förra gick det jättebra! Majvor hade bara positivt att berätta. Hur glad och pigg han är, hur mycket han tycker om att sjunga, måla och leka ute. Hans aptit har sjunkt en del sedan han började i februari men äter det gör han. Kanske inte allt, han är väl antagligen lika kräsen som sin fjantiga mamma! Hon berättade också att han kan bli lite förbannad om någon tar hans leksak, men det är ju inte bara negativt utan visar även att han “inte fjantar med” och kan säga ifrån när han tycker det går för långt.
Så överlag var hans lilla utvärdering mycket bra och jag blir så stolt över honom när jag får höra allt positivt dom har att berätta! Och jag vet ju att han trivs på dagis, det är ju knappt att man får med honom vid hämtningarna!

Fick också det efterlängtade dagisfotot, duktiga Kicki som fotograferat! Tycker det var så fint då det var närbild på alla barnen tillsammans, annars brukar ju avståndet vara lite längre. Men jag är så nöjd som man kan bli. Liams allra första dagisfoto – stort! Nu ska jag bara ordna med en fin ram och vit passepartout och hänga upp den på hans rum!

Julklappstips från Carolines Smyckeskrin

Carolines Smyckeskrin har ett brett sortiment av handgjorda
smycken – allt från vackra öronhängen till personliga namnhalsband – till riktigt bra priser! 
De flesta smycken görs endast i ett fåtal exemplar – bli unik med ett smycke som inte alla andra har!

Fram till den 14 december får alla mina läsare 10% på hela sortimentet!
Ange endast koden “agnes” för att ta del av det fantastiska erbjudandet!

Ett personligt smycke är en perfekt julklapp till dig själv eller någon du tycker om!
Kika genast in och hitta din favorit!

Agnes Julkalender

Förra julen körde jag med Julklappsregn med Agnes som var en julklappsutdelning till mina läsare
under november månad. Men i år har jag tagit ett litet steg längre. För är man “tomte” året runt ska man
såklart bre på lite extra under den finaste högtiden vi har!

Den 1 december, imorgon, är det alltså dags för Agnes Julkalender som kommer att göra väntan på den riktiga jultomten lite roligare! Varje dag mellan 1-24 december kommer en lucka att öppnas vid midnatt. Bakom varje lucka finns en rolig tävling som alla kan delta i och ha chansen att vinna enda fram till klockan 22:00 då jag drar en mycket lycklig vinnare. Alla deltagare har alltså 22 timmar på sig att delta innan en ny lucka öppnas. Låter det spännande eller låter det spännande?!

Jag är jättespänd på hur detta kommer att gå och jag hoppas innerligt att så många som möjligt vill vara med och tävla!
Så håll nu ögonen på glänt, första lucköppningen är olidligt nära – redan vid midnatt!

måndag 29 november 2010

Vår kväll

IMG_7145Älsklingen innan kvällens nattning!

Den här kvällen har gått i lugnets tecken. Vi har ätit middag, halvsovit i soffan, tittat på favoritprogrammen (Simon och jag syntes visst i rutan på Böda Camping, usch!) och bara slappat. Riktigt skönt!

Vid åtta-tiden somnade Liam och han har än så länge inte vaknat av sin elaka hosta. Eller jo, rätt som det var hörde vi honom skratta i babyvakten. Ett riktigt gapskratt som höll i sig länge och väl! Det är nog bara våra spöken som spelade honom ett spratt, för kul hade dom!

Imorgon blir det en liten sovmorgon, en timme längre än vanligt. Liam ska börja klockan tio istället för nio då jag ska på utvecklingssamtal klockan tre. Tyckte det var lite onödigt att hämta honom vid två, plöja oss hem, vända i dörren och sen gå tillbaka igen. Så det var snällt av dom att gå med på det! Längtar faktiskt till samtalet, inte bara för att jag vill höra hur min lille buse uppför sig utan också få den fina presenten. Såg nämligen vid hämtningen idag att Shanti, som precis gått på sin lille Viggos samtal, fått ett dagiskort på alla barnen. Det var jättefint och Liam var urgullig där han satt i mitten! Vill ha, vill ha, vill ha! Tänk så stor min bebis blivit, går på dagis och tar dagiskort! Och jag går på utvecklingssamtal som inte handlar om mig själv. Tiden går så sjukt fort, speciellt när man har roligt!

Måndagslistan

Ny vecka och dags att skriva måndagslistan precis som Jennyn med flera!

I dag, måndag, är jag glad för att...

  • Vi har shoppingen i Ullared överstökad – massa julklappar blev det!  
  • Äntligen är alla stakar och stjärnor uppe i fönstren. Julkänslan är total!
  • Vi har gjort pepparkakshus, lussebullar och pepparkakor i veckan.
  • Första advent är här och snön lyser vit, precis som det ska vara.
  • Liam har fått en ny pulka och han älskar den, mycket bättre än barnvagnen givetvis.
  • Har fått långhelg då sambon tagit ledigt under hela dagen.
  • Har fikat med min Evelina idag och gosat med hennes gullungar!
  • Liam och jag ska på utvecklingssamtal imorgon, hans andra!
  • Det är bara 26 dagar kvar till Julafton!

Godmorgon måndag!

IMG_7142Wiiiiiiiiie!

Liam fick åka i sin nya pulka till dagis idag. Gissa om det uppskattades? Han satt och uttryckte sin förtjusning med ett “wiiiiiiieee” var och varannan minut. Riktigt skönt att slippa putta vagnen i snön också!

Just nu väntar sambon och jag på att våra baguetter ska bli färdiga i ugnen. Sen blir det lite god frukost och därefter en tur till Eve. Ska fika och snacka lite skit! Funderar också på att åka en sväng till Lenhovda där ett anonymt paket med DHL ligger och väntar sedan i fredags. Ingen aning om vad det kan vara så det ska bli spännande!

söndag 28 november 2010

Första advent till ända

  IMG_7138
Liam, vår lille bokmal, väljer ut kvällens pekbok-saga innan nattning.

Äntligen, vi har inte hört ett endaste litet pip från babyvakten på nästan en timme. Det är ett gott tecken! För inte skulle Liam somna ikväll inte. Han oj:ade och aj:ade sig länge och väl och till slut fick han följa med ner till oss igen. Han gnodde sig i ena ögat hela tiden så vi var lite rädda att en jobbig ögoninfektion är på intågande. Men efter att ha gjort rent båda ögonen med uppkokt vatten somnade han och det gick ganska smärtfritt. Men jag vet en liten som kommer vara väldigt trött när klockan ringer imorgon och det är dags att gå till dagis!

Adventsbak med familjen

Vi har varit inne hos mamma nu under eftermiddagen och bakat! Lussebullar och pepparkakor blev det. Liam hjälpte också till givetvis, genom att provsmaka både russin, bullar och kakor! För baka var inte riktigt hans grej. Degklumpen han fick åkte direkt in i munnen istället för på plåten! Min lata lilla gottegris!

IMG_7063IMG_7078IMG_7084IMG_7065IMG_7060IMG_7096

Bus och lek i snön

IMG_7030IMG_7045IMG_7008IMG_7031IMG_7020IMG_7017

1:a advent

lördag 27 november 2010

Dagens shopping

IMG_6993 Nu har vi MÅNGA paket att slå in…

Herregud vilken dag! Äntligen är vi i tryggt förvar hemma långt ifrån galna jag-ska-fram-jag-SKA-fram-människor. Att så många knäppgökar kan hamna på ett och samma ställe?

Vi var framme i Ullared några minuter i åtta och fick till vår fasa se att varuhuset hade öppnat en hel timme tidigare än vi trott, gissa om vi hade svårt att hitta parkering? När vi väl hittat kundvagnar och var på väg in fick vi dock med glädje se att det inte var någon kö in, underbart! Visst var det mycket folk i julstressen (flera julglädje-förstörare) men så länge man höll sig ifrån leksaksavdelningen gick det ganska bra faktiskt. Fast det gjorde vi förstås inte, halva nöjet är ju att fylla kundvagnen med julklappar till Liam. Utan att ens titta på prislappen! En hel del annat fick följa med hem också; ljus i alla dess former, några kuddar, ljusstakar, julpapper och snöre, underkläder till förbannelse, kroppsvård och massa mer. Jag köpte även ett par riktiga vinterskor, i en skobutik utanför Gekås, som jag aldrig tidigare unnat mig. Men Simon tyckte prompt att jag skulle ha dom, trots de 750 kronorna de kostade. Det är jag glad att han gjorde för dom är underbara! Ser nästan ut som ett par klumpiga pjäxor men dom är fodrade, vattentäta och har till och med snödubbar under. Nu slipper jag frysa och halka omkring om morgnarna när vi går till dagis!

Mamma och Liam har haft en riktigt mysig mormor-barnbarn-dag tillsammans. Dom har varit uppe på Kosta Outlet och hälsat på Idol-deltagarna, bland annat Geir och Linnéa, så honom har det inte gått någon nöd på. Han har knappt märkt att vi varit borta! Men Guuud vad jag saknat honom och det var så skönt att komma hem igen!

Ullllaaareeeed!

Äggmackorna är bredda, kaffet är kokt, den varma chokladen är färdig, plånboken är redo, Liam sover sött hos mormor, bilen är tankad och jag är på hugget! Ullared here we come!

fredag 26 november 2010

Vinnare: Fröken M

Tävlingen i samarbete med Fröken M är nu avslutad och en vinnare av ett par
supersöta strumpbyxor från Lundmyr of Sweden är utsedd – det blev nummer 106 (av 128 lotter)!  

Stort grattis till dig!
Tusen tack till Mia på Fröken M för den jättesöta vinsten och tack till alla 73 deltagare!

Uteungar.se fyller 4 år!

Det firar dom i dagarna tre med kalas för alla kunder! Kika in hos Uteungar.se med jämna
mellanrum då dem har massa roliga erbjudanden och fraktfritt under hela helgen!

Varför inte passa på att köpa varma och goa ullunderställ till barnen eller dig själv? Ylva på Uteungar.se har nämligen lärt mig att bomull inte är alls bra när det är kallt ute eftersom det istället kyler när det blir fuktigt. Kanske är jag den enda som inte visste det förrän nu? Ull är i alla fall det allra bästa och värmer när det blir fuktigt och luktar heller inte illa då det är desinficerande, med andra ord slipper man en massa onödig tvätt då ullkläder kan användas i flera dagar innan det är dags att tvätta!

Jag har kikat igenom Uteungar.ses breda sortiment och hittat massor av härliga ullkläder till de små! Både Janus, Houdini, Nowali, Isbjörn of Sweden, Troll, The North Face och Nanook har jättefina ullplagg samtidigt som de är av riktigt bra kvalité!

Ännu en städdag

IMG_6987 Liam och mormor!

Jag är riktigt nöjd med dagen! Trots att Liam och jag tog liten sovmorgon har vi hunnit med hur mycket som helst. Jag har städat som en blådåre på övervåningen vilket inte var igår. Badrummet är skinande rent och i sovrummen har jag haft dammsugerace. Gästrummet är också i ordning med rena golv och rena lakan inför gammelmormors övernattning.

Vi ska ju till Ullared imorgon! Liam ska sova över hos sin mormor i natt och imorgon bitti klockan 05:00 packar Simon, jag och Liams gammelmormor in oss i bilen och ger oss iväg på äventyr! Ska bli fruktansvärt jobbigt, det är ju både lönedag och lördag imorgon, men nog ska vi klara av att armbåga oss fram i julstressen. Och det kommer bli galet skönt att komma ut ur varuhuset imorgon, med alla julklappar färdiga och få pusta ut!

Simon står nu och lagar fredags-gottinamnam-middag. Det blir fläskfilé med hasselbackspotatis och champinjonsås, smaskens! Liams mormor är också här och ska käka med oss och lite senare kommer även hans gammelmormor.

Dagens outfit

IMG_6950IMG_6978IMG_6970

Tröja: Katvig från Ecoloco
Scarf: Pippi från Babydrömmen
Jeans: Gangstar från Babylooba
Strumpor: Me&I

torsdag 25 november 2010

Årets pepparkakshus

Mamma skulle göra pepparkakshus idag och köpte även ett paket till mig. Förra året blev det inget, varför vet jag inte, så det var riktigt kul att få pyssla denna gång! Liam sov och pappa Simon hade fullt sjå med att hitta någon som kunde laga vår
(skit)bil, så det blev bara mamma och jag. Det tog sina lilla tid med allt pill och olika moment, men nog blev det ett hus alltid!

Är sugen på att testa och baka ett pepparkakshus helt från grunden, men det får kanske bli nästa års projekt!

IMG_6920IMG_6923IMG_6928IMG_6929

Playdate

Sara och barnen överraskade med ett besök. Så jag ställde mig och kastade ihop en rulltårta med chokladfyllning så vi kunde fika lite. Vad barnen åt och smaskade! Efter fikat var det dags för Liam att sova lite. han hade varit grinig under nästan hela besöket. Han är ju lite osocial min son när det kommer till andra barn. Men han somnade gott och sover fortfarande!

IMG_6900IMG_6896IMG_6901

Dagens outfit

IMG_6879IMG_6882IMG_6878

Huvtröja: Nova Star från MinPluddeVutt
Linne: H&M
Byxor: H&M
Strumpor: Me&I

onsdag 24 november 2010

Min lille snålis

IMG_6857Mammas pussgurka under kvällens nattning!

När det kommer till pussar och kramar (och förstås hans favoritgodis; russin och frukt) är Liam en riktig snålis! När han var mindre fick vem som helst en puss på munnen men på sista tiden är det endast hans mormor som får det. Vilket kan reta gallfeber på mig, men som jag såklart inte visar inför min malliga mamma som stolt tar emot pussar efter pussar.

Förra veckan bad jag honom på det snällaste vis jag bara kunde. Han gick mot mig, skakade på sitt lockiga huvud och gav mig en hård örfil. Visst är han kärvänlig min son? Jag började först gapskratta, kanske på grund av den smärre chocken, men inombords gick mitt hjärta i tusen bitar. För det är väl självklart att man vill kunna pussa och krama sitt barn utan att behöva ducka för arga små nävar. Men kanske (förhoppningsvis) är det bara en period han har, kanske blir det andra bullar snart. Som till exempel i eftermiddags som gav mig en liten gnutta hopp! Liam och jag busade i soffan när pappa Simon frågade honom om han kunde ge sin mamma en puss. Liam tittade på mig, spottade ut nappen och.. gav mig en stor och blöt en! Jag var först tvungen att blunda, för jag visste ju inte om det skulle bli en lavett även denna gång. Men icke sa nicke. Och jag var så stolt och glad! Berömde honom och verkligen visade hur glad man kan göra någon annan genom en liten puss eller kram!

Vinnare: Goosa

Tävlingen i samarbete med Goosa Design & Broderi är nu avslutad och en vinnare
av en mössa och scarf med brodyr är utsedd – det blev nummer 15 (av 126 lotter)!  

Stort grattis till dig!
Tusen tack till Jessica på Goosa för den jättesöta vinsten och tack till alla 76 deltagare!

Fika i sött sällskap

Sara ringde i förmiddags och undrade om jag ville ses på Kosta Outlet. Självklart ville jag det! Svinkallt ute men vad gör man inte för lite fika med en god vän? Hennes sötsaker, Orlando och Veronica, var självklart med också. Så vi busade först i lekhörnan på barnklädesavdelningen innan vi gick vidare ner till Rondellen. Barnen smaskade på kakor och vi hade choklad precis överallt. Dom är ena riktiga kladdfisar, hihi!

Förhoppningsvis kommer dom förbi en runda imorgon så vi kan fortsätta leka. Och så att Liam också får vara med, han är ju ledig från dagis imorgon vilket passar alldeles utmärkt för en playdate!

VeronicaOrlando

Snö, snö, snö!

IMG_6827Diesel älskar att skutta i snön!

Igår vid den här tiden var det spöregn. Idag är det fullt med snö – vitt överallt! Jag älskar snö, men måste erkänna att det var tufft att ta sig till dagis idag. Speciellt eftersom dom inte plogat trottoarerna (inget ovanligt i den här kommunen) så jag fick putta (bokstavligen) vagnen i motvind och be till Gud att Liam skulle komma till dagis välbehållen. Det gjorde han givetvis. Diesel och jag kom också hem i värmen så småningom. Stelfrusna men vid liv!

tisdag 23 november 2010

Jul i vårt hus!

IMG_6806Julbelysning i varje fönster!

Idag har jag varit äckligt duktig, vilket är anledningen till att bloggen har varit tom på inlägg tills nu.
Efter att Liam lämnats på dagis klockan nio gick Diesel och jag hem i spöregn och blåst för att värma oss framför kaminen. Satan i gatan. Jag har då aldrig varit så avdomnad i ansiktet förut. Helt okej att det regnar men det behöver ju inte blåsa.

Sen var det pang på. Vårt hem förvandlades till en byggarbetsplats. Dammsugning, damning och julpyntning för glatta livet! Självklart till tonerna av Magnus Carlssons julskiva. Jag gick loss på hela nedervåningen och blev klar efter ett flertal timmar. Lillebror var snäll och hämtade Liam vid två så jag kunde fixa färdigt.

Jag är jättenöjd! Även om jag har skurit ner på pyntet denna gång. Förra året var det tomtar överallt och rött, rött, rött så långt ögat nådde men jag har tagit det lite lugnare nu. Det är mest i fönstren jag pyntat, julbelysning och julgardiner, några dukar på borden och nån liten tomte. Sen ska vi förstås ha julgran också men det är ett par veckor tills dess. Tänkte också dra med mig mamma ut i trädgården så vi kan sätta upp nätbelysning i buskarna på framsidan. Det skulle bli så fint! Vår vägg-gran, som Liams bonusgammelmorfar gjort, är dock redan uppe. Så nu har vi jul i (och lite utanpå) vårt hus! Myyyys!

måndag 22 november 2010

Bus innan kvällens nattning

IMG_6762IMG_6770IMG_6769IMG_6763IMG_6775IMG_6772

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam