söndag 31 oktober 2010

Vår söndag

IMG_5664 Bissing-borstning pågår!

Den här söndagen har varit allt annat än slapp. Vi har städat och plockat hela dagen. Planerna på vårt kaotiska förvaringssystem uppe gav jag mig på också, har skjutit upp det på tok för länge nu. Så julgrejerna på vinden (som är proppfull) ska flyttas till förrådet, grejerna (sängkläder, täcken, kuddar, fan och hans moster) i förrådet ska flyttas till hallgarderoben och mina kläder i hallgarderoben ska flyttas till den nya köpmannadisken. Ja, ni hör ju själva. Kaos. När vi skaffar hus ska förvaringsutrymme vara prio ett! Hur mycket man än rensar och organiserar är det ändå proppfullt överallt.

Resten av kvällen har dock varit i lugnaste laget. Vi har haft besök av två häxor som ville ha godis (äntligen!), varit lata och ätit pizza, tittat på tv och busat!

Tips på billiga julklappar!

Idag är det sista dagen att använda dessa 4 rabattkoder. Varför inte fylla på gömman med julklappar redan nu?
Kika gärna in i butikerna så du inte missar några toppenbra fynd!

10% hos HouseofHedda 
Ange koden “Agnes10” och fynda i deras breda sortiment av omsorgsfullt utvalda och smakfulla
heminredningsdetaljer, accessoarer samt barnkläder och barnartiklar. I butiken finner ni välkända och populära märken som Brokiga, Cold Coffee, Emy Little, Gaia & Ko, Jabadabado, Kids Concept, Mairo och många fler!

15% hos Home Sweet Home
Ange koden “Agnes” och shoppa inredningsdetaljer och leksaker från Lundmyr of Sweden, Bombadill,
Different Design, KG Design, Nyblom & Kollén, Oskar & Ellen, Qualy, Jabadabado och många fler!

25% hos Liten Correlin
Ange koden “agnes” för att fynda bland märken som Nova Star, Louie Louis,
Franck and Fischer, Hugin & Mugin, Hjort, Sobea och många fler!

25% hos Cb kids
Ange koden “Agnes25%” och välj förskottsbetalning. Hos Cb kids finner ni ett brett sortiment av
baby- och barnkläder från märken som Gangstar, JNY Design, Eggkids, Liandlo och många fler!
Dom har även fått in massor av mysiga höst- och vinternyheter!

Dagens outfit

IMG_5638IMG_5651IMG_5641

T-shirt: JNY Design från Cb kids
Dregglis: Pippi från Babydrömmen
Byxor: H&M
Strumpor: Lindex

Bus med morbror

Vid halv ett mötte Liam, jag och Diesel upp Adde, Liams morbror, vid busshållplatsen. Som varje söndag kommer han och sover över till tisdag då det är dags att jobba i stan igen. På vägen hem stannade vi till i lekparken. Liam var eld och lågor och hade jätteroligt med morbror!

IMG_5626IMG_5619IMG_5605IMG_5615IMG_5630IMG_5604

lördag 30 oktober 2010

Bus innan läggdags!

IMG_5575IMG_5584IMG_5596IMG_5583IMG_5570IMG_5565

Halloween

Om jag inte har fel så är det Halloween den här helgen. I almanackan står det att på måndag är det “Allhelgonadagen” och nästa helg “Alla Helgons Dag”. Vad är skillnaden? Jag vet att vi ska bevara svenska språket men kom igen? Skriv Halloween för sjutton! Och så får dom gärna skriva till “utklädda barn kommer”, så man har lite koll.

De senaste två åren har Simon och jag totalt glömt bort att köpa hem godis till de små utklädda barnen. Förra året höll jag på att skämmas ihjäl. Riktigt pinsamt. Året innan var jag inte hemma och skafferiet var tomt på godis även då, Simon gav istället de stackars barnen Micro-popcorn. Ännu mer pinsamt.

I år har jag i alla fall haft lite koll och Liam, mamma och jag var och handlade godis på Pralinen tidigare. Köpte hem lite tablettaskar och klubbor. Skulle dock inte förvåna mig om det inte dyker upp en enda liten häxa!

Pumporna som vi köpte på Ölands Skördefest är pimpade till max! Har hackat, skurit och karvat den senaste timmen och äntligen är dom färdiga! Blev riktigt mysigt ute på vår farstubro, om jag får säga det själv!

IMG_5540IMG_5553IMG_5550

Farfar på besök

IMG_5500Liam och farfar busar!

Under tiden Simon har varit nere hos grannen och tatuerat sig så har vi haft besök av Liams farfar. Liam och han har vänt upp och ner på hela vardagsrummet, kastat bollar, busat och ätit kladdkakemuffins! Han är ju ganska rolig ändå, trots det läskiga skägget som fick Liam lite rädd i början!

Dagens outfit

IMG_5481IMG_5483IMG_5477

T-shirt: Snoozy från Storasyster & Lillebror Design
Dregglis: Pippi från Babydrömmen
Jeans: Gangstar från Babylooba
Tofflor: Melton från KidMix

Fredagsmyset

IMG_5453Tacos är ju ett måste när det är fredag!

Det är ovant att ha Simon hemma en fredag. Han jobbar ju alltid annars och Liam och jag får reda oss själv bäst vi kan. Men eftersom han varit och är sjuk så fick vi ha honom hemma denna kväll! Vi har fredagsmyst för fulla muggar; ätit tacos, tittat på Idol och busat med vår lille fisunge. Ja, och så har jag bakat lite också. Jag skulle nog aldrig testat kladdkakemuffinsen förra veckan för nu får jag baka såna hela tiden. Simon är galen i dom. Men denna gång var jag smart nog att göra en dubbel sats, så klarar han sig ett tag! Hyrde också en film via Telia-boxern som Tobbe tipsade om, Law Abiding Citizen med hetingen Gerard Butler. Spännande som attan men ganska sjuk egentligen. Tryckte kudden för ansiktet mer än en gång!

Klockan börjar bli mycket och fredagskvällen är till ända. Jag ska nu bege mig upp till sovrummet, läsa lite i min nya bok och sen sova sött! Imorgon är en ny dag!

fredag 29 oktober 2010

Vinnare: Me&I

Tävlingen i samarbete med Me&I är nu avslutad
och en vinnare av tröjan “Crazy Monsters” är utsedd – det blev nummer 3 (av 128 lotter)! 

Stort grattis till dig!
Tusen tack till Ulrika på Me&I för den tuffa vinsten och tack till alla 82 deltagare!

25% hos Cb kids

Hos Cb kids finner ni ett brett sortiment av baby- och barnkläder
från märken som Gangstar, JNY Design, Eggkids, Liandlo och många fler!
Dom har även fått in massor av mysiga höst- och vinternyheter!

Fram till söndag, alltså den 31/10, får alla mina läsare 25% rabatt på alla ordinarie priser!
Välj förskottbetalning och ange koden agnes25% för att ta del av erbjudandet.

Varför inte passa på att fylla upp gömman med julklappar?
Eller beställa hem fräscha vinterkläder till barnen? In och fynda!

Lekparken

Liam blir piggare och friskare för varje dag! Har inte hört honom hosta en enda gång så det går äntligen på rätt håll. Stackarn har ju hållits inne hela veckan av en överbeskyddande mamma så idag begav vi oss ut på en härlig promenad. Ett litet stopp i lekparken blev det också, till Liams stora glädje!

IMG_5429IMG_5443IMG_5432IMG_5441IMG_5433IMG_5447

Dagens outfit

IMG_5396IMG_5421IMG_5388

Zipjacka: MyKidoo
Linne: H&M
Byxor: MyKidoo
Strumpor: Lindex

Tävling: DESIGN LETTERS

DESIGN LETTERS är snygga och stilrena bokstäver i trä som du kombinerar till ett ord, en mening eller ett namn och sätter på väggen, på hyllor, dörrar, i fönster eller var helst du tycker att de passar. De är helt enkelt till för dej som tycker om att kommunicera med stil! Bokstäverna är 12 cm höga och finns i färgerna rosa, svart, turkos, lila och orange. DESIGN LETTERS finns att köpa i fler butiker, både fysiska och webshops, här i Sverige och dessa hittar du bland DESIGN LETTERS återförsäljare!

I denna tävling har 3 stycken chansen att vinna varsitt namn i valfria färger! Värdet på vinsten är 40 kr/bokstav + frakt!

Jag tävlar om 3 stycken valfria namn från DESIGN LETTERS hos Agnes!

För att delta i tävlingen:
Lott 1:
Lämna en kommentar med namn, mailadress och svara på frågan; Vem är DESIGN LETTERS grundare?
Lott 2: Kopiera bilden och den kursiva texten, tipsa om tävlingen i din blogg och lämna länken i din kommentar.
Lott 3: Tipsa om tävlingen på facebook och länka hit, lämna sedan ditt facebooknamn i kommentaren.

Ni får själva välja hur många och vilka lotter ni vill ha och sammanlagt kan ni få 3 stycken.
Alla kommentarer kommer att synas efter tävlingens avslut för att undvika “tjuvkikningar”.
Tävlingen varar i 2 veckor och avslutas fredagen den 12 november klockan 21:00! Lycka till allihopa!

torsdag 28 oktober 2010

Andra julklappen, check!

Liams farmor ska utomlands i december och fira sin födelsedag tillsammans med sin syster. Hon kommer då inte hinna köpa alla julklappar om hon inte börjar stressa redan nu, vill säga. Så hon var smart nog att lägga över det på Liams farfar istället. Dock är min svärfar inte så haj på det där med shopping. Vilken farfar är det? Kul tycker han väl inte heller att det är. Vilken tur att dom har mig då! Så istället fick jag pengar överförda till vårt konto idag så att jag istället skulle ordna med klappar till Liam åt dom. Lycka!

Eftersom jag och alla mina läsare har 25% rabatt på hela Liten Correlins sortiment fram till söndag (31/10) passade jag på att beställa hem lite ikväll! Det blev ett par jeans, en hood, en mössa och en tröja från Nova Star! Fatta hur underbart det var när 300 spänn försvann från beställningen med hjälp av rabattkoden? Ljuvligt, ljuvligare och ljuvligast.

Det värsta är väl när paketet kommer nästa vecka. Hur ska jag kunna slå in julklapparna och sedan hålla mig enda till julafton?!

Paketskoj mitt i sjukdomshärvan

IMG_5376 Liams nya kläder från MyKidoo!

Besöket på Vårdcentralen i Lessebo gick som smort. Simon fick hämta ut en stor flaska Cocillana-Etyfin på Apoteket som han ska kurera sig med de kommande dagarna. Hoppas verkligen det hjälper! Står inte uuuut länge till. Och då är det ändå inte jag som är sjuk här hemma!

Var tvungen att kolla brevlådan direkt när brevbäraren kom innan vi skulle åka till Lessebo. Kände på mig att det fanns något där som väntade – och det gjorde det minsann! Kammade hem ännu en auktion på MyKidoos facebooksida i veckan och i paketet fanns ziptröjan jag vunnit samt ett par matchande byxor som jag fick köpa till för halva priset! Oooh, vad lycklig jag blir av dessa glada färger!

Fika hos mormor

IMG_5373 Gammelmormor, Rita och mormor fikar med en kaksugen Liam!

Liams gammelmormor och hennes väninna Rita från Danmark är på besök inne hos mormor. Vi har fikat och Liam har charmat! Han är kvar därinne och visar upp alla sina leksaker i leklådan samt smular ner mormors golv med småkakor. Jag fick smita in till oss igen eftersom Simon fått en tid på Vårdcentralen om en halvtimme och jag ska skjutsa dit honom. Tycker han bli bara värre och värre. Liam däremot har piggnat till rejält över natten och hostar knappt. Förhoppningsvis är han helt piggelin tills imorgon. Så nu har jag bara en sjukling kvar att ta hand om!

Dagens outfit

IMG_5367IMG_5370IMG_5368

T-shirt: Snoffs Design
Dregglis: Pippi från Babydrömmen
Byxa: Pippi från Babydrömmen
Strumpor: Me&I

onsdag 27 oktober 2010

Host, host, host…

IMG_5357 Liam tätt omringad av bästa kompisarna, gosedjur och åter gosedjur…

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Här hemma händer det inte ett skit faktiskt. Jag går mest runt och är rastlös medans mina pojkar hostar och snorar i kapp. Hela veckan har gått på tomgång och det finns inte så mycket man kan hitta på. Längtar tills dom är friska igen så man åtminstone kan gå till lekparken eller åka en sväng.

Pratade med vårdcentralen igen tidigare idag och dom ville avvakta ännu en natt. Herregud vad less jag blir. Liam hostar nätterna igenom och vaknar gång på gång. Han kan väl i alla fall få komma dit och få en riktig hostmedicin? Ja, jag blev faktiskt sur på tanten som satt i andra änden av luren. Men hon ville att jag skulle återkomma tidigt imorgon om det inte blivit bättre så skulle vi få en tid. Tackar, tackar som trugar!

Utmaning

Har även fått en rolig utmaning av Caroline som jag tänkte testa!

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 – vad står där?
”…lämnar vår eviga ande kroppen och far hem till Gud, till en plats…” (Livet på Andra Sidan av Sylvia Browne)

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Ingenting. Men om jag sänker armen lite nuddar jag ett kuvert från Simons jobb.

3. Vad var det senaste du såg på tv?
Nalle Puh, nalle puh och nalle puh. Det går på repeat här hemma.

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
14:45

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Mamma och Simon som pratar, Playhouse Disney på tv:n och Liams glädjetjut över att bli kittlad.

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
För en kvart sen och tog ett bloss.

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
Lite smått och gott på Tradera.

8. Vad har du på dig?
Mysbyxor, t-shirt, underkläder, mitt namnhalsband från MySilver och gårdagens mascara.

9. Drömde du något inatt?
Minns bara att jag hulkade på vår stentrapp. Kanske för att jag och Nina pratade om illamående och kräk under graviditeten?

10. När skrattade du senast?
När jag pratade med Lisa (min svägerska) i telefon.

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Hyllor från Ikea, tavellister, väggtexter och tavlor.

12. Har du sett något konstigt på sistone?
Hmm..

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Alltid roligt att svara på knasiga frågor!

14. Vilken var den senaste film du såg?
Änglarnas Stad. Underbar handling, underbart manus, underbart ledmotiv och en underbar Nicolas Cage.

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Bygga mitt drömhus, ge en motorcykel till sambon, en Cadillac Fleetwood –59 (roooosa) till mig själv och bjuda mina nära och kära på en resa utomlands!

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
Jag har jobbat på Tarotlinje.

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Säkra tryggheten och kärleken för alla världens barn. Och införa kastrering och livstid för sjuka pedofiler.

18. Tycker du om att dansa?
Gud nej. Jag klarar inte ens av att dansa tryckare med sambon.

19. George Bush?
En gubbe utan makt.

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Liam (check!) och Nova. Men om vi får en pojke till blir det Mille – vad sambon än säger!

22. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Om jag inte hade haft familj så kanske. Men jag vill att Liam ska växa upp i Sverige!

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Äntligen är du tillbaka igen, Agnes. Visst är det spännande att lära? Välkommen hem!

24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?
Jag skickar vidare till Sara, Elin, Lindisen och Tarja!

Dagens outfit

IMG_5347IMG_5343IMG_5338

T-shirt: JNY Design från Cb kids
Jeans: Lindex
Strumpor: Me&I

tisdag 26 oktober 2010

Halsfluss?

IMG_5321Liam äter kvällsmat innan läggdags!

Går det på rätt håll eller? Jag vet faktiskt inte! I eftermiddags var han riktigt ynklig och hostan har trappats upp en aning. Men nu de senaste två timmarna har det varit en jäkla fart i honom. Vi har i alla fall ringt till vårdcentralen då Sara trodde att det kanske var halsfluss han och Simon har fått. Men dom ville avvakta tills imorgon och under tiden skulle vi kurera med Theracough som är mot slemhosta. Hoppas det hjälper lite, lillfisen hade ju så svårt att sova i natt. Men något dagis imorgon blir det i alla fall inte, bäst att vara på den säkra sidan!

Nu ska jag krypa ner i soffan och titta på Desperate Housewives! Äntligen tisdag igen!

Utmaning: 4 saker

Jag har fått massor av utmaningar som jag tänkt testa, den här fick jag av Sara, Emma och Karin!

4 Tv-program:

  • Biggest Loser
  • Desperate Housewives (Älska, älska, älska)
  • The Mentalist (Hello Mr Jane…)
  • Brothers & Sisters (Ja, jag vet. Sockersött men jag kan faktiskt inte låta bli!)

4 saker jag gjort idag:

  • Gjort frukost till Liam
  • Pratat i timmar med Eve på andra sidan luren
  • Busat med världens gulligaste busfrö
  • Matat fåglarna (I brist på något att göra…)

4 saker som jag längtar efter:

  • Böda Camping (premiär på kanal5 på måndag, håll utkik efter min lillebror!)
  • Få besked om eventuellt jobb nästa vecka
  • Att få börja julpynta
  • Besöket på Ullared (julklappsshopping de luxe)

4 saker på önskelistan:

  • En frisk familj
  • Äkta vänner
  • Trygghet och kärlek för alla världens barn
  • En vit jul

4 saker som jag avskyr:

  • När mitt hem är stökigt (jag är pedant när det gäller ordning och reda)
  • “Vänner” som pratar skit om mig och min familj
  • Alla världens orättvisor
  • Äckliga småkryp

4 saker jag tycker om att göra:

  • Umgås med min familj och vänner
  • Blogga
  • Läsa böcker
  • Shoppa

4 saker jag ätit idag:

  • Ett glas O’boy (gills det?)
  • -
  • -
  • -

4 utmanade:

Dagens outfit

IMG_5312IMG_5288IMG_5303

Tröja: CeLaVi från Babydrömmen
Jeans: Gangstar från Babylooba
Strumpor: Gekås

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam