lördag 31 juli 2010

Grillkväll

Vi har haft en jättetrevlig kväll hemma med grillat och trevligt umgänge! Tobias var först med att ramla in och därefter kom Eve och André, barnen Nemo och Nikita och såklart vovven Shiva. Liam och Nemo har lekt tillsammans hela kvällen och det har gått ovanligt bra. Liam brukar annars vara en riktig gnällspik när det gäller andra barn. Vi grillade såklart (får ju passa på när vädret tillåter) och ätit en god middag tillsammans! Supermys!

Liam och EveSöte NemoChiva med husse AndréGrillat!LiamNemo busar i lektältetNemoNikita och mamma EveMaaatNikita och EveLiamTobias och Liam myser i soffanNikitaLiamNikitaEve, André och Nikita

Dagens outfit

IMG_9198IMG_9199IMG_9197

Tröja: Liten Jag, Kosta Outlet Mode
Byxor: H&M
Strumpor: Lindex

Vår nya(ste) sittvagn

IMG_9183IMG_9194IMG_9193

Nu är vi tillbaka från en runda på Kosta Outlet. Inte så överdrivet mycket folk idag, kanske beror på att vi har fått lite av sommarvädret tillbaka? Någon shopping blev det egentligen inte, bara en tröja från Liten Jag till Liam, en vit/turkos som det står “kille” på. Vi får ju ofta frågan; “Åh, är det en liten tjej?” så denna kanske hindrar lite att just den frågan kommer upp. Hittade också det söta bäddsetet “Liten kanin” som jag varit sugen på att köpa länge. 50% rabatt också så istället för 450:- kostade det bara 225:-. Men det får nog bli nästa gång! Det är galet billigt på barnklädesavdelningen på Kosta Outlet egentligen. Halva priset på nästan allt och det är ju inga skitkläder dom säljer utan märken som Lundmyr, Sobea, Small Paul, Liten Jag, Polarn O. Pyret, Laban och många fler! Så har man vägarna förbi är det helt klart värt att smita in en runda!

Dit tog vi såklart nya sittvagnen! Det blev en Brio Race i Light Green. Hade nog hellre velat ha den i turkost men den fanns tyvärr inte. Men jag tycker den är fin ändå, älskar limegrönt också! Hittills är vi väldigt nöjda med den, så skönt med höj- och sänkbart handtag – det har vi verkligen saknat. Visst är den fin?!

Liams första cykeltur

IMG_9170 En liten surpuppa?

Vid kvart i elva väckte Simon mig, idag var det visst han som lät mig sova ut. Han meddelade att frukosten snart skulle vara klar så jag tog en dusch. Mina pojkar hade varit uppe vid nio och hunnit både handla och gått promenad medan jag sov. Blev väldigt överraskad när jag kom ner, dom hade dukat upp stor lördagsfrukost med nybakta frallor!

Vi har precis testat den nya barnstolen till cykeln. Liam satt jättefint (nästan uttråkad) med hjälmen på huvudet men så fort cykeln började rulla log han stort och skrek “wiiiiie” i nerförsbacken. Fast dom var tillbaka ganska snabbt igen för efter en stund var det inte roligt längre, men nu har vi i alla fall testat!

Nu blir det en tur till Kosta Outlet! Tar vagnen dit och jag lovar att lägga ut bilder på nya “Pärlan” sen!

Vinnare: Disktrasa.com

Tävlingen i samarbete med Disktrasa.com är nu avslutad
och en vinnare av sex trendiga disktrasor är utsedd – det blev nummer 79!

Stort grattis till dig!
Tusen tack till Linda på Disktrasa.com för den tuffa vinsten och tack till alla 86 deltagare!

fredag 30 juli 2010

Fredagsmyyyyys

IMG_9160 Liam med gammelmormor och bonusgammelmorfar!

Idag har det inte blivit mycket bloggande. Inte för att jag inte velat, har inte hunnit! Full rulle under nästan hela dagen!

Liam och jag steg upp vid nio idag. Vi hade mysmorgon med frukost, tv och lek. Simon låg och trynade till tolv eftersom han inte var hemma förrän vid tre inatt. Den fyllebulten. Så vi lät honom sova ut ordentligt! När han väl hasat sig ner från sängen tog vi en hundpromenad och testade vår nya sittvagn! Och självklart ska jag visa upp den snart, imorgon finns det nog tid till det! Under promenaden kom Simon på den snillrika och spontana idén att vi skulle åka in till Nybro och köpa en ratt till vagnen som Liam kan leka med. Och sagt och gjort. Behövde ju ändå handla mat till helgen och Kvantum har ett större utbud än Konsum här i Kosta. En ratt blev det och även ett regnskydd på Brio-butiken innan vi satte i star med storhandlingen på Kvantum. Ja, jäklar vad vi handlade. Och jäklar vad Liam var förbannad. Det går inte att gå förbi fruktavdelning förrän han börjar tjuta efter banan. Det blev jäktigt till kassorna med andra ord och som tur väl var var det ganska folktomt och ingen kö. Så i samma sekund som varorna rullade ner på bandet tryckte jag till honom en påse Småfolk ABC-kex från Semper. Första gången han fick prova och gissa om han blev nöjd? Och mamma och pappa blev såklart än mer nöjda.

Vid sex kom Liams mormor, gammelmormor och bonusgammelmorfar på besök. Vi hade tidigare idag bjudit in dom på fredagsmys och dom var inte sena med att tacka ja. Vi har haft en jättetrevlig kväll med tacos, kortspel och mys med Liam! Vår lille fis har varit på kalashumör hela kvällen vilket var skönt. Efter kvällsmaten vid nio-tiden somnade han som en liten stock i sin säng och än så länge har vi inte hört ett ljud i babyvakten. Han måste ha varit jättetrött!

Förresten, han har kommit på en ny grej man kan göra. I eftermiddags när vi kommit hem från Nybro satt han i bilstolen medans vi packade ur. Rätt som det var satt han med ett finger upptryckt i näsan och rotade runt litegrann. Det bara kom helt plötsligt och vi har aldrig sett honom göra det tidigare. Såg så kul ut! Undrar vem han snappat upp det ifrån?

Får det lov att vara 6 disktrasor?

Om en timme avslutas min tävling i samarbete med Disktrasa.com och i potten ligger sex stycken valfria disktrasor.
Det finns massor av härliga utföranden och färger – allt från trendigt till lantligt - att välja på!

Tävling: Simpleworld

Simpleworld förenklar för föräldrar genom att skapa innovativa produkter för barn i åldern 0-6 år. Produkterna utvecklas med fokus på kvalitet, funktion, säkerhet och design. I butiken finner ni ett brett sortiment med åkpåsar, bäddset, matstolar, babykläder och mycket mer! Simpleworlds produkter finns att köpa direkt i deras webshop eller bland Heirlooms återförsäljare!

I denna tävling har du chansen att vinna ett påslakanset till vagn/vagga i valfri färg! Vinstvärdet ligger på 399 riksdaler + frakt!


Jag tävlar om ett
påslakanset för vagn/vagga i valfri färg från Simpleworld hos Agnes!

För att delta i tävlingen:
Lämna en kommentar med namn, mailadress, eventuell bloggadress och berätta vilket påslakanset hos Simpleworld du skulle välja! Om du vill länka till tävlingen så får du gärna använda bild och text ovan, men det är inget måste.

Tävlingen varar i 2 veckor och avslutas fredagen den 13 augusti klockan 21:00! Lycka till!

torsdag 29 juli 2010

Fraktfri REA hos Kotteshoppen

Just nu har Kotteshoppen FRAKTFRI REA och dessutom 15% på alla crocsmodeller! In och fynda!

Kotteshoppen säljer barnkläder och babykläder med välkända motiv så som Pippi Långstrump, Mumin, Barbapapa, Disney, och Lego Wear. Utöver barnkläder hittar ni även andra barnartiklar så som barnfilmer, pyssel, leksaker och PC-spel för barn!

Vår kväll

IMG_9149Liam äter kvällsmat och kikar på Nalle Puh!

I skrivande stund sitter Liam och äter kvällsmat innan läggdags. Han är så duktig som kan äta själv! Visst, ena hälften ligger i haklappen och den andra är smetad i ansiktet men vad gör det?
Han har börjat med något nytt idag. Flera gånger har han satt fingret för munnen och sagt “shhh”. Jag vet inte vart han har fått det ifrån. Kanske har han sett oss göra det eller är det något han snappat upp på tv:n. Blev väldigt förvånad i alla fall!

Vid tre-tiden i eftermiddags skjutsade jag Simon till Lessebo där vi mötte upp Tobbe och Mattias. Grabbarna ska ut ikväll, eller är ute rättare sagt. Dom skulle grilla och sen bege sig till Casablanca i Emmaboda nämligen. När vi mötte upp dom hade Tobias även med sig vår nya sittvagn! Vi hittade den på Nids4Kids i Göteborg och passande nog bor han bara några meter därifrån så han var och köpte en till oss idag! Perfekt med andra ord! Har ännu inte provkört “Pärlan” men imorgon ska vi ut och testa och såklart kommer det upp bilder också! Den är så fin!

I och med att Simon har varit iväg halva dagen har Liam och jag haft kvällen för oss själva. Vädret är som vanligt regnigt och grått så vi har myst inomhus. Massa bus, lek och “Händige Manny”!

Avanti moving light 2010

Nu har vi fått testa vår sittvagn riktigt ordentligt. Tyvärr så fanns det inte så mycket info om den på nätet när vi köpte den, så jag tänkte lista den litegrann. Kanske finns det någon därute som också undrar om den inför kommande köp?

Fördelar:

  • Snygga färger att välja mellan (Svart/lime och brun/ljusblå)
  • Billig (1195:- + 95:- i frakt på Köpbarnvagn.se)
  • Stor, rymlig och lättåtkomlig varukorg (älskar den!)
  • Suffletten har en praktisk “keps” som skyddar barnet mot solen
  • Suffletten har ett titthål med nät
  • Fullt liggläge (3 lägen sammanlagt)
  • Smart prylhållare vid handtaget
  • Väger ytterst lite
  • Fälls ihop smidigt och enkelt
  • Lätt att svänga med tre hjul

Nackdelar:

  • Ryggstödet känns lite för kort upptill (en dum tygkant)
  • Handtaget är inte vänd- höj- och sänkbart
  • Bumpern kan bli smutsig när vagnen fälls ihop om man inte är beredd
  • Passande myggnät, regnskydd och andra tillbehör verkar inte finnas att köpa till
  • Välter lätt i och med de tre hjulen och att den är lite för svängbar
  • Man kan lätt klämma sig på bältesspännet
  • Hjulen känns plastiga och billiga

Nöjda kanske man inte kan säga att vi är. Visst, den duger helt klart om man inte har så höga krav och använder sittvagn speciellt ofta. Den är en helt okej och bra budgetvagn!

Men, vi har faktiskt ordnat med en annan. Jag bryr mig väl inte så mycket men Simon ville verkligen byta för han har tröttnat rejält på Avantin och dess nackdelar. Så med lite hjälp utav Tobias, Simons kompis, har vi precis fått hem en ny vagn till Liam som jag håller på att pilla med! Ska såklart avslöja vad det är och visa bilder på den sen!

Dagens outfit

IMG_9126IMG_9111IMG_9108

T-shirt: Eggkids, CB kids
Byxor: Pippi, Babydrömmen
Strumpor: H&M

Frukost i Hovmantorp

IMG_9078En tuffing i bilen på väg hem!

Vid halv elva i förmiddags var vi framme på Konditori BM i Hovmantorp. Vi bestämde igår att vi skulle ta en utflykt dit och äta frukost! Jättemumsigt, Simon och jag tog varsin räkbaguette och Liam fick en ostfralla. Dock åt han bara upp osten, lite av brödet och snodde räkor från mig. Skitunge.
Tycker faktiskt att det är på tiden att någon vänlig själ startar upp ett konditori här i Kosta. Visst, vi har två fik men det är ju bara halvfabrikat med hutlösa priser. Man blir ju rånad bara av att kliva innanför tröskeln. Jag åker mycket hellre ett par mil extra (Lessebo, Hovmantorp eller Emmaboda) och får en riktigt god frukost eller lunch än att gå från nåt fik här i Kosta med dåligt samvete och minus två-tre hundra spänn i plånboken. Mja, dags för lite skärpning kanske?

onsdag 28 juli 2010

Trendiga barnkläder från Koolabah

I samband med min pågående tävling i samarbete med Koolabah kommer även mina
läsare få ett jättefint erbjudande! 25% rabatt på hela deras sortiment fram till den 31 augusti 2010!
Kika under mina Rabatter/Erbjudanden för mer info!

För att ta del av erbjudandet; Kika ut vad du vill ha i Koolabahs härliga sortiment. Maila artikelnummer och storlek till ninawolf@koolabah.com. Glöm inte ange rabattkoden ASWSK20 samt din hemadress!

Diesels och Shivas playdate

Klockan fem i eftermiddags stod Eve och André med barnen Nemo och Nikita utanför dörren och redo för en playdate! Vi tyckte det var på tiden att vår lille Diesel skulle få leka lite med deras fina Shiva. Det var ju ett tag sen och lite fundersamma var vi nog, man vet ju aldrig med hundar. Antingen går det skitbra eller åt helvete men nog gick det bra alltid! Lite tjafs om tennisbollen blev det såklart och Shiva ville gärna visa vem som var bossen genom att jucka lite på Diesel. Såg ganska sjukt ut men nog hade dom roligt alltid!

Liam är en liten gladfis!Familjen Patron-NeikterNemo och ShivaNikita med pappa AndréNemo med mamma EveLiam och Diesel tar en liten paus i allt bus!Liam och pappsenJuckelijuck...Nikita och AndréFamiljen igenDiesel letar efter den fösvunna tennisbollen på toppen av grushögenAndré och Shiva bestiger berg

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam