onsdag 1 september 2010

Smörgåstårta

Här kommer receptet på den smarriga smörgåstårtan vi hade på kalaset i lördags! Receptet har jag hittat på Kryddburken men har gjort några små ändringar efter eget tycke och smak! Den är verkligen supergod och saftig!

Ingredienser:
4 stycken färdiga smörgåstårtebottnar (finns på Citygross i frysdisken)
eller 36 skivor kantskuren formfranska (9 skivor per lager)

1 sats grundröra:
3 dl grädde (lätt vispad)  
2 msk majonäs
Salt & peppar

Fyllning 1:
250 gram rökt skinka (hackad)
300 gram mimosasallad

Fyllning 2:
100 gram bredbar leverpastej (Arboga)
2 dl grundröra
1 msk bostongurka
Salt & peppar

Fyllning 3:
200 gram mjukost (Fjällbrynt Herrgård)
3 kokta, hackade ägg
250 g skalade räkor
dill

Garnering:
Ost, färdigskivad
Rökt skinka
Ägg, kokta och skivade
Räkor
Kiwi
Vindruvor
Cocktailtomater
Gurka

Tillagning:
Kantskär brödet. Vispa grädden till grundröran och blanda ihop med majonäsen, salt och peppar. Bred ett tunt lager smör på alla skivor utom dom 9 sista till översta lagret. Fyll tårtan, lager för lager. Avsluta med att täcka tårtan runtom med grundröran och färdigskivad ost ovanpå och runt tårtan. Dekorera sedan med en massa gott, helt efter tycke och smak!

Gör gärna själva bottnen en dag innan så den får stå och bli saftig i kylen under natten – dekorera tårtan dagen efter!

0 kommentarer:

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam