söndag 31 maj 2009

» liams dop

Vilken härlig dag det har varit!
Dagen började med att Simon väckte mig klockan sex i morse med Mors Dag-presenter från Liam. Marian Keyes nyaste bok och en Hugo Boss parfym! Inte illa pinkat det!
Efter presentöppningen var det dags att göra oss färdiga. Fixa hår, smink, stryka Simons skjorta och packa ner det sista som skulle med.
Väl framme i Kosta hjälptes vi åt att bära in allt, jag tog även lite bilder på dukningen för dom som är nyfikna och sen var det dags att börja med smörgåstårtorna.

IMG_2079IMG_2077IMG_2078

Klockan åtta åkte Simon för att lämna Diesel på hunddagiset och hämta Liam hos mamma. Morfar och Lucia kom strax efter för att hjälpa mig dekorera tårtorna och göra det sista innan gästerna kom. Morfar, den latmasken, hjälpte dock inte till utan istället underhöll oss med att plinga i vinglasen, hålla tacktal och spela gitarr. Ja, han är lite knasig den där.
Tårtorna blev till slut färdiga och det började bli dags att klä om och fixa till sig.

Klockan tio gick vi upp till kyrkan för att vara i god tid, men både prästen, kantorn och ett par gäster kom bara några minuter i halv elva. Men det ordnade ju sig till slut.
Liam var jättesnäll hela tiden, det fanns så mycket att titta på. Var livrädd att han skulle skrika igenom hela akten men inte då..
Vilken underbar präst Carina är! Hon är inte tråkig att lyssna på, tvärtom. Är så glad att vi bestämde oss för att döpa honom i Ekeberga Kyrka.

IMG_2091IMG_2097IMG_2098IMG_2099IMG_2092IMG_2095

Klockan elva lämnade vi kyrkan för att gå ner till sockenstugan och fika! Det blev, som sagt, smörgåstårta, presentöppning (som gudmor och gudfar hade ansvar för) och sedan jordgubbstårta och kaffe.

IMG_2108IMG_2109IMG_2111IMG_2113IMG_2114IMG_2117IMG_2118IMG_2119IMG_2122IMG_2123IMG_2125IMG_2127IMG_2134IMG_2135IMG_2137IMG_2139IMG_2164IMG_2165IMG_2166IMG_2169IMG_2170IMG_2173IMG_2174IMG_2176IMG_2178IMG_2179IMG_2182IMG_2183IMG_2187IMG_2201IMG_2205IMG_2207IMG_2210

Har även tagit bilder på alla presenter han fick men jag lägger ut dom imorgon istället! Nu ska Simon och jag slappa i soffan, käka tårta och ta en Gin Rummy.

lördag 30 maj 2009

» blommor och humlor

IMG_2041IMG_2076IMG_2059IMG_2074IMG_2045IMG_2066

» snart så…

Nu är Simon och jag hemkomna ifrån Kosta. Liam var hos sin mormor medans vi förberedde allt i sockenstugan. Borden är iordningställda och dukade. Servetterna är vikta och blommor står på borden. Smörgåstårtor, efterrätt, frukt och grönt som smörgåstårtorna ska dekoreras med och all dricka står nu och väntar där i kylen. Nästan alla (våra, mammas, mormors, Lisas, Addes och Tommys) presenter står på presentbordet och väntar på att få bli öppnade.
Det tog oss ca 2 timmar att göra färdigt allt och efteråt åkte vi hem till mamma igen. Vi bestämde att Liam skulle få sova där inatt så blir det lite mindre stress för oss i morgon bitti. Vi har sagt att Simon, jag och Diesel ska försöka vara framme i sockenstugan framåt 7 imorgon. Morfar och Lucia kommer vid 8 för att hjälpa mig dekorera tårtorna, tack gode Gud! När dom har anlänt så ska Simon åka och lämna Diesel på hunddagiset och sedan hämta Liam hos mamma så hon får duscha och göra sig klar i fred. Hoppas det inte tar för jävla lång tid att göra klart tårtorna bara!Klockan 10 ska vi vara i kyrkan och få på Liam dopklänningen och gå igenom allt igen.
Pratade med pappa innan. Han ska filma med vår videokamera på dopet men sen kom vi på att Chrille har ett stativ som vi kunde låna så det enda han behöver göra är att rikta den mot oss när vi går in, filma gästerna lite och sen rikta den mot dopfunten där alla står. Sen har vi varit lite oroliga för det här med systemkameran. Chrille, the pro, skulle egentligen ta massa fina bilder men dom kan ju tyvärr inte komma. Funderade på om Nadde eller Jörgen kunde men dom var/är(?) i Ullared och shoppar loss och man behöver ju visa lite hur den fungerar och så. Men sen kom jag på att Arne kunde ju kanske fota så nu är han lite smått upplärd!

Shit, vad jag längtar tills imorgon kväll. Bara åka hem, ta det lugnt och låta Liam leka med alla fina presenter.

fredag 29 maj 2009

» mix megapol

Mamma berättade att Emily och Vanessa hade vunnit Mix Megapols Britney Spears-tävling! Kika gärna på videon här nedan. Sjukt kul att dom vann!


1:a pris:
Ett Superpaket med 2 biljetter till konserten i London med flygresa och hotell + Samsungs nya mobiltelefon Ultra Touch + Alla skivor och DVD med Britney.
2 pris:
Samsungs nya mobiltelefon
3-5 pris:
Alla Britney Spears utgivna skivor/DVD
6-10 pris: ”Circus” cd-albumet i deluxe utgåva.

» tävlingsblogg

Har glömt säga att jag skaffat mig en tävlingsblogg! Istället för att låta en massa tävlingar ta plats här så kändes det bäst så. Kika gärna in och tävla lite du också. Våga och vinn!

torsdag 28 maj 2009

» babyvakt

Vi har varit i Kalmar även idag för att lämna tillbaka babyvakten som vi köpte på Babyproffsen i måndags. Den var av märket Padwico och den var totalt kass! Bara brusade och igårkväll fick den ett rejält cp-ryck. Den brusade så in i helvete att man lika gärna kunde stänga av skiten och lyssna efter Liam själv. Pratade med Anna om att och hon trodde att det kunde vara en störning som gjorde att den brusade så förbannat. Hon kom hit och vi drog ut i princip varenda sladd i hela huset för att se om det var problemet. Men nej, det var det inte. Betalar man 600 spänn för en babyvakt så nog fan ska den fungera. Speciellt om man handlar sånt i riktiga babybutiker, dom måste man ju kunna lita på.
Anna tipsade i alla fall oss om den hon och Chrille hade köpt, en Philips som dom tyckte jättebra om. Dom hade köpt den på Coop Forum i Kalmar så vi rullade dit och köpte en för 799:-. Vilken jäkla skillnad! Inget brus, inte ett endaste litet schrrrrr överhuvudtaget. Helt underbar – och ganska tuff design! Massor av mer funktioner också. På Padwicon kunde man i princip bara höja och sänka volymen. Den nya hade massor av finurligt. Nattlampa, talk back-funktion i föräldraenheten, man kunde sätta den helt på ljudlös och då se lamporna blinka ifall Liam skulle göra ljud i från sig. Skitnöjd är jag i alla fall och ångrar inte att vi lämnade tillbaka den andra.

onsdag 27 maj 2009

» dopklänningen

Mormor kom in med Liams dopklänning igår. Hon hade broderat färdigt hans namn, tvättat och strukit den. Skönt att den gick att göra i ordning så vi slapp inhandla en ny. Den är ju ändå förbaskat gammal då min morfars mor sydde den till sina barn. Morfar och hans bröder, mamma, jag och Adde har alla burit den så det vore synd om inte Liam också fick göra det.

IMG_2021 IMG_2002 IMG_2015IMG_2007

Gilla & följ

Välkommen


I en enplansvilla, mitt i glasriket, finns vi, jag och min lilla familj. Jag är en ensamstående tvåbarnsmamma som älskar att fotografera, blogga och hemmamysa med mina barn Liam, född 2009, och Nomi, född 2012.

I bloggen delar jag med mig av våra små guldkorn i vardagen - allt från pyssel och äventyr till barnens utveckling - men bjuder även på tävlingar, shoppingtips och annat skoj!

Läs mer om mig

Sök

Buzzador

Vill du bli en buzzador precis som jag och få testa nya spännande produkter?
ANMÄL DIG HÄR
Glöm inte ange att jag (agneslauedberg) bjudit in dig!

Arkiv

Reklam